TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - Mar-Lenka ma DOM

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 13, 2010 8:06 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Maryla pisze:Timon zachowuje sie jak na dopalaczach :roll:

A gdzie je teraz kupuje? 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro paź 13, 2010 8:57 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

CoToMa pisze:

no popacz, nie wiem :roll:
ale moze do ktorejs karmy dodaja? :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro paź 13, 2010 9:56 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Maryla pisze:
CoToMa pisze:

no popacz, nie wiem :roll:
ale moze do ktorejs karmy dodaja? :wink:

Podejrzewam, że taką samą mój Myszon jada.
I Gandalfinio chyba też :ryk:
...

CoToMa

Post » Czw paź 21, 2010 9:54 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Jacus i Timon są po 2 tygodniach leczenia biegunki silnymi lekami - a dalej są biegunki :(
Timon wymiotuje z domieszką krwi - musze zobaczyć co sie dzieje
Puszi od kilku dni wogole nie je, na dodatek nie daje sie złapać, dzis rano dorwałam ja z zaskoczenia i na siłe ale nakarmic sie wiele na siłe nie dała :(
wyglada marnie, wokol ust ma lekka ropę :(
do tej pory udawalo mi sie przemycic leki w pascie ale juz pasty z watrobka tez nie chce ruszyc
gdyby udalo mi sie zwolnic lazienke to bym ja odizolowala i sprobowala podawac jedzenie i kroplowki na siłe
zobaczymy czy mi sie uda
ale od dzis jestem załamana i boje sie ze sobie nie poradze - nie wiem jak jej pomoc :(
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Czw paź 21, 2010 10:03 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

A Puszi też antybiotyki dostaje?
Bo wiesz, to wali po nerkach mocno :( :( :(

A może kokcydia się wam trafiły? Kupy były badane?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw paź 21, 2010 10:08 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Puszi nic nie dostaje :(
do tej pory jakoś jadła, podawałam jej leki na nadcisnienie w paście i kroplowki co kilka dni
ostatnio lek na apetyt bo go traciła (Ty wiesz jaki) ale przestała jesc wogole - ja przynajmniej nie widze
i siedzi schowana za lozkiem, prawie nie wychodzi, jak mnie nie ma to lezy koło mamusi swojej, jak wchodze to ucieka za lozko
ale ma tyle sily ze sie wyrywa i nie bardzo dala sie na sile nakarmic, co sie dalo to wyplula
jak mi sie uda ja zlapac to pojdziemy do weta, ale dzis mam zaplanowane szczepienie Drapka i Ranji

kupe sprobuje zbadac jesli zrobia w odpowiednim czasie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pt paź 22, 2010 7:28 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Puszi dostała wczoraj kroplowke dozylna i bedzie dostawac dalej, jest odwodniona
pobralismy tez krew do badania, zobaczymy wyniki i decyzje co dalej
dzis ide tez z Timonem do weta, bo dalej wymiotuje slina z krwia i nic nie je :(
zlapalam kupe Jacusia i oddalam do zbadania - zobaczymy czy cos wyjdzie

maluchy zostały zaszczepione
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 17:45 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

PUSZI
wyniki Puszi są niestety dramatyczne :( kreatynina ponad 10 a mocznik ponad 440 :(
z takimi wynikami przy przewlekłej niewydolności małe są szanse na walke :(
szczególnie ze ona jest zupełnie nieobsługiwalna - chodzimy na kroplowki dozylne codziennie ale zeby ja zlapac to sie musze natrudzic
nic nie je, przez ten mocznik w paszczy, wlałam jej dzis troche sosiku z saszetki ale przemoca niestety a z takiej perspekywy to leczenie nie wyglada obiecujaco
jutro i jeszcze przez kilka dni bedziemy chodzic na kroplowki dozylne, kilkugodzinne i zrobimy badanie - wynik powinien nam podpowiedziec co dalej, choc szans nie ma :(
pozostałe wyniki wlasciwie w normie i w takiej sytuacji az sie chce wyc ze to jedynie nerki nie daja jej szans na zycie :(
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 17:47 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

A jaką ma morfologię?
...

CoToMa

Post » Sob paź 23, 2010 17:48 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

JACUŚ
w kupie Jacusia wyniki wyszły ujemne: i lamblie - i pasożyty -

w sumie dobrze
ale co jest?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 17:50 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

CoToMa pisze:A jaką ma morfologię?

erytr 6,8
hemogl 8,2
hemat 28,4
leuko 10,81
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 17:53 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

Może kroplówki zbiją choć trochę wyniki nerkowe.
MNorfologia nie jest zła.
Dobrze byłoby podawać coś osłonowo na przewód pokarmowy...
...

CoToMa

Post » Sob paź 23, 2010 17:57 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

TIMON
u Timona wet wczoraj znalazł dużą nadżerkę pod językiem - pewnie z jej powodu nie chce jeść bo go boli
i pewnie dlatego wymiotował śliną z krwią
od wczoraj dostaje Betamox wiec po dzisiejszej nocy pawik był tylko jeden
podałam mu tez przeciwbolowy metacam zeby zobaczyc czy zacznie jesc - nie zaczął ale sie przynajmniej zainteresował mlekiem dla kotow i wypil go z miseczki
zobaczymy co dalej
wyniki badan krwi tez ma dobre, nie ma sie do czego przyczepic, leukocyty ma prawie 18 tys ale on ma bialaczke i FIV a ich wynik mial kiedys 47 tysięcy wiec obecny to sukces
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 18:01 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - epidemia biegunkowa

CoToMa pisze:Może kroplówki zbiją choć trochę wyniki nerkowe.
MNorfologia nie jest zła.
Dobrze byłoby podawać coś osłonowo na przewód pokarmowy...

podawanie jej czegokolwiek to masakra
zawiązuję ją w recznik ale i tak większość ląduje na ścianie, na mnie ...
to dlatego nie pobierała niestety regularnie leków (tylko co 3 dni gdy ja zlapalam na kroplowke podskorna) i nie chciala za bardzo jesc diety, wlasciwie to bardzo malo jadla czegokolwiek
ale nie sadzilam ze te wyniki az tak bardzo poleca :(

jestem totalnie załamana :( :(
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob paź 23, 2010 18:07 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - Timon ma nadżerkę

Rozumiem, ja mam problem z Gryzzlim, ale on nie ma jeszcze bardzo zlych wyników i jakoś je.
Nie wiem co będzie, gdy wyniki się pogorsza i trzeba będzie podawać kroplówki...
...

CoToMa

[poprzednia][następna]