Zuzia i Pola po raz 35

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2016 22:27 Re: Zuzia i Pola po raz 35

klaudiafj pisze:Śmieszna Pola :D No cóż, czasem zdarzają się wypadki :D Marysia za to robi kupy na pionowo - staje na brzegach kuwety jak świeczka i robi :D
Miłego dnia! :)

To tak Pola robi w odkrytej kuwecie co stoi w pokoju a wpadkę miała w krytej w przedpokoju.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 01, 2016 22:28 Re: Zuzia i Pola po raz 35

MaryLux pisze:Miauczór. U nas wczoraj była burza. Dziś dla odmiany lało

Później się rozpogodziło i było całkiem , całkiem.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 01, 2016 22:31 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Dziś sobie daruję bo padam na dziób bo jestem zmęczona . Pracuję do 22 a dopiero po 23 dotarłam do domu - normalnie porażka :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 01, 2016 22:44 Re: Zuzia i Pola po raz 35

No porażka! Odpocznij :) dobranoc :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 02, 2016 10:18 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Dzień dobry w ten sobotni dzionek! :D
Pogoda nam sie klaruje. Słonecznie , cieplutko.....
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 02, 2016 11:53 Re: Zuzia i Pola po raz 35

W pracy szykują nam się nowe zmiany. Znów będziemy potrzebowały ludzi do pracy bo trzy osoby odchodzą. Jedna przechodzi na inny sklep bo awansuje na drugiego zastępcę kierownika czyli tzw. lidera a dwie pozostałe to jest dopiero historia. :D
Jakiś czas temu z półtora może dwa miesiące temu zatrudnili się u nas chłopak z dziewczyną. Po jakimś czasie okazało się że są parą i mieszkają nawet razem.To młodzi ludzie 20 - 21 lat. Podczas rozmowy z nimi ( osobno ) dowiedziałam się że jakiś czas temu poznali się przez internet. Najpierw pisali ze sobą później spotkali się w realu. Ona z Łodzi on z Torunia.Najpierw spotykali się w weekendy co tydzień - raz on przyjeżdżał do Łodzi raz ona jechała do Torunia ale stwierdzili że tak jest źle więc ona przyjechała do Torunia i wspólnie wynajęli mieszkanie. Oboje nie pracowali a za mieszkanie płacić trzeba było więc doszli do wniosku że przyjadą do Łodzi bo ona ma tu własne mieszkanie i o pracę w Łodzi łatwiej . I tak znaleźli pracę w Stokrotce.
No i tu zaczynają się że tak powiem schody. Pracują razem na jednej zmianie. Gdy ona ma coś donieść zawsze woła jego bo jest tak słabiutka że nie może dźwignąć nawet worka ziemniaków a karton z bananami to by ją złamał. On rzuca swoją robotę i leci pomóc jej. Nazywamy ich małżeństwem. Razem pracują, razem mieszkają, razem spędzają wolny czas i razem nie kwapią się do roboty bo nie patrzą na to co robią.
Wczoraj kierowniczka musiała nanieść jakieś zmiany w grafiku i dostałyśmy nowy i okazało się że kilka dni ( z 2 chyba ) nasze małżeństwo nie pracuje razem i dlatego postanowili odejść z pracy. Pracują do końca przyszłego tygodnia. I w ten właśnie sposób mamy dwa kolejne wolne etaty.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 02, 2016 12:05 Re: Zuzia i Pola po raz 35

