Sasza['], Georg i Klemcio - zapraszamy do części II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 13, 2007 21:10

izaA pisze:Masz już wyniki?

izaA, zapalenie pęcherza zostało określone właśnie na podstawie wyników :) w labie zrobili mi badanie właściwie od ręki, czekałam raptem 10 minut, natychmiast potem dzwoniłam do dr Ewy. Dziś Niuniek dostał już antybiotyk, na jutro i pojutrze mamy kolejne strzykawy i czekamy na wtorek jak na zbawienie, bo ma dojechać Convenia...

Grubciowi już chyba ulżyło, bo nie siusia i taki przymilasty jest :) co prawda moje biedne kociaste cały dzień prawie spędziły same, bo od rana byłam w schronie, potem z Niuńkiem u dr Ewy, a potem łapałyśmy z Magiją dziczka z ogonkiem do amputacji, więc stosunkowo niedawno dopiero wróciłam i koty stęsknione, ale mimo to Niuniek klei się jak nigdy :)

Swoją drogą, wiecie jak złapać cwanego, pełnojajecznego i w dodatku najedzonego kocura ? otóż wysiada się z auta i zostawia się otwarte drzwi do samochodu, kot włazi, zamyka się drzwi i... no właśnie... kot w środku, w aucie, my z Magiją na zewnątrz i impas :roll: Przecież sam się do lecznicy nie zawiezie...
Ale Magija twardziel, wskoczyła do auta, zatrzasnęła za sobą drzwiczki i złapała amatora motoryzacji :D co prawda Hirek (bo takie imię dostał) nie bardzo chciał byc łapany i w panice walnął nosem w szybę, ale nic mu nie jest, trochę krwi tylko poleciało... Magija też żywa i zdrowa, więc ogólnie można uznać łapankę za sukces :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob paź 13, 2007 21:20

Gratuluję łapanki - dzielne z was kobitki 8)

A co to jest ta Convenia? :oops:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob paź 13, 2007 22:28

Georg-inia pisze:
Dziś Niuniek dostał już antybiotyk, na jutro i pojutrze mamy kolejne strzykawy i czekamy na wtorek jak na zbawienie, bo ma dojechać Convenia...

Bardzo sie cieszę, że sytuacj opanowana i Niuniol wraca do zdrowa

Georg-inia pisze:otóż wysiada się z auta i zostawia się otwarte drzwi do samochodu, kot włazi, zamyka się drzwi i... no właśnie... kot w środku, w aucie, my z Magiją na zewnątrz i impas :roll: Przecież sam się do lecznicy nie zawiezie... (...) Magija też żywa i zdrowa, więc ogólnie można uznać łapankę za sukces :D

Dziewczyny, no normalnie mistrzostwo świata za tę łapankę macie.
Przepraszam, ale :ryk: .
Marcelibu

Post » Nie paź 14, 2007 15:15

izaA pisze:A co to jest ta Convenia? :oops:

Antybiotyk... drogi straszliwie, 1 zastrzyk jakieś 35-40 zł, ale poprzednim razem Niuniek dostał właśnie tylko 1 sztukę i przeszło jak ręką odjął.. ja nie wiem, czy to się powoli uwalnia do organizmu, czy ma przedłużone działanie... jakoś nie pytałam ani nie doczytałam... :oops:

Marcelibu, bardzo dziękuję za uznanie w imieniu swoim i Magiji :twisted: ;) ciekawe jaka Ty byś miała minę w takiej sytuacji ? :roll: :lol: najpierw działać, potem myśleć, to nie jest najlepszy sposób łapania dzikich kotów :D

Georg-inia

Post » Nie paź 14, 2007 17:53

W takim razie czy to jest tylko zapalenie pęcherza, czy są także kryształy? jeśli wraca, to może trzeba poszukać przyczyny...

izaA

Post » Nie paź 14, 2007 18:15

izaA pisze:W takim razie czy to jest tylko zapalenie pęcherza, czy są także kryształy? jeśli wraca, to może trzeba poszukać przyczyny...

izaA, Niuniek jest kotem "wiekowym", ma około 12 lat i, jak się okazuje, "słaby pęcherz"... po prostu zaziębia się bardzo łatwo. Posikuje okresowo, w zależności od temperatury otoczenia... trzeba po prostu dbać, aby nie siadał na zimnym, miał ciepłą podusię :)
Zagrożenie szczawianami jest (pH moczu dokładnie 6), będziemy podawać karmę weterynaryjną, ale nie jest to przyczyna posikiwania.

