Jasiu dzisiaj pożywia się kulasą z kurczaka, zmiksowałam mu całą nóżkę i dołożyłam skóry.
Sam nie chciał nic jeść, bo kupiłam mu w rossemanie i wiskasa, i te tacki jogurtowe i mięsne z ryżem, nic, kompletnie nic sam nie chce, choć był bardzo głodny, bo już dostaje wspomagacz na apetyt i chodzi i śtura za jedzeniem.
Leki już wykupione, oczko jedno bardzo brzydkie, drugie ropiejące, co jakiś czas a to zakraplam gentamycną a to nawilżającymi kroplami do oczu które też kupiłam.
Wzięłam go na łóżko i położyłam się koło niego, a on tak się tulił do mnie

moje słoneczko kochane.
Mam już wyniki z Warszawy od Pana Doktora Jagielskiego, ale nie mogę tego pliku tutaj wstawić bo nie umiem ale skopiowałam opis
Opis badania: * kot znaleziony w stanie wyniszczenia, usuwano śrut * początkowo ważył 0,8 kg, następnie 1,85 kg, teraz 1,45 kg * okresowo była biegunka; teraz kał jest dobrze uformowany * był leczony z powodu grzybicy - zewnętrznie Fungiderm, do przewodów słuchowych Oridermyl * nie chce jeść * gorączka była tylko na początku * w ostatnim okresie pojawił się katar aż do wypływu ropnego z nosa; w jamie ustnej były nadżerki * w badaniach krwi wykonywanych - leukocytoza jak dla zapalenia, lekka niedokrwistość, nadpłytkowość - lekko obniżone Fe - test hamowania deksametazonem bez zmian - w badaniu kału brak jaj pasożytów - Ab anty-toksoplasma IgG 1:800, IgM 1:50 - test płytkowy FeLV(+), test PCR FeLV(-) * w przedstawionym badaniu RTG brak uchwytnych znaczących nieprawidłowości, poza uszkodzeniem ogona * dostaje teraz Aniclindan 75 mg - 2*dziennie 1/8 tabletki, Sinubred - 2*dziennie 1/4 tabletki * t. 38,3, błony śluzowe blado-różowe, wilgotne * w jamie ustnej brak nadżerek * rana powieki dolnej lewej, nadżerki wokół nozdrzy zewnętrznych, zaschnięta wydzielina * rzężenia znad górnych dróg oddechowych nad klatka piersiową * węzły chłonne obwodowe niepowiększone * jama brzuszna w omacywaniu tylko masy pokarmowe, plastyczne * pobrano krew do badania kontrolnego - znaczne podniesienie liczby krwinek białych z rozmazem jak dla przewlekłego zapalenia - mierna niedokrwistość z nieznaczną anizocytozą i oligochromią - podniesienie poziomu białka całkowitego; najprawdopodobniej wynik przewlekłej stymulacji antygenowej; taki poziom nie jest raczej związany z zakaźnym zapaleniem otrzewnej - generalnie więc badanie krwi jest dość dobre * obraz kliniczny wynika najprawdopodobniej z przewlekłego zapalenia