Broszka & Company cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 15:49 Re: Broszka & Company

Koniecznie wyleż to charczenie :!:
Ale faktycznie, watek zrobił się trochę gastronomiczny :wink:
Ja zamiast kurczaka dodaję tuńczyka z ananasem i kukurydzą i ogórkiem kiszonym. zamiast majonezu dodaję jogurtu - mniej kalorii - też super smakuje :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob sty 21, 2012 18:19 Re: Broszka & Company

To pozdrawiam i zdrówka życzę. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob sty 21, 2012 19:05 Re: Broszka & Company

Broszeczko, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie sty 22, 2012 9:13 Re: Broszka & Company

I ode mnie zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Miłego dnia!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 23, 2012 13:08 Re: Broszka & Company

Witam smarkająco-charcząco-kaszląco :evil:
Chyba jutro spróbuję się wbić do lekarza...

Trafiłam wczoraj w tv na kanale kulinarnym na fajny przepis na krokiety z jabłek w pianie z białek.
To jest ten przepis: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... iowym.html
Wypróbuję na pewno :ok:

Jak będziecie oglądać filmik to zwróćcie uwagę na paznokcie tego pana :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sty 23, 2012 15:47 Re: Broszka & Company

Fajny przepis, może też spróbuję :)

A do lekarza, to konicznie, bo chyba bez antybiotyku się nie obędzie
Zdrowiej i pisz, bo smutno bez Ciebie :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon sty 23, 2012 16:02 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Witam smarkająco-charcząco-kaszląco :evil:
Chyba jutro spróbuję się wbić do lekarza...

Trafiłam wczoraj w tv na kanale kulinarnym na fajny przepis na krokiety z jabłek w pianie z białek.
To jest ten przepis: http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przep ... iowym.html
Wypróbuję na pewno :ok:

Jak będziecie oglądać filmik to zwróćcie uwagę na paznokcie tego pana :roll:

Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytryny :!: Tyż mój osobisty przepis ... i dziala :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon sty 23, 2012 17:08 Re: Broszka & Company

Oczywiście jak człowiek słaby i chory to zwierzaki muszą się postarać żeby uprzyjemnić to nudne chorowanie :evil:
I wcale nie mam na myśli okładów z ciepłych futerek...
Zaliczyłam więc dziś sprzątanie pawika z wysokości szafki z pod sufitu do podłogi z obryzganiem wszystkiego po drodze, szorowanie obszczanej na zewnątrz kuwety i podłogi, godzinną łapankę seniorki która dała dyla podczas kroplówki i bolesne ugryzienie w palec podczas podawania tabletki Obrazek

felin pisze:Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytryny :!: Tyż mój osobisty przepis ... i dziala :ok:

A bez rumu zadziała?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 23, 2012 17:29 Re: Broszka & Company

Ale do lekarza lepiej udaj się, bo czasami może być coś poważniejszego i tak jak moja mama, leczyła się sama i potem zapalenie płuc dostała. A ja miałam po operacji tylko kłopot, bo zamiast ona koło mnie chodzić to ja musiałam koło niej :)

olafen

Post » Pon sty 23, 2012 17:39 Re: Broszka & Company

olafen pisze:Ale do lekarza lepiej udaj się, bo czasami może być coś poważniejszego i tak jak moja mama, leczyła się sama i potem zapalenie płuc dostała. A ja miałam po operacji tylko kłopot, bo zamiast ona koło mnie chodzić to ja musiałam koło niej :)

Już kilka razy mi zeszło na płuca kiedy próbowałam "przechodzić" przeziębienie :oops:
A jak Twoja mama się czuje? Nadal jest u Ciebie?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 23, 2012 17:41 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Oczywiście jak człowiek słaby i chory to zwierzaki muszą się postarać żeby uprzyjemnić to nudne chorowanie :evil:
Zaliczyłam więc dziś sprzątanie pawika z wysokości szafki z pod sufitu do podłogi z obryzganiem wszystkiego po drodze, szorowanie obszczanej na zewnątrz kuwety i podłogi, godzinną łapankę seniorki która dała dyla podczas kroplówki i bolesne ugryzienie w palec podczas podawania tabletki Obrazek

felin pisze:Herbatka malinowa (maliny zawierają salicyl, czyli są aspiryną w naturalnej postaci) + rum + miód + sok z polówki cytryny :!: Tyż mój osobisty przepis ... i dziala :ok:

A bez rumu zadziała?

Zadziala. Ja dodaję rum, żeby szybciej się rozgrzać. Można też z prądem po góralsku, czyli ze spirtem :D

felin

Post » Pon sty 23, 2012 17:42 Re: Broszka & Company

felin pisze:
Broszka pisze:Oczywiście jak człowiek słaby i chory to zwierzaki muszą się postarać żeby uprzyjemnić to nudne chorowanie :evil:

A bez rumu zadziała?

Zadziala. Ja dodaję rum, żeby szybciej się rozgrzać. Można też z prądem po góralsku, czyli ze spirtem :D

:ok: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 23, 2012 17:45 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
olafen pisze:Ale do lekarza lepiej udaj się, bo czasami może być coś poważniejszego i tak jak moja mama, leczyła się sama i potem zapalenie płuc dostała. A ja miałam po operacji tylko kłopot, bo zamiast ona koło mnie chodzić to ja musiałam koło niej :)

Już kilka razy mi zeszło na płuca kiedy próbowałam "przechodzić" przeziębienie :oops:
A jak Twoja mama się czuje? Nadal jest u Ciebie?

Mama pojechała do Pajęczna, bo musi badania porobić. Zostałam sama :wink:

Lepiej nie ryzykuj. Idź do lekarza , weź jakieś odpowiednie leki, i nie ryzykuj, bo kto zajmie się tymi wszystkimi czworonogami, gdy Ty padniesz. Pogoda nieciekawa, sprzyja chorobom.

olafen

Post » Pon sty 23, 2012 17:47 Re: Broszka & Company

Idę się nażreć grochówki :mrgreen:

felin

Post » Pon sty 23, 2012 17:55 Re: Broszka & Company

felin pisze:Idę się nażreć grochówki :mrgreen:

Oooo! za mną chodzi grochówka i właśnie rano zapisałam sobie brakujące składniki na listę zakupów :mrgreen:

Idę karmić zimorodki zaokienne - dzisiaj nie będzie whiskasa tylko bozita :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]