Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 20:09 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

sliczna :lol:
i :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro wrz 28, 2011 21:33 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Baba . Bez sensu. Ale ok niech będzie baba, cobyś tylko Klakier miał z nią fajnie. I żeby Ci nie spierd... pod łóżko, jak ta Hanka mi. I zem jej nie mógł dopaść. I żeby nie miała lepszego żarcia od Ciebie
Ok, niech CI się wiedzie chłopie z tą babą.
No.
Morf
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 29, 2011 7:13 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Bardzo się cieszę z nowych wieści i gratuluję Bajeczce :ok: :ok: :ok:

Nasza Czikunia też była wyjątkowa, a zresztą który kot nie jest - każdy jest inny i każdy z nich na zawsze ma miejsce w naszych sercach. A że zawsze jest ten jeden jedyny wyjątkowy bardziej i ... nic nie napiszę wiecej, bo już mnie oczy łzawią a jestem w pracy :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw wrz 29, 2011 7:15 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

jak pieknie :)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw wrz 29, 2011 7:43 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Bazyliszkowa wspaniała decyzja :1luvu: Moje serce bardzo ukoiła Lenka. Opierałam się pomysłowi brania nowego kota a kiedy Lenka już do nas trafiła to cieszyłam się z jej obecności. Myślę że nasze koteczki Mir Murka i Rózia też się cieszą z tego, że zamieszkały z nami inne kotki.
To trzymam kciuki za szybkie przybycie Bajeczki i miłość z Klakierem :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw wrz 29, 2011 7:57 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Dziękuję, że wspieracie mnie w mojej bajeczkowej decyzji i cieszycie się razem ze mną.

Tak o Bajeczce pisała barba50 na swoim wątku:
barba50 pisze:Koteczka czekająca na sterylkę w lecznicy właśnie dostała imię. Będzie Bajka, Bajeczka. [...] kotunia jest podobno bardzo miziasta, proludzka i śliczna. Jeśli tylko się uda będziemy jej szukać domu - nie powinna wracać na stację. Jutro pojadę do lecznicy. Porobię zdjęcia, spróbuję wygłaskać. Koniecznie trzeba ją ogłaszać, dla pewności nowego domu zrobimy jej testy.

A tak wyglądało moje pierwsze spotkanie z koteczką:
Bazyliszkowa pisze:Miałam okazję poznać wczoraj Bajeczkę w lecznicy.
To naprawdę dzika dzicz :wink: Czując, że narażam życie, włożyłam rękę do klatki z Bajeczką. Dziki zwierz natychmiast rzucił się do ręki, żeby... barankować i tulić się. Kiedy chciałam zabrać rękę, dzicz mało nie wypadła z klatki, bo nie chciała zrezygnować z dotyku ludzia. Więc ręka wróciłą do klatki i głaskała. Dziki zwierz wynagrodził to wywaleniem brzucha, który również został wygłaskany.

Bajeczka jest dorosłą koteczką, choć nie ma pewności co do jej wieku - może mieć rok, może mniej. Podobno miała już 1 miot :( Jest drobniutka, chudziutka, maleńka - trzeba będzie nad nią popracować :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw wrz 29, 2011 8:47 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Dzwoniłam do lecznicy - Bajeczka czuje się dobrze :D , jadła, kupy jeszcze nie było, siusiu było, ale na kocyk, nie do kuwety :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 29, 2011 8:53 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Super że Bajeczka czuje się dobrze. Wyrobi się kuwetkowo na pewno :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw wrz 29, 2011 8:55 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Bajeczka :1luvu: Na pewno MM z Tęczowej Łąki pilnowała, żebyście trafili na Bajusię :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 29, 2011 8:56 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Bazyliszkowa pisze:Dzwoniłam do lecznicy - Bajeczka czuje się dobrze :D , jadła, kupy jeszcze nie było, siusiu było, ale na kocyk, nie do kuwety :twisted:

Ja też dzwoniłam :lol: :lol: :lol: Poprosiłam o sprawdzenie brzusia Bajeczki - Dorotko przepraszam, że wtrącam się w sprawy Twojej kotki, ale ja tak z przyzwyczajenia to robię 8) Bajeczka w lecznicy wpisana jest na moje nazwisko - to czuję się odpowiedzialna :roll:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 29, 2011 9:02 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Ależ Olu, wtrącaj się, wtrącaj - przy całym szacunku dla lecznicy, im większe zainteresowanie pacjentem, tym lepiej :D

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 29, 2011 10:30 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

A ja nie dzwoniłam :mrgreen: Się nie będę wtroncać 8) Niech się przystań Bajeczki sama wtranca :ryk:

Może by już banerek zdjąć :?: :twisted:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw wrz 29, 2011 11:56 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Masz rację, banerek można już odpiąć, bo wprawdzie Bajka jeszcze w lecznicy, ale dom już ma :D

Bazyliszkowa

Post » Czw wrz 29, 2011 13:55 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Duża coś knuje.

Bazyliszkowa pisze:Mir Murka była kotem magicznym, jednym jedynym i niepowtarzalnym.
Ale już jej nie ma i nie będzie.
Ma na zawsze miejsce w moim sercu.

Ale w domu zrobiło się pusto.

Pamiętacie mój sen, w którym panna MM prosiła, żeby się o nią nie martwić i zapewniała, że jest szczęśliwa? Kilka godzin później pojechaliśmy z TŻem zrobić Klakierkowi w lecznicy przegląd. I tam calkiem przypadkiem okazało się, że właśnie od poprzedniego dnia w lecznicy jest przywieziona na sterylkę, odłowiona przez barbę50 na stacji benzynowej bura koteczka. Zobaczyliśmy ją i... Coś się zadziało. Magia? Przeznaczenie? Nie wiem.
To nie była łatwa decyzja, bo śmierć Mir Murki jest jeszcze tak świeża.
Ale pokochaliśmy już Bajeczkę i jak tylko weci pozwolą na przeprowadzkę, koteczka zamieszka z nami.

Jejku Dorotko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: poprawiłaś mi zjechany od samego rana humor :piwa:

Ale mi się mazak cieszy :dance: :dance: :dance: :dance:

Kiedyś po banerku u ktorejś z dziewczyn weszłam w wątek kici i cały czas myślałam,że niemal kopia mojej Mychy musi znaleźć kochający domek.Że moje marzenie spełni się z nawiązką i kicia dostanie domek i to jeszcze jaki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: to bym nawet w snach na to nie wpadła :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 29, 2011 17:40 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Czekamy na Bajeczkę.

Bardzo się za was cieszę :D :D :D za Bajeczkę, Klakiera, ciebie i resztę stada :wink:

Czy wiadomo, kiedy powiększy się wam rodzina?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]