Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2011 15:27 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Zapomniałam dodać, że w drugi dzień świąt minęły 2 lata odkąd jesteśmy razem z Nikuśką, pewnie z tego powodu pchała się do stołu :roll:

Tak więc cd świętującej Nikuśki. Najpierw podsiadła mnie:
Obrazek

a potem przycupnęła obok mojego szwagra:
No co duża? Zastawę dali, więc chyba mogę ucztować, nie?
Obrazek Obrazek
Nawet przez chwilę ze szwagrem sobie pogadali ;)

Tylko, że sami jedzą, a kiciuni nic nie dają... ach te ludzie... w moje święto.... ;)
Obrazek

Dali, dali. Potem były tego takie efekty:
Obrazek :mrgreen:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw gru 29, 2011 15:46 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Gratuluje rocznicy :piwa: I życzę kolejnych nastu w równie miłej atmosferze ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw gru 29, 2011 20:57 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

To jeszcze najbliższych 20 wspólnych lat życzę. :ok: :piwa:
Jak Nikusia grzecznie siedzi przy nakrytym stole. 8O
Jak ona umie się zachować w towarzystwie!
Jakie ona ma maniery! 8O
Jak patrzę na te zdjęcia, to czekam kiedy po sztućce sięgnie. :ryk:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw gru 29, 2011 21:25 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

selene00 pisze:Jak Nikusia grzecznie siedzi przy nakrytym stole. 8O
Jakie ona ma maniery! 8O

o, to to, to :D
z ust mi to Iwonko wyjęłaś,, po prostu dama :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 29, 2011 21:49 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

pisiokot pisze:
Jakie ona ma maniery! 8O

o, to to, to :D
z ust mi to Iwonko wyjęłaś,, po prostu dama :D

:lol: :lol: :lol:
też się pod tym podpiszę :mrgreen:

Gratulacje i wszystkiego najlepszego :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt gru 30, 2011 1:12 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Obrazek
no nie wytrzymam :ryk: jak łepek wystaje
Gość Honorowy c'nie? :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I GRATULUJEMY :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:
Następnych 2 latek x 20 co najmniej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt gru 30, 2011 11:45 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

nie dość że śliczna, to jeszcze prawdziwa dama :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt gru 30, 2011 12:52 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Dziękujemy za życzenia długiego wspólnego życia, oby się wszystkie spełniły :ok:

Jakie ona ma maniery! 8O
:ryk: :ryk:

Nadal jesteśmy u rodziców, bo...
Zostańcie jeszcze, bo bez was będzie jakoś tak smutno... :mrgreen:

I nie ważne, że Niki urządza galopkę nad ranem z odgłosami dzikiej radości, że zostawia wszędzie sierść, że wskakuje na blaty w kuchni i ławę w pokoju nawet przy ludziu (w domu tego nie robi), że z krzesła urządziła sobie drapak (choć stary drapak przyjechał z nami), że w mieszkaniu panuje nieład z powodu naszych gratów (małe przemeblowania), że przychodzi na kolana tylko do mnie. Wystarczy, że zagląda dużym w oczy, zwłaszcza gdy coś jedzą, że z nimi gada, ociera się o ich nogi, a przed głaskami ucieka, że chce się bawić zabawkami zrobionymi przez dużego i nigdy nie ma tego dość, że obserwuje ptaszki za oknem, kt. skubią kule tłuszczowe zawieszone przez dużego, że pięknie rozłoży się podczas snu na fotelu lub kanapie, że w nocy nie śpi ze swoją dużą, tylko chodzi po łózkach domowników i sprawdza, czy śnią się im piękne sny i czasem sama się przyłączy...
I to wszystko u ludzi, kt. dwa lata temu pukali się w głowy i mówili, że ja już mam wystarczającego kota i czy bliżej to kotów nie ma? :mrgreen: :mrgreen:
I to są właśnie piękne chwile... :)

Moje maleństwo jest śliczne, muszę Wam przyznać rację :oops: ;) I w czerwonym i zielonym...

Obrazek Obrazek

A tu jakoś silniej zawiało ;)

Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Pt gru 30, 2011 22:47 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

:lol: Agnieszko, Twoi Rodzice chyba mają chrapkę na dłuższą wizytę Nikuni. :wink:
Ewidentnie chętnie by Ci ją drapnęli. :twisted: Spraw im może jakiego kota. :wink:
Obrazek

selene00

Post » Sob gru 31, 2011 11:00 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob gru 31, 2011 13:47 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 02, 2012 11:10 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

selene00 pisze: :lol: Agnieszko, Twoi Rodzice chyba mają chrapkę na dłuższą wizytę Nikuni. :wink:
Ewidentnie chętnie by Ci ją drapnęli. :twisted: Spraw im może jakiego kota. :wink:
Mimo wszystko, nie wzięliby kota. Jednak na dłuższą metę, wszystko wyglądałoby inaczej :roll: Chcą, aby zostało jak jest: mama z doskoku albo i stacjonarnie doglądająca Nikuśkę podczas moich nieobecności i dwa razy do roku turnus świątecznoodpoczynkowy u nich.
Zakończenie obecnego turnusu zostało przesunięte do piątku, ale widzę, że domownicy powoli maja nas dość ;)

