Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 22, 2013 10:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Czyli że z koszyczkiem na sankach? :ryk:

Na to wychodzi :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt mar 22, 2013 10:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:A jamnisiem dwie stronki wcześniej to się Ciocia nie zachwycała :?

Bo ja czasem po cichu się zaczhwycam, milczę z zachwytu
Szukającego wiosny Jamnisia oczywiście podziwiałam :1luvu:
U mnie Jamniś zawsze będzie na pierwszym miejscu :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 22, 2013 10:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Panienki zaborcze bez walki nie oddadzą co ich :ryk:
Samolubne zołzy dwie :mrgreen: drapak rozumiem, ale kuweta :ryk:
Lalunia taka czyściutka, że chce mieć kuwetę tylko dla siebie :1luvu:

Rambuś na drapaczki, między nim i pod prezentuje się doskonale :mrgreen:

Jeszcze trochę i każda forumowiczka będzie mieć w oknach firanki od Halinki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt mar 22, 2013 11:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Jeszcze trochę i każda forumowiczka będzie mieć w oknach firanki od Halinki :mrgreen:

Jakie foranki? Ja zawsze ostatnia... nic nie wiem. Proszę o uświadomienie :mrgreen:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt mar 22, 2013 11:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:
Miraclle pisze:Jeszcze trochę i każda forumowiczka będzie mieć w oknach firanki od Halinki :mrgreen:

Jakie foranki? Ja zawsze ostatnia... nic nie wiem. Proszę o uświadomienie :mrgreen:

Już śpieszę z wyjaśnieniem :D .Ostatnio przewija się temat mycia okien i wieszania firanek.Zuza zaproponowała mi żebym zajrzała na bazarek bo Halinka robi firankowe cuda na okna i można u niej zamówić.Obejrzałam i uczciwie przyznaję że są przepiękne :D A ponieważ człowiek bywa nie zdecydowany to nie mogę się zdecydować który model wybrać. I tak wziął się firankowy wątek. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 22, 2013 11:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jeszcze trochę i każda forumowiczka będzie mieć w oknach firanki od Halinki :mrgreen:[/quote]
Ale to chyba dobrze świadczy o forumowiczkach :wink: ?
Nie sztuką iść do sklepu,kupić materiał,zlecić komuś żeby uszył[zawsze w śród znajomych trafi się ktoś z maszyną].
Podoba mi się to że dochód z rzemiosła przeznaczony jest na pomoc zwierzakom.
Poza tym firanki od Halinki to znak rozpoznawczy kociarza i zwierzolubów. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 22, 2013 12:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:
Bo ja czasem po cichu się zaczhwycam, milczę z zachwytu
Szukającego wiosny Jamnisia oczywiście podziwiałam :1luvu:
U mnie Jamniś zawsze będzie na pierwszym miejscu :1luvu:

Jamniś czuje się troszkę niedowartościowany, więc jest bardzo wdzięczny za wszelkie ochy i achy :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt mar 22, 2013 12:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:Panienki zaborcze bez walki nie oddadzą co ich :ryk:
Samolubne zołzy dwie :mrgreen: drapak rozumiem, ale kuweta :ryk:
Lalunia taka czyściutka, że chce mieć kuwetę tylko dla siebie :1luvu:

Rambuś na drapaczki, między nim i pod prezentuje się doskonale :mrgreen:

Jeszcze trochę i każda forumowiczka będzie mieć w oknach firanki od Halinki :mrgreen:

No więc, żeby nie było, że my niesłowni :lol:
po nasikaniu przez wszystkie gnojki, oprócz Rambolego, poszłam za nim do łazienki, też chciał siusiać, Lunka polazła za nim...ale jak się akcja rozwinęła między Lunką a Rambuśkiem o "kuwetę-tymczasówkę", to cyknęłam tylko jedną fotkę i ratowałam malucha...
nie przypuszczałam, że Lunka tak mocno ma rozwinięty instynkt własności :ryk: :ryk:
Fotka nie za ładna, ale dowód jest:)
Obrazek
I uprzejmie donaszam, że Lunka schodząc na dół, bezproblemowo leje w kuwetę Cudaczka...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt mar 22, 2013 12:16 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Może uznała że jest zbyt pełno i dopuki Duża coś z tym nie zrobi powinien się wstrzymać? :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 22, 2013 12:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Jamniś czuje się troszkę niedowartościowany, więc jest bardzo wdzięczny za wszelkie ochy i achy :mrgreen:

Jamnisiu Ty kochany i przesłodki :1luvu: Buziaczki dla Ciebie, Skarbie :1luvu:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt mar 22, 2013 13:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Może uznała że jest zbyt pełno i dopuki Duża coś z tym nie zrobi powinien się wstrzymać? :roll:

Duża gania z kuwetami, jak nienormalna...wystarczy, trochę śniegu i już ustawiam dwie w łazience...gdy nasika chociaż Kacper i Kropka, już wymieniam piasek i jestem zła, jak tylko zimniej na dworzu ja już się targam z kuwetami, gdy tylko ciutkę cieplej kociaki biegają bardzo chętnie do piasku za domem,
One się cieszą bo go mają dużo i ciągle świeży, ja się cieszę, bo nie muszę się paprać z kuwetami...

