Ale faktycznie, watek zrobił się trochę gastronomiczny

Ja zamiast kurczaka dodaję tuńczyka z ananasem i kukurydzą i ogórkiem kiszonym. zamiast majonezu dodaję jogurtu - mniej kalorii - też super smakuje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:Witam smarkająco-charcząco-kaszląco![]()
Chyba jutro spróbuję się wbić do lekarza...
Trafiłam wczoraj w tv na kanale kulinarnym na fajny przepis na krokiety z jabłek w pianie z białek.
To jest ten przepis: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... iowym.html
Wypróbuję na pewno
Jak będziecie oglądać filmik to zwróćcie uwagę na paznokcie tego pana
felin pisze:Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytrynyTyż mój osobisty przepis ... i dziala
olafen pisze:Ale do lekarza lepiej udaj się, bo czasami może być coś poważniejszego i tak jak moja mama, leczyła się sama i potem zapalenie płuc dostała. A ja miałam po operacji tylko kłopot, bo zamiast ona koło mnie chodzić to ja musiałam koło niej
Broszka pisze:Oczywiście jak człowiek słaby i chory to zwierzaki muszą się postarać żeby uprzyjemnić to nudne chorowanie
I wcale nie mam na myśli okładów z ciepłych futerek...
Zaliczyłam więc dziś sprzątanie pawika z wysokości szafki z pod sufitu do podłogi z obryzganiem wszystkiego po drodze, szorowanie obszczanej na zewnątrz kuwety i podłogi, godzinną łapankę seniorki która dała dyla podczas kroplówki i bolesne ugryzienie w palec podczas podawania tabletkifelin pisze:Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytrynyTyż mój osobisty przepis ... i dziala
A bez rumu zadziała?
felin pisze:Broszka pisze:Oczywiście jak człowiek słaby i chory to zwierzaki muszą się postarać żeby uprzyjemnić to nudne chorowanie
I wcale nie mam na myśli okładów z ciepłych futerek...
Zaliczyłam więc dziś sprzątanie pawika z wysokości szafki z pod sufitu do podłogi z obryzganiem wszystkiego po drodze, szorowanie obszczanej na zewnątrz kuwety i podłogi, godzinną łapankę seniorki która dała dyla podczas kroplówki i bolesne ugryzienie w palec podczas podawania tabletkifelin pisze:Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytrynyTyż mój osobisty przepis ... i dziala
A bez rumu zadziała?
Zadziala. Ja dodaję rum, żeby szybciej się rozgrzać. Można też z prądem po góralsku, czyli ze spirtem
Broszka pisze:olafen pisze:Ale do lekarza lepiej udaj się, bo czasami może być coś poważniejszego i tak jak moja mama, leczyła się sama i potem zapalenie płuc dostała. A ja miałam po operacji tylko kłopot, bo zamiast ona koło mnie chodzić to ja musiałam koło niej
Już kilka razy mi zeszło na płuca kiedy próbowałam "przechodzić" przeziębienie![]()
A jak Twoja mama się czuje? Nadal jest u Ciebie?
felin pisze:Idę się nażreć grochówki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue, Talka i 21 gości