Aby kici urozmaicić pobyt na obczyźnie, umocowałam na balkonie trzy kule tłuszczowe dla sikorek i rozsypuję ziarno. Goście przybyli szybko.
Obrazek

Niki tak na nich poluje:
Obrazek Obrazek

I miałyśmy taką przygodę.
Obserwowałam z odległości ptaki jedzące i nagle usłyszałam łomot w szybę i coś spadło na balkon. Podeszłam szybko, a tu... sikorka leży 8O podeszłam bliżej, a ona ani drgnie. Uderzyła z takim impetem, że chyba ją zamroczyło. Miała otwarte oczy i tylko dzióbek jej czasem drgnął.
Nie wiedziałam co robić, więc złapałam aparat ;) Zrobiłam fotki, ale nie chciałam jej lampą więcej świecić (a było pochmurno), bo zaczęła ruszać oczami. Siedziała taka zamroczona ze trzy min. :) A gdy znów sięgnęłam po aparat, aby zrobić krótki film, poderwała się i tyle ją widziałam.
Teraz się śmieję, zwłaszcza z jej pozy - bo padła na kuperek rozkraczona :mrgreen: ale wtedy byłam przerażona, że sobie coś uszkodziła. Niki statycznym obiektem nie była w ogóle zainteresowana.

A to właśnie kamikadze ;)
Obrazek Obrazek

Dla niezorientowanych to sikorka modra - modraszka ;)

I wszystkim życzymy wszelkiej pomyślności w Nowym Roku!!!
Obrazek

szybenka

Post » Wto sty 03, 2012 23:24 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Dobrze, że nic jej się nie stało. :ok: :mrgreen:
Śliczna. :mrgreen:
Jak rozmawiam z moją Mamą o kotach (ja o swoich, ona o kotce sąsiadki), to często mam wrażenie, że ma na kota chrapkę.
Kiedyś zapytałam ją wprost, czy sobie życzy nowego sublokatora, odpowiedziała że ma dziadka i jej wystarczy, choć na kolana nie przyjdzie. :wink:
Obrazek

selene00

Post » Czw sty 05, 2012 12:47 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

selene00 pisze:...odpowiedziała że ma dziadka i jej wystarczy, choć na kolana nie przyjdzie. :wink:

Mama tak opowiada na dwa fronty - niby broni się przed kotem w domu, a za Nikunią wciąż nawołuje, wciąż robi jej udogodnienia, choć ma jej za złe, że omija jej kolana, że Niki przytula się tylko do mnie - też by tak chciała ;) nie dziwię się jej :mrgreen:

Mój słodziak po imprezie ;)

Sie działo duża, oj sie działo...
Obrazek

Było dobre żarcie, super atmosfera... żałuj, że ciebie tam nie było...
Obrazek

...i was też...
Obrazek

Mówili, że mam ładny profil... prawda to?
Obrazek

Och... jak sobie wspomnę to żarcie...
Obrazek

A jakie śpiewy były... Zanucić ci coś?
Obrazek

No już dobra... skoro nie chcesz...
Obrazek

Jakoś głowę mam ciężką...
Obrazek Obrazek

Później ci dokończę...
Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Czw sty 05, 2012 14:08 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

szybenka pisze:
selene00 pisze:...odpowiedziała że ma dziadka i jej wystarczy, choć na kolana nie przyjdzie. :wink:

Mama tak opowiada na dwa fronty - niby broni się przed kotem w domu, a za Nikunią wciąż nawołuje, wciąż robi jej udogodnienia, choć ma jej za złe, że omija jej kolana, że Niki przytula się tylko do mnie - też by tak chciała ;) nie dziwię się jej :mrgreen:

Mój słodziak po imprezie ;)

Sie działo duża, oj sie działo...
Obrazek

Było dobre żarcie, super atmosfera... żałuj, że ciebie tam nie było...
Obrazek

...i was też...
Obrazek

Mówili, że mam ładny profil... prawda to?
Obrazek

Och... jak sobie wspomnę to żarcie...
Obrazek

A jakie śpiewy były... Zanucić ci coś?
Obrazek

No już dobra... skoro nie chcesz...
Obrazek

Jakoś głowę mam ciężką...
Obrazek Obrazek

Później ci dokończę...
Obrazek

:smiech3:
odlotowa opowieść
świetne foto-story
a bohaterka tak pełna wdzięku, że chciałoby się zanurzyć nos w ten puchaty brzuszek i pomiziać :mrgreen:

a profil, wprost bossski :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

[poprzednia][następna]