Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Patmol pisze:a ja rozmawiałam m ze znajomym z Wrocławia
mówił ze w kilku sąsiadów maja pod opieka kilka kotów na podwórko+ i bardo chwalił współprace ze schroniskiem
mówił, ze jak trzeba sterylizować, to oni łapią +a ktoś ze schroniska przyjeżdża i zabiera na sterylizacje, a potem po przechowaniu odwozi
ostatnio wieczorem zorientował się, karmiąc wieczorem ze jedna kotka ma coś z noga +chyba złamaną
i tez zadzwonił
i szybko przyjechali i wyleczyli ja i potem odwieźli
o karmę nie pytałam, ale raczej sami kupują na spóle z sąsiadami
Patmol pisze:a ja rozmawiałam ze znajomym z Wrocławia
mówił ze w kilku sąsiadów maja pod opieka kilka kotów na podwórko+ i bardo chwalił współprace ze schroniskiem
mówił, ze jak trzeba sterylizować, to oni łapią +a ktoś ze schroniska przyjeżdża i zabiera na sterylizacje, a potem po przechowaniu odwozi
ostatnio wieczorem zorientował się, karmiąc wieczorem ze jedna kotka ma coś z noga +chyba złamaną
i tez zadzwonił
i szybko przyjechali i wyleczyli ja i potem odwieźli
o karmę nie pytałam, ale raczej sami kupują na spóle z sąsiadami
MalgWroclaw pisze:
Miau. Duża wróciła, dzisiaj spała. Mało kotów przyszło, martwi się. Mru, czemu nie dała Wam spać?
Fasolka
Znajoma opowiadała mi, że była w schronisku po karmę dla bezdomnych (nie moich). Podobno są takie zasady, że trzeba mieć pod opieką powyżej 10 kotów. Czyli, jak ktoś ma 9 lub 10, to nie dostaje karmy. Druga zasada jest taka, że trzeba je sterylizować - a to już naprawdę nie wiem, jak sprawdzają.
MalgWroclaw pisze:Miau. Duża wróciła, deszcz pada i tylko jedna kotka była![]()
Fasolka
Namówiłam znajomą, żeby zadzwoniła do Ekostraży w sprawie chorego lisa na działce. Nie chciała, bo powiedziała, że na pewno go uśpią. Mówiłam, że nie wiadomo, czy uśpią, bo nie wiadomo, na co jest chory. I tak lepiej, żeby go uśpili, niż miałby umrzeć w cierpieniu. Nie mówiłam, że nie życzę znalezienia martwego zwierzęcia. Przekonała się, bo ludzie już powoli chodzą na działki i się boją lisa, on wygląda ponoć bardzo źle i być może ma grzybicę. Zadzwoniła, co będzie dalej, nie wiem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 61 gości