A wieści z dziś sa takie, że Niuniolek nie sika :) znaczy nie sika poza kuwetką . Wszystkie posłanka są suche, kanapa też. Godzinę temu Niuniuś dostał zastrzyk w dupencję, nawet go nie trzymałam jakoś specjalnie. Dopiero pod koniec się troszkę zdenerwował. Nie wiem, jak mu jutro podać, bo na jutro ma leki "łączone", więc i w strzykawce więcej...

Georg-inia

Post » Nie paź 14, 2007 18:20

Na jutro poproś kogoś o pomoc...
W takim razie masz już spokój z praniem, po kłopocie, nie taki diabeł straszny jak widać...i znów wrócę do moich przemyśleń...najłatwiej zwalić na problemy behawioralne, prawda?

Agaciorek podaje swojej Kresce na stałe lek na pęcherz, ona też ma ciągle problemy z zapaleniem u Kresi, napisz do Niej i skonsultuj ze swoim wetem...może u Was też warto to włączyć.

izaA

Post » Nie paź 14, 2007 18:36

Georg-inia pisze:Marcelibu, bardzo dziękuję za uznanie w imieniu swoim i Magiji :twisted: ;) ciekawe jaka Ty byś miała minę w takiej sytuacji ? :roll: :lol: najpierw działać, potem myśleć, to nie jest najlepszy sposób łapania dzikich kotów :D

Nie wiem, pewnie bym zgłupiała w pierwszym momencie :roll: . Sprawę załatwiłyście zajefajnie!!! Ciągle mi się gęba cieszy, jak sobie to wyobrażam :lol: . Jesteście SUPER!!!!!
Marcelibu

Post » Nie paź 14, 2007 21:45

Marcelibu pisze:
Georg-inia pisze:Marcelibu, bardzo dziękuję za uznanie w imieniu swoim i Magiji :twisted: ;) ciekawe jaka Ty byś miała minę w takiej sytuacji ? :roll: :lol: najpierw działać, potem myśleć, to nie jest najlepszy sposób łapania dzikich kotów :D

Nie wiem, pewnie bym zgłupiała w pierwszym momencie :roll: . Sprawę załatwiłyście zajefajnie!!! Ciągle mi się gęba cieszy, jak sobie to wyobrażam :lol: . Jesteście SUPER!!!!!

historię łapania Dudusia (Hirka) opisałam w skrócie tutaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2549608#2549608
zapraszam
A Tobie Ingo bardzo dziekuję!
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon paź 15, 2007 8:19

Magija pisze:A Tobie Ingo bardzo dziekuję!

niezamaco :D
tyle, że katar mam po tej sobocie 8) i klatkę łapkę w bagażniku. Zabij mnie, nie mam pojęcia, dlaczego Ci jej nie oddałam :? chyba rozumek mi zamarzł ;)

Georg-inia

Post » Pon paź 15, 2007 10:14

Georg-inia pisze:
Magija pisze:A Tobie Ingo bardzo dziekuję!

niezamaco :D
tyle, że katar mam po tej sobocie 8) i klatkę łapkę w bagażniku. Zabij mnie, nie mam pojęcia, dlaczego Ci jej nie oddałam :? chyba rozumek mi zamarzł ;)

ależ jest za co. Też mam katar. I mnie łamie. Ale najważniejsze, ze Duduś cały i zdrowy. A klatka, no cóż, nie było głowy chyba :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon paź 15, 2007 10:24

Dziewczyny kurujcie mnie, a historia łapania Hirka jest niesamowita :D Myślę. że powinnyście ją opatentować jako nową całkowicie nowatorską metodę! i na zachodzie sprzedawac za grube pieniądze! :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon paź 15, 2007 10:30

Magija pisze: Ale najważniejsze, ze Duduś cały i zdrowy.

no tu bym polemizowała ;) dobrze, że p. Kasia sie wywiązała, bo juz sie zastanawiałam, czy mam w Sowie przechlapane, czy nie :D

Georg-inia

Post » Pon paź 15, 2007 19:13

Ciekawe czy Niuniol pozarl Georginie przy zastrzyku czy nie ;)

W to ze Klemensio terroryzuje reszte nie wierze...to taki kochany kotecek :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Wto paź 16, 2007 0:21

Ja jestem na gościnnychy występach w Krakowie, raczej napiszę nie nadaje, żeby pisac. No to pa, napisze, jak będę się lepiej czuła i jak będzie wcześniej. Poprawiłam błędy
Marcelibu

[poprzednia][następna]