Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 14:47 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

ja i moje koteczki życzymy Wam pięknych i radosnych Świąt :rudolf: :s4:
głosik oddany :mrgreen: Malaga wyszedł na tym zdjęciu z kotkiem cuuuudnie :1luvu:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pon gru 24, 2012 15:12 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Aniu, dziękujemy i za życzenia, i za głosik. :1luvu:

Swoją drogą, jeśli nie jest to za duża prośba, zachęcam też Was do podesłania linka do głosowania swoim znajomym, liczy się każdy oddany głos. :ok: Patrząc na poprzednie edycje, by dostać się na podium jest potrzebnych min. 350-400 głosów. 8O :roll: Liczba jest horrendalna, zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja, który ma raczej skromną ilość znajomych na Facebooku. :mrgreen:
Ale wierzę, że można to osiągnąć, w końcu słodki Malagito ma zdolność łamania serc. :1luvu: :D

(Tak poza tym nie ukrywam, że Malaga ucieszy się z nowych zabawek, a ja ze zwycięstwa, ale ważne jest też to dla mnie o tyle, że za 1 i 2 miejsce w konkursie główną nagrodą jest 10kg suchej karmy Bozita - jak wiecie Malaga jest ścisłym BARFerem, więc z takiej ilości żarełka bardzo ucieszyłyby się koty w oświęcimskim schronisku, gdzie by ta karma powędrowała. :) )

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon gru 24, 2012 18:53 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

i ja zagłosowałam :wink: chociaż kocham rude to na widok Malagi wymiękam :love: :love: :love: :love: :love:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon gru 24, 2012 19:56 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

rudy kociak pisze:i ja zagłosowałam :wink: chociaż kocham rude to na widok Malagi wymiękam :love: :love: :love: :love: :love:

Dziękuję! :1luvu: Ja myślę intensywnie, by na przyszłoroczne wakacje dopełnić rodziny o kociego przyjaciela dla Malagity, i właśnie marzy mi się rudy kot - ale nigdy nie wiadomo z jakim (jeśli w ogóle) wyląduję, bo jednak ważniejsze jest, by był tak zwariowany jak Malagito i mogli wspólnie rozwalać mi dom. :mrgreen:

solarie

Post » Wto gru 25, 2012 0:03 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Mamy północ, ja sobie chciałam w końcu od serca pogadać z Malagitem, a on... zasnął. :lol:

solarie

Post » Wto gru 25, 2012 10:44 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

solarie pisze:Mamy północ, ja sobie chciałam w końcu od serca pogadać z Malagitem, a on... zasnął. :lol:

Pewnie jest mu tak dobrze,że nie miał ciebie za co opierniczyć-i kocisko błogo zasnęło :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto gru 25, 2012 13:00 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

solarie pisze:Mamy północ, ja sobie chciałam w końcu od serca pogadać z Malagitem, a on... zasnął. :lol:

Moje nie lepsze Tofi spał przed północą, a Kubuś jakiś taki małomówny się zrobił :roll:
Co my mamy z tymi kotami, nawet raz w roku nie chcą z nami od serca pogadać :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto gru 25, 2012 15:04 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Malagito w sumie miał prawo, bo wczoraj dzieci mojej siostry wygoniły go wzdłuż i wszerz mieszkania, to mu piłeczki rzucając, to myszki, to wędki mu podtykali... :mrgreen: A potem został wyprzytulany za wszystkie czasy, bo każdy chciał mieć świąteczne zdjęcie z koteckiem. :ryk:

Swoją drogą to też świadczy o tym, jaką mimo wszystko wyrozumiałą naturę ma Malaga - pozwolił się im brać na ręce do tych zdjęć, nie ugryzł ani nie udrapał (nawet nie próbował) żadnego z nich, a jak już się zmęczył ich entuzjastycznym towarzystwem to po prostu poszedł do swojej skrytki pod łóżkiem i miał święty spokój, a dzieci zajęły się układaniem nowych zabawek "od Aniołka". :wink:

Za to dzisiejsze śniadanie to wręcz pochłonął, musiał odbudować sobie tę wczorajszą stratę energii. :mrgreen:

solarie

Post » Wto gru 25, 2012 20:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Obrazek
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto gru 25, 2012 20:25 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Witamy, witamy. :)
Jeszcze zapomniałam się pochwalić, że złożyłyśmy się z mamą i w końcu kupiliśmy drugi mały drapak dla Malagity. Mama zabrała sobie ten "stary" do swojego pokoju, bo bardziej jej wielkościowo pasował, a ja nowy postawiłam przy oknie, jak wcześniej.

Teraz mama w końcu może odetchnąć, że kot drapie u niej w pokoju drapak, nie krzesła i fotele (chociaż jeszcze zdarzają mu się tam wpadki, bo te sterczące z materiału nitki są takie zachęcające... :twisted: ), a u mnie od razu wzorowo ochrzcił pazurami nowy drapak i sobie teraz na nim często śpi:

Obrazek
Obrazek

Ja naprawdę nie wiem od czego to zależy, że u mnie w pokoju odkąd mam nowe meble "nie podniósł łapy" na żaden fotel czy pufę, a u mamy na starych meblach robi to namiętnie. :roll: Mam nadzieję, że uda się to z niego jeszcze wyplenić, dalej niestrudzenie po każdej takiej "wpadce" łapiemy go i zanosimy do starego drapaka, staram się też w tamtym pokoju z nim często koło niego bawić, żeby pamiętał o jego istnieniu. :P

solarie

Post » Wto gru 25, 2012 20:35 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Bardzo mi sie podoba drapaczek Malagity. Na pewno kociak zadowolony. Podobają mi się właśnie te drapaki z tym tronem na górze :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto gru 25, 2012 22:11 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Tak, mi właśnie zależało, żeby ten nowy drapak miał taką "leżankę", bo na tym starym Malaga właśnie często się starał ułożyć, ale już przez te kilka miesięcy mu doopka urosła i było mu niewygodnie, po prostu się tak jakby "wylewał" poza to siedzisko. :lol: A tutaj ma miękką podusię (fajne jest też to, że nie jest zlepiona z drapakiem, więc można ją prać) i jest obudowany, więc się wygodnie układa w kłębek jak na zdjęciu i śpi. No i też teraz zimą jak ciągnie mimo wszystko od okna może się wygodnie położyć na szczycie drapaka i patrzeć za okno, bo też wszystko widzi, a przynajmniej czuje ciepło od kaloryfera, a nie chłód od okien. :)

solarie

Post » Śro gru 26, 2012 10:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Ale ładny drapak :love: :love: :love:
Właśnie coś w ten deseń szukam dla Kubusia :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro gru 26, 2012 16:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Ja akurat miałam szczęście, bo z nudów przeglądałam sobie drapaki na Allegro i akurat trafiłam na ostatnią sztukę tego, w dodatku po obniżonej cenie (wyprzedaż świąteczna), to się nie było co zastanawiać. :ok:

solarie

Post » Śro gru 26, 2012 17:25 Re: Jego Wysokość Malagito :)/Prosimy o głosy w konkursie! s

Pooglądałam sobie drapaczek...fajny :D, pomyślałam,że taki by się przydał moim kotom, cztery stanowiska :D, ale wiem, że i tak by nie miały z niego pociechy...
Kropeczka jest czujna...z drapaczka jaki mamy, nie pozwala korzystać pozostałym mordkom - chyba,że któreś przysiądzie gościnnie, jak jej nie ma... :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

[poprzednia][następna]