Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 14:16 Re: Broszka & Company - Wesołych Świąt :)

Pogodnych, zdrowych i szczęśliwych Świąt dla Broszki i jej wszystkich podopiecznych życzą Alienor z ferajną.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto gru 25, 2012 14:01 Re: Broszka & Company - Wesołych Świąt :)

Niniejszym donosi się, że ustrojstwo do chrupków lub smakolyków wzbudzilo duże zainteresowanie :s5: Rudzielec pierwszy wykumal o co chodzi i zacząl wsadzać lapę w otwór, żeby sobie wyciągnąć to coś co tak pięknie pachnie. Felix siedzial i obserwowal, ale po pól godzinie spróbowal sam. Barnabik tylko dalej nie przekonany :?
A rudy już wymyślil, że szybciej i wygodniej żarelko wylatuje jak się to cudo "ubodzie" glową, bo wtedy trochę dęba staje i z drugiej strony chrupki same się wysypują :roll:
Wczoraj w nocy nażarli się po kokardę pieczonego karpika, którego im przynioslam i nieźle poszaleli. Teraz kocury już po drugim śniadanku, a ja zabieram się do pracy, żeby na 27 zdążyć z jednym zleceniem, a na 28 z drugim :s1:
Nie muszę pisać, że zazdraszczam tym, którzy mogą się dziś oraz jutro lenić do oporu :evil:

ps. Dostalam od brata e-papierosa i nie mam bladego pojęcia jak toto uruchomić - chyba na jakiś kurs muszę iść :? Trochę mnie pocieszylo, że brat - który wysluchal szkolenia przy kupnie - stwierdzil, że mam go o nic nie pytać, bo im dlużej sluchal, tym mniej rozumial :strach: :strach: :s2:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 26, 2012 21:04 Re: Broszka & Company - Wesołych Świąt :)

Barnabik już wie jak korzystać z bajeru :s4:
Ale i tak woli z miseczki :s1:

felin

Post » Czw gru 27, 2012 9:32 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Witamy po świętach :s4:
Odpoczęłyście?
Nasza impreza ogólnie się udała, choć jak wiadomo w takiej dużej gromadzie rodzinnej przy stole zawsze muszą zdarzyć się zgrzyty i fochy :wink:
No ale mamy już z głowy :mrgreen:
i raczej nie zdecydujemy się już na kolejną taką imprezę :lol:

felin pisze:Niniejszym donosi się, że ustrojstwo do chrupków lub smakolyków wzbudzilo duże zainteresowanie
Super, może też zdecyduję się na taki bajer :P
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 27, 2012 13:39 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Widzę że cioteczki nadal świętują i nie mają czasu zajrzeć na forum :P

A chciałam tylko wspomnieć że właśnie dzisiaj rano minęła druga rocznica operacji przepony Broszeńki :)
Poczytałam sobie wspomnieniowo pierwszy wątek i tak się wzruszyłam że aż zawilgotniały mi oczy...

Brosiaczek-Prosiaczek pozdrawia :1luvu:
tuż po opearcji
Obrazek
i teraz
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 27, 2012 13:46 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Broszka pisze:Widzę że cioteczki nadal świętują i nie mają czasu zajrzeć na forum :P

A chciałam tylko wspomnieć że właśnie dzisiaj rano minęła druga rocznica operacji przepony Broszeńki :)
Poczytałam sobie wspomnieniowo pierwszy wątek i tak się wzruszyłam że aż zawilgotniały mi oczy...

Brosiaczek-Prosiaczek pozdrawia :1luvu:
tuż po opearcji
Obrazek
i teraz
Obrazek

:* oh jaki słodziaczek ^^
Pozdrawiamy :))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw gru 27, 2012 13:50 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Nie wszystkie cioteczki swiętują - niektóre pracują.
Jak ten czas leci - dobrze że się wtedy zdecydowałas - Broszeczka już duża i dobrze się trzyma :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw gru 27, 2012 13:58 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia że z takiego pokracznego karzełka zamieniła się w wielką piękną czarną ślicznotę :P
Niestety nie jest zdrowa, podczas ostatniego kryzysu nawet był moment że myślałam że ją stracimy... :(
Na szczęście teraz lepiej się czuje :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw gru 27, 2012 14:21 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Niektóre ciotki pracują :twisted:
Ja mialam wolne tylko w wigilię, w I i II święto już nie. Dziś też nie.
Broszka jest nieustająco piękna :s4:

felin

Post » Czw gru 27, 2012 16:56 Re: Broszka & Company - ale zleciało, to już druga rocznica

Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla obu Broszek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw gru 27, 2012 21:27 Re: Broszka & Company - ale zleciało, to już druga rocznica

Pozdrawiam poświątecznie :1luvu:
Cieszę się, że Wigilia się udała :)

Broszeczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A za psiura trzymam kciuki, żeby się nie dal łatwo :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw gru 27, 2012 21:29 Re: Broszka & Company - ale zleciało, to już druga rocznica

Broszka nie do poznania, jak porównać oba zdjęcia :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw gru 27, 2012 22:05 Re: Broszka & Company - ale zleciało, to już druga rocznica

shira3 pisze:Broszka nie do poznania, jak porównać oba zdjęcia :ok: :1luvu:

Bo na drugim to już porządny kawał kota :D . I sierść błyszcząca jak nie wiem co :love:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt gru 28, 2012 10:59 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

Brosiaczek dziękuje cioteczkom :1luvu:

U Was też taka wiosna?
Wybiegi dla kopytnych zamieniły się w ponure błotne bagnisko a one same w rusałki bagienno-mulaste Obrazek
Jak teraz przyjdzie mróz bez śniegu to nie będę miała gdzie wypuszaczać koni bo błoto podziabane kopytami po zamarznieciu będzie groziło połamaniem nóg i podbiciami...

Za trzy dni sylwester, martwi mnie że jest tak ciepło i znów podusimy się w stajni tak jak w zeszłym roku :evil: Niestety muszę pozatykać wszystkie otwory wentylacyjne i zastawić snopkami słomy okna i drzwi żeby jak najbardziej wytłumić dźwięki wystrzałów... Stajnia momentalnie zamieni się w saunę :?
Zdecydowanie lepiej jest podczas mrozu a najlepiej jak jeszcze leży gruba warstwa śniegu na dachu bo to też mocno wytłumia. No trudno, trzeba jakoś przeżyć tą noc :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 28, 2012 11:07 Re: Broszka & Company - STOP FAJERWERKOM !!!

U nas tez wiosennie od 2 dni - niestety dziś w nocy ma przyjść przymrozek i temperatura ostro poleci w dół. Śniegu z tego co pamiętam nie zapowiadają. A w ogóle to dzięki za namiary na ten norweski serwis pogodowy - świetni są :ok: Się sprawdza, więc mogę się przygotować na tę pogodę co będzie.

Alienor

[poprzednia][następna]