Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 11, 2015 9:09 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Witanko :) Jeszcze śpicie?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lut 11, 2015 10:45 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Dziewczyny :) Nie śpimy już :)
Moje malowanie też od niedawna nie przekroczyło ścian, a teraz maluję już wszystko oprócz obrazów :) Nie mam porównania odnośnie farb do ścian, ale gęstość jest plusem - dlatego farby Annie Sloan też są gęste bardzo. Gęste farby akrylowe można rozcieńczyć wodą :)
Ja dziś kończę komodę, nie postarzałam jej, bałam się, że zepsuje efekt, a łatwo zepsuć, gorzej naprawić. :)
A w ogóle ekscytuję się i nóżkami przebieram, bo jutro zaczynają się targi fotograficzne w Japonii i ma być dużo nowości i pierwsza pełna klatka od Pentaxa :D Długo czekaliśmy, ale na pewno było warto :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lut 11, 2015 10:49 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klaudia ! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lut 11, 2015 13:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Hej Dziewczyny :) Nie śpimy już :)
jutro zaczynają się targi fotograficzne w Japonii i ma być dużo nowości i pierwsza pełna klatka od Pentaxa :D Długo czekaliśmy, ale na pewno było warto :D

Hej Dziewuszki! :1luvu: Nie śpimy od wpół piątej! :lol:

Szykujesz się na tego Pentaxa? :P Będziesz na targach jak rozumiem? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 11, 2015 14:12 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Ewuś i Bożenko :)
Taa na targach w Japonii :mrgreen: Wszyscy Pentaksiarze się szykują na full frame od 15 lat :ryk: Jak wyjdzie to będzie mój, ale dopiero za 1,5 roku :) Albo jeszcze dalej zależy od ceny :ryk:

klaudiafj

Post » Śro lut 11, 2015 14:23 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Cześć Ewuś i Bożenko :)
Taa na targach w Japonii :mrgreen: Wszyscy Pentaksiarze się szykują na full frame od 15 lat :ryk: Jak wyjdzie to będzie mój, ale dopiero za 1,5 roku :) Albo jeszcze dalej zależy od ceny :ryk:

:ryk: :ryk: A czy Japonia tak daleko, pikuś.. :lol:

No tani pewnie nie będzie, jak to zazwyczaj nowości :P Ale za tyle czekania coś się nalezy! :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 11, 2015 20:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klaudia :piwa:

A kochana, najważniejsze że w niedalekiej przyszłości pantex będzie twój :lol: a czy to nastąpi za 1.5 roku czy troszkę później, nie ważne, szybko zleci :D
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Śro lut 11, 2015 20:32 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:) Już mam dwa Pentaxy :D

Małż szczęśliwy wyniósł komodę do miejsca docelowego, w salonie znowu odzyskał swój wielki stół i całą podłogę. Siedzi teraz i pracuje w drugim pokoju i aż strach, kiedy wejdzie do salonu. Jak nie było pół podłogi, tak teraz nie ma całej - rozwaliłam fotel na części pierwsze i pomalowałam na biało :ryk: Aż się boję jak to zobaczy, bo teraz to trzeba skakać przez tor przeszkód :D :mrgreen:

W sumie nie wiem co mnie podkusiło, nie mam materiału jeszcze a i farba jedzie na tzw oparach tj dolałam wody :D I najgorsze - powyciągałam śrubki i już zapomniałam jak one leciały ;p

Teraz mam przerwę :smokin: Jutro tłusty czwartek właśnie się dowiedziałam :D Zaś nic nie upiekę :|

klaudiafj

Post » Śro lut 11, 2015 20:43 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

:ryk: no ale te klatki pełne , z targów Japonii :D no nie znam się :ryk:

Klaudia, Ci to coraz lepsze pomysły do głowy wpadają :D efekt będzie fenomenalny :ok:
do mnie właśnie przyjaciółka dzwoniła aby poinformować o tłustym czwartku :D ale..ja pączków nie lubię :D także czymś innym zastąpię :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Śro lut 11, 2015 20:58 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

W zeszłym roku pączki schrzaniłam - pierwszy raz piekłam (dobre były ;) ) ale jak rosły to ciasto dałam przy kaloryferze i tak urosło, że połowa się wylała na kaloryfer i kafle :/ A to co zostało to spaliło się w oleju ahh ja mam dwie lewe ręce :)
Ten fotel to nie taki nowy pomysł, czekał na swoją kolejkę, a co się będzie pusta podłoga marnować :D

Pentax to i owszem - pełna klatka ma z łaski swojej wejść na rynek :D I takiej to nie mam :D No zobaczymy :)

klaudiafj

Post » Śro lut 11, 2015 21:14 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie no takiej domowej roboty paczki, to ja tak całkiem Lubie :ryk: nie chciało by mi się piec :D nie robiłam jeszcze nigdy, także czuje Klaudia, że u mnie na wylanym cieście by się nie skończyło :D
Obrazek

sistersy25

Post » Śro lut 11, 2015 21:27 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

To kilka zdjęć dziewczynek moich :)

Kitusia leży na swoim posłanku w łazience
Obrazek

Nie widać tego, ale zrobiłam jej taki namiot ostatnio :) Ona leży między kafelkami i kaloryferem, przewiesiłam tam duzy ręcznik i ma Kituś ogrzewany namiot - bardzo jej się to podoba, nawet kafle się nagrzały :)
Obrazek

A tu Marysi przerwa w drzemce:
Obrazek

I mycie:
Obrazek

A potem na drugi bok - i dalej spać! :D

klaudiafj

Post » Śro lut 11, 2015 21:36 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:To kilka zdjęć dziewczynek moich :)

Kitusia leży na swoim posłanku w łazience
Obrazek

Nie widać tego, ale zrobiłam jej taki namiot ostatnio :) Ona leży między kafelkami i kaloryferem, przewiesiłam tam duzy ręcznik i ma Kituś ogrzewany namiot - bardzo jej się to podoba, nawet kafle się nagrzały :)
Obrazek

A tu Marysi przerwa w drzemce:
Obrazek

I mycie:
Obrazek

A potem na drugi bok - i dalej spać! :D

:1luvu: :1luvu: Prześliczne panienki :1luvu:
oj Kitusia, zazdraszczam ci tego namiociku :piwa: sama bym się w takim ogrzewanym polozyla :1luvu:
Marysienko :1luvu: uwielbiam kocie języczki :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Post » Śro lut 11, 2015 21:50 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Kitusiu kochanie moje, Ty taka grzeczna jesteś kotka ze aż przyjemnie patrzeć :1luvu:

Marysia - zawsze chciałam żeby tak moja córka miała na imię :1luvu: aniołek jak się myje ślicznie :1luvu:

Dobry wieczór Klaudia :D
Mąż zadowolony z pracy ?:)
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 11, 2015 21:55 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Mąż bardzo zadowolony z pracy, bo nawet nie musi do niej chodzić :ryk: może pracować w domu i dużo się uczy nowych rzeczy :)

Kitusia jest mała i grzeczna, ale potrafi ukąsić :D Biega też jak szalona, tak szybko startuje, że biega w miejscu :D Ale uszko ma dalej łyse :( Na wizycie pani wet mówiła, że ucho zdrowe i włoski odrastają, ale jakoś tego nie widać.
A Marysia jest grzeczniejsza niż Kitusia :ryk:

klaudiafj

[poprzednia][następna]