Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2018 11:54 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Dzekuś jest na specjalnej diecie ? Jaką karmę mu dajesz ?

Zauważyłam, że dla Fitusia (waga ok. 7 kg) porcja Animonda vom Feinsten Light Lunch 150 g na jeden posiłek to za dużo 8O
Najlepiej sie czuje, gdy dostaje 2 x dziennie po połowie (po ok. 75 g), a rano ciut (1 łyżkę) chrupek
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 30, 2018 12:03 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Kotina pisze:Dzekuś jest na specjalnej diecie ? Jaką karmę mu dajesz ?

Zauważyłam, że dla Fitusia (waga ok. 7 kg) porcja Animonda vom Feinsten Light Lunch 150 g na jeden posiłek to za dużo 8O
Najlepiej sie czuje, gdy dostaje 2 x dziennie po połowie (po ok. 75 g), a rano ciut (1 łyżkę) chrupek

ja Dżekusiowi dzielę tę tackę na 4, ale jak dostaje ją jako dodatek do tej https://www.zooplus.pl/shop/karmy_vet/d ... ita/438383, bo ona jest dość sucha i nie zawsze chce ją samą jeść, jeśli to same tacki to 2 na dzień w 4 porcjach
teraz mu kupiłam taką, niedawno się pojawiła w zooplusie, on ogólnie musi mieć karmy niskotłuszczowe i dla psów z problemami trawiennymi i chorą trzustką, zjada 400g puszkę dziennie, a waży 11kg
je jeszcze taką https://www.zooplus.pl/shop/karmy_vet/d ... ita/466540
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie gru 30, 2018 13:34 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Przypominam o swojej obecności :)
Czytam, patrzę - zdjęcia super, Daisy na parapecie jest prześliczna, reszta towarzystwa też :)

Dużo zdrowia dla Dżekusia, dzielny piesio, niech się trzyma :1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Nie gru 30, 2018 15:11 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Ziemosław pisze:Przypominam o swojej obecności :)
Czytam, patrzę - zdjęcia super, Daisy na parapecie jest prześliczna, reszta towarzystwa też :)

:1luvu:

piesio zjadł dwie małe porcje, tym razem bez sensacji :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie gru 30, 2018 18:23 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

mir.ka pisze:Wczoraj byłam u fryzjera odświeżyć sobie kolorki na włoskach i przy okazji zrobiłam niespodziewana wizytę po adopcyjną Luzikowi-Mruczkowi :wink: On mieszka w tym samym bloku co moja fryzjerka ma salon, tylko po dwie klatki dalej. Mały był trochę zdezorientowany wizytą, ale obwąchał mnie i zaczął mi pokazywać jak mu jest fajnie w domku, koty to potrafią :) Pochwalił się super wypasionym drapakiem, zrobilismy mu fotki, ale nie są udane, bo bardzie się kręcił, jak pokazywał jak fajnie się bawi :D Jest już rozpuszczony, bo wszędzie mu wolno wejść , nawet na stół i na szafki w kuchni :mrgreen: Pani mi pokazywała czym go karmi, zresztą od początku wiedziałam ,ze to będzie mięso. Ma całe duze pudełko w zamrażarce z przygotowanymi porcjami mięska, jako przysmaczki też dostaje malutkie kulki mięska. Kociak jest nadal drobniutki i taki raczej będzie, bo on był najmniejszy z miotu, ale fajnie wygląda, dobrze było go zobaczyć :D

teraz trochę tych nieudanych fotek :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaki kochany :1luvu: Tylko żeby Pani nie zapomniała o suplementach do mięsa :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie gru 30, 2018 18:25 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

mir.ka pisze:

i tak niechaj zostanie :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon gru 31, 2018 11:47 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:Wczoraj byłam u fryzjera odświeżyć sobie kolorki na włoskach i przy okazji zrobiłam niespodziewana wizytę po adopcyjną Luzikowi-Mruczkowi :wink: On mieszka w tym samym bloku co moja fryzjerka ma salon, tylko po dwie klatki dalej. Mały był trochę zdezorientowany wizytą, ale obwąchał mnie i zaczął mi pokazywać jak mu jest fajnie w domku, koty to potrafią :) Pochwalił się super wypasionym drapakiem, zrobilismy mu fotki, ale nie są udane, bo bardzie się kręcił, jak pokazywał jak fajnie się bawi :D Jest już rozpuszczony, bo wszędzie mu wolno wejść , nawet na stół i na szafki w kuchni :mrgreen: Pani mi pokazywała czym go karmi, zresztą od początku wiedziałam ,ze to będzie mięso. Ma całe duze pudełko w zamrażarce z przygotowanymi porcjami mięska, jako przysmaczki też dostaje malutkie kulki mięska. Kociak jest nadal drobniutki i taki raczej będzie, bo on był najmniejszy z miotu, ale fajnie wygląda, dobrze było go zobaczyć :D

teraz trochę tych nieudanych fotek :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jaki kochany :1luvu: Tylko żeby Pani nie zapomniała o suplementach do mięsa :)

Ja skrótowo piszę mięso, ale on jest na barfie. Pani wie jak go robić bo od kilku lat przygotowuje go razem z córką dla jej dwóch kotów.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon gru 31, 2018 11:50 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

alessandra pisze:
mir.ka pisze:

i tak niechaj zostanie :ok: :ok: :ok:

no i nie zostało :(

wieczorem ok 21.00 piesio pojadł suchego (tez ma specjalistyczne) i dość szybko go zwrócił :( , podejrzewam ,że zjadł za dużo na raz jak na niego, bo ogólnie nie ma dużych ilosci w misce, bo nie je go codziennie tylko wtedy jak ma ochotę jeszcze coś zjeść
Obrazek

mir.ka

Post » Pon gru 31, 2018 11:50 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

MaryLux pisze::ok: :ok: :ok:

:1luvu: :piwa: :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Pon gru 31, 2018 15:13 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Obrazek
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon gru 31, 2018 15:32 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Kotina pisze:Obrazek

:1luvu: :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon gru 31, 2018 21:06 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Szczęśliwego Nowego Roku 2019

Obrazek
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon gru 31, 2018 21:43 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Obrazek
Szczęśliwego Nowego Roku! <3
Życzą: Matrix, Tośka, Orion i Bastet
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon gru 31, 2018 21:44 Re: Rude jest piękne... ♥♥♥♥ cz.23

Bastet pisze:Obrazek
Szczęśliwego Nowego Roku! <3
Życzą: Matrix, Tośka, Orion i Bastet

Kasia ale świetna fotka :ok: mistrzostwo :201461 :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30