Ale mamy jedną kuwetę pomysłu mojego męża, a ten pomysł powstał ponad 20 lat temu...( ten pomysł nawet gdzieś wiele, wiele lat temu zgłosił)
Kuweta jest nastawiana na odpływ np. w brodziku lub wannie...

Musieliśmy sobie jakoś radzić, gdy mieszkaliśmy w bloku i mieliśmy bardzo malutką łazienkę, dosłownie nie było gdzie postawić kuwety bo był tylko taki wybór, albo pralka na wcisk, albo kuweta i ciut miejsca...
Problem rozwiązaliśmy:) i kuweta i pralka :mrgreen:

Kuweta to zwykły pojemnik, który ma zamontowany w rogu taki odpływ hydrauliczny jak w umywalce i po przeciwległej stronie domontowane dwie nóżki w wys.o. 5 cm, żeby kuweta stała pod lekkim skosem
W środku, na wysokość ok.2 cm...jest położona druga "podłoga" z siatki nierdzewnej, na to sypiemy żwirek ok, 2-4 cm średnicy
Koty chętnie korzystają, a ja mam zero problemu, bo:
kamyczki nie wymagają częstej wymiany,
wystarczy po każdym siusianiu spłukać prysznicem,
odkażam środkami do mycia np. naczyń.
kupale wybieram łopatką,
kuwetę w każdej chwili można wyjąć,
nie mam problemu z kotami, chętnie korzystają z tej kuwety od zawsze, nie ważne czy był tylko jeden kot czy teraz
mój obecny problem na "dzisiaj" to, że ta kuweta stoi u Cudaczka, a starszyzna chwilach awaryjnych :D korzysta z tymczasówek, dlatego ganiam z nimi jak poparzona, przyzwyczajona do tamtej...
Ostatnio edytowano Pt mar 22, 2013 13:25 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt mar 22, 2013 13:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:
AnnAArczyK pisze:Jamniś czuje się troszkę niedowartościowany, więc jest bardzo wdzięczny za wszelkie ochy i achy :mrgreen:

Jamnisiu Ty kochany i przesłodki :1luvu: Buziaczki dla Ciebie, Skarbie :1luvu:

Dziękuję :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pt mar 22, 2013 13:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

U nas też na kuwety nie ma miejsca w łazience bo jest malutka więc stoją sobie w przedpokoju.Dziewczyny przyzwyczaiły się i nie przeszkadza im nawet odgłos z korytarza. Zawsze mają posprzątane więc nie przejmuję się tym co ktoś powie wchodząc do mojego mieszkania. Jak mu nie pasuje to niech nie patrzy :P
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 22, 2013 15:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Ale to chyba dobrze świadczy o forumowiczkach :wink: ?
Nie sztuką iść do sklepu,kupić materiał,zlecić komuś żeby uszył[zawsze w śród znajomych trafi się ktoś z maszyną].

Bardzo dobrze :mrgreen:
Zakup firanek u Halinki to same plusy.
Halinka ma na tymczasy, a my forumowyczki mamy świadomość zrobienia dobrego uczynku, mamy śliczne okna i do tego za nie duże pieniądze.
Są jakieś minusy ? :ryk:
Żadnych, może jeden, sąsiedzi i przechodni zazdroszczą nam wystroju okien :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

O raju Zuza, Lunka to nie zła aparatka. Żeby się na Cudaczka rzucać :roll:
Chyba musisz jej sprawić osobista kuwetę tylko dla niej :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 22, 2013 19:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Miraclle pisze:
Ewa L. pisze:Ale to chyba dobrze świadczy o forumowiczkach :wink: ?

Bardzo dobrze :mrgreen:
Zakup firanek u Halinki to same plusy.
Halinka ma na tymczasy, a my forumowyczki mamy świadomość zrobienia dobrego uczynku, mamy śliczne okna i do tego za nie duże pieniądze.
Są jakieś minusy ? :ryk:
Żadnych, może jeden, sąsiedzi i przechodni zazdroszczą nam wystroju okien :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

O raju Zuza, Lunka to nie zła aparatka. Żeby się na Cudaczka rzucać :roll:
Chyba musisz jej sprawić osobista kuwetę tylko dla niej :mrgreen:

Popieram i zamówiłam dwie firanki.A co mi tam niech kicie mają pełne miseczki a ja zazdrosnych sąsiadów. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]