:roll: no to pieknie
Młodzi pracy nie szanują, ja wprawdzie pracuje dopiero 10 lat, ale jestem 10 lat w jednym zakładzie i szanuje prace. Razem ze mną pracuje moja mama. Ale nigdy nie było tak zeby takie akcje były jak u Ciebie. To jest troche śmieszne, ale z drugiej strony przerażajace. Z mezem chyba nie mogłabym pracować, mino ze jestesmy zgodnym malzenstwem to raczej dziekuje, mam go po pracy :wink: wystarczy :lol: natomiast mogłabym pracować z koteczkami, tuliłabym i głaskała co rusz 8) napełniła miseczki, sprzątała kuwetki, poki co musze pracować i zarabiać pieniążki :wink:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob kwi 02, 2016 12:30 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Moli25 pisze::roll: no to pieknie
Młodzi pracy nie szanują, ja wprawdzie pracuje dopiero 10 lat, ale jestem 10 lat w jednym zakładzie i szanuje prace. Razem ze mną pracuje moja mama. Ale nigdy nie było tak zeby takie akcje były jak u Ciebie. To jest troche śmieszne, ale z drugiej strony przerażajace. Z mezem chyba nie mogłabym pracować, mino ze jestesmy zgodnym malzenstwem to raczej dziekuje, mam go po pracy :wink: wystarczy :lol: natomiast mogłabym pracować z koteczkami, tuliłabym i głaskała co rusz 8) napełniła miseczki, sprzątała kuwetki, poki co musze pracować i zarabiać pieniążki :wink:

Zgadzam się z tobą.
Myślę że oni jeszcze nie wiedzą że bycie ze soba 24 godz na dobę, 7 dni w tygodniu, 31 dni w miesiącu i 365 dni w roku kiedyś sie znudzi i zamiast miłości do partnera będziesz odczuwała znudzenie i frustrację że znowu on. Aby związek miał szansę przetrwać potrzebujesz kilku godzin przerwy np w pracy by zatęsknic za drugą osoba. Nie wróżę im wspólnej przyszłości.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 02, 2016 12:32 Re: Zuzia i Pola po raz 35

A ja gotowa na ostatni dzień pracy - jutro w końcu wolne.
Życzę miłego , słonecznego dzionka. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 02, 2016 14:50 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Dlatego właśnie ja zabieram manatki i wynosze się do innego lokum :) bo doszło do tego ze oboje z m. pracujemy w domu i widzimy się 24h na dobę. Choć ja biegam na swoje zajęcia, m. na swoje, sypialnie mamy osobne, ale jednak co za dużo to nie zdrowo :)

A w przyszły weekend będę chyba jechać do Łodzi na targi foto :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 02, 2016 18:09 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Miaubry :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob kwi 02, 2016 20:42 Re: Zuzia i Pola po raz 35

Macie rację , co za dużo , to niezdrowo . Też bym nie umiała razem z chłopem pracowac . :? Pracowaliśmy razem i tu doszedł jeszcze jeden aspekt sprawy . Przy likwidacji zakładu oboje straciliśmy pracę :?
Cześć Ewa :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 02, 2016 21:11 Re: Zuzia i Pola po raz 35

OO takie klimaty ze i ja moge wtracic swoje 3 gorsze.

Pracuje z M. w 1 firmie, ja tam siedze juz 5 lat, M pracuje od 2 lat. Ale cale boze szczescie w roznych projektach, dla roznych klientow i tak naprawde nie widzimy sie w pracy. Jezdzimy razem, wracamy i glownie na tym sie konczy nasze widzenie w pracy. Czasem obiady jemy razem. Byla opcja abym trafila do jego zespolu na zastepstwo, na 2 miesiace - bronilam sie rekami i nogami by tam nie trafic. Bylo by to mega niezdrowe.

Ale faktycznie jest to ryzyko... jak sie pracuje w 1 firmie. Pracujemy u prywaciarza... generalnie niby jest ok wiec poki co nie ma ryzyka ale kto wie ... nigdy nic nie wiadomo.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie kwi 03, 2016 6:54 Re: Zuzia i Pola po raz 35

klaudiafj pisze:Dlatego właśnie ja zabieram manatki i wynosze się do innego lokum :) bo doszło do tego ze oboje z m. pracujemy w domu i widzimy się 24h na dobę. Choć ja biegam na swoje zajęcia, m. na swoje, sypialnie mamy osobne, ale jednak co za dużo to nie zdrowo :)

A w przyszły weekend będę chyba jechać do Łodzi na targi foto :D

Jaka szkoda bo ja mam pracujący weekend :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 03, 2016 6:54 Re: Zuzia i Pola po raz 35

MaryLux pisze:Miaubry :)

Siemanko! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]