Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 03, 2008 15:32

Zuniu, mam nadzieję, że z twoimi sprawami lepiej jest...ja mam za sobą kilka filmowych wieczorów...pamiętam, że lubiłaś się bać...poelcam serdeczie "Sierociniec" - teraz leci w kinach...normlanie...gęsia skórka wszędzie...no i najnowszy Woody Allen - czyli "Sen Kasandry" też w kinach...a wczoraj obejrzałam "August Rush" i do dziś nie mogę ochłonąć, przepiękna opowieść, świetne zdjęcia, muzyka...niesamowity film...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon maja 05, 2008 12:22

pixie65 pisze:
Iburg pisze:Trochę mało tych futer. Ja lubie oglądać zdjęcia.

Ja też.... 8)

Ja też..... :ryk:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon maja 05, 2008 13:38

A tak na poważnie, to w sobotę mialam cudny dzień bo poznalam Iburg i jej zwierzyniec :D

Iza, wlaśnie do tych filmów, ktore wymienilaś się przymierzam tylko nie wiem czy iść do kina czy poczekać na plytę. Przy okazji nadal zachęcam Cie do zobaczenia tych, ktore ja polecilam, nie będziesz żalować.

Zdjęcia oczywiście będa, tylko Punieczce nie jest łatwo zrobić zdjęcie. calymi dniami śpi w przedpokoju :cry: tam sie czuje bezpiecznie, jedynie w nocy jest cały czas przytulona do mnie. Nad oczkiem znowu jej urosła ta torbiel, mam tylko nadzieje, że ją to nie boli.

A Gin powykrzywiał drążek na ktorym wisi firanka w kuchni :evil: no i sikacz pozakuwetowy jest nadal, dowiedzialam się, ze jego siostry też tak mają.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Pon maja 05, 2008 20:18

Gdybym miała obejrzeć sierociniec w kinie, to bym umarła...za to Woody Allen tak, wart biletu... :wink:

izaA

Post » Wto maja 06, 2008 18:03

Iza mozesz uściślić, umarłabyś z nudow, ze śmiechu czy ze strachu :lol:
bo jak ze strachu to idę do kina. Sen kasandry ciekawi mnie tylko boje sie, że tam są sceny łóżkowe, a tego nie znoszę. No chyba, ze sa niezauważalne.
Obrazek

zunia

Post » Wto maja 06, 2008 22:30

Umarłabym ze strachu, najgorszy był brak muzyki, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, chyba polubie kino hiszpańskie, najpierw Labirynt Fauna, teraz Sierociniec...budowanie atmosfery w moim ulubionym stylu...a w Śnie Kasandy - nie ma scen łóżkowych, przynajmniej ja nie pamiętam...to film o emocjach, o tym, jak daleko może się człowiek posunąć, by osiągnąć cel...wiesz...naprawdę nie pamiętam scen łóżkowych z tego filmu...po prostu wątek miłosny nie gra tu istotnej roli...to jest pierwszy film Allena, który obejrzałam od początku do końca :oops: do tej pory nie mogłam się przekonać :?

izaA

Post » Wto maja 06, 2008 23:44

A Gin to nie wceluje, czy dupsko za daleko wystaje, albo inny powód że obok kuwety?

U mnie czasem było nalane obok bo dupska za daleko wystawiają, a wydaje sie im że do kuewety robią. Dobra jest kryta kuweta bo spływa po ściankach. Ale ja mam tylko jedną w łazience na piętrze z powodu Matyldy bo ze strachu przed Cyrylem posikiwała. Na schodach mam 3 normalnre bo kryta się nie zmieści. I tam czasem leci obok kuwety.

Podziwiam Was ja bym se strachu padła, nie mogę oglądać takich horrorów, ani innych straszydeł. Często jestem sama, i wtedy za dużo by mi się wydawało.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro maja 07, 2008 11:48

Gin poprostu siusia przy samym rogu kuwety, w zasadzie to on nawet w otwartej kuwecie siusia na ścianki, a że sa one niskie w porownaniu z kryta kuweta to nie zawsze wyceluje w ściankę. Mamy tylko jedną otwarta w kuchni schowaną za szafkami i tam sie kota najbardziej podoba, do krytej chodza czasami :roll: . Zauważyłam co Gina wkurza, on jest nieszczęśliwy jak jego ogonek upaćka się w żwirku i chyba dlatego dupsko podnosi. No trudno nie będe go reklamować :wink:

Iza, czyli idę do kina, właśnie też do Allena nie mam zabardzo przekonania ale podobno ten film jest inny.
Obrazek

zunia

Post » Wto maja 20, 2008 9:15

Witam Wszystkich.
Dzisiaj Ginuś skończył roczek :D
W związku z tym, że Punia i Tosia niewiadomo kiedy maja urodziny, ogłaszam urodziny wszystkich, Punia 14 lat, Tosia 4 lata i Gin rok.
A oto najmłodszy solenizant:

Obrazek
Obrazek

zunia

Post » Wto maja 20, 2008 9:22

:1luvu: :love: :1luvu:

A poza tym:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN DLA WSZYSTKICH KOCIASTYCH, A DLA PUNI ZWŁASZCZA 8)
:balony: :birthday: :balony:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 20, 2008 9:38

Dziękujemy :D , Pixie ja mam wrażenie, że Ty się znasz z Punią, bo ona faktycznie jest wyjatkowa.
Obrazek

zunia

Post » Wto maja 20, 2008 10:28

zunia pisze:Dziękujemy :D , Pixie ja mam wrażenie, że Ty się znasz z Punią, bo ona faktycznie jest wyjatkowa.

Pewnie z poprzedniego życia... 8)
Poważnie.

Mam nadzieję, że z Puniaczkiem OK?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 20, 2008 10:39

:birthday: :torte: :surprise: :piwa:

Wszystkiego najwspanialszego dla futrzaków :D

Gin ma boską kolorystykę :love:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto maja 20, 2008 12:52

Kicorku, dziekujemy :D

Pixie, z Punią wszystko dobrze, tylko panikara straszna przy kontaktach z Ginem i Tosią, nawet wzrokowych kontaktow nie znosi :roll:
Torbiel znowu jest wielka a to znaczy, ze znowu czeka nas weterynarz.
Obrazek

zunia

Post » Wto maja 20, 2008 19:49

Nie mam za bardzo czasu pisać :cry: więc tak na szybciutko; koty obdarowane, dostaly nowe śliczne ceramiczne miseczki, myszki i superowski tunel w odjazdowym kolorze. Zaszaleliśmy :roll:
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]