MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 21:00 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

dzisiaj vea dostała kolejną porcję antybiotyku i kroplówkę. poprawa jest. o ile wczoraj nawet nie zauważyła dwukrotnego ukłucia w tyłek, to dziś już raczyła wykazać dezaprobatę z tego powodu. ;)
kolację zjadła normalnie, choć jeszcze bez entuzjazmu. nadal jest trochę markotna, ale gorączka już prawie całkiem odpuściła. węzły chłonne nadal ma trochę powiększone.
jutro jeszcze jedziemy na zastrzyk, ale mam nadzieję, że to już będzie ostatni.
Obrazek

.she.

Od: Wto paź 05, 2010 22:54

Post » Czw gru 20, 2012 22:02 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

to cieszę się bardzo !

ale nawet jak jutro będzie ostatni to obserwuj ją i zapytaj swojego weta-co to mogło być?? bo to dla nas bardzo pouczające .

wiesz jakie zastrzyki dostaje?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw gru 20, 2012 23:37 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

Kciuki za poprawę zdrówka :ok: :ok: :ok:

A poza tym OT na rzecz RTOZ KAN z Radomska
ZAGŁOSUJ! POMÓŻ! NIE STRACISZ ANI ZŁOTÓWKI!

Radomczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami bierze udział w konkursie KRAKVET. RTOZ Radomsko to Kocia Arka Noego obecna forum miau.

viewtopic.php?f=1&t=143656

Instrukcja do głosowania

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, dwa razy e-mail, dwa razy hasło oraz rozwiązujesz zadanie - potwierdzenie rejestracji
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8.wybierasz wątek "Poznajmy się"
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 51ee6e7637
i wpisujesz jeden post uprawniający do głosowania w ankiecie, wystarczy zwykłe 'witam'
9.dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - grudzień 2012”
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076
10.wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję nr 1 (pierwsze miejsce w ankiecie) - Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami (Radomsko) klikasz pod ankietą „wyślij”
11.Podajesz nr telefonu komórkowego ( dziewięciocyfrowy), smsem dostajesz kod weryfikacyjny, który wpisujesz i zatwierdzasz oddanie głosu.

DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA PRZEŻYCIE!

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

UWAGA!

W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pt gru 21, 2012 15:43 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

i jak dzisiaj się czuje nasza słodka Vea ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt gru 21, 2012 20:30 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

kciuki za zdrowie!
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob gru 22, 2012 20:01 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

dzisiaj był ostatni zastrzyk, który sama zrobiłam, żeby jej już podróżami nie stresować. w sumie to sama się bardziej stresowałam. :wink:

a skoro o podróżach mowa - to jest wprost NIEPOJĘTE, jak wielki problem stanowi przewiezienie kota taksówką. :evil:
oto moje doświadczenia w tym temacie:
- dzień dobry. chciałabym zamówić taksówkę.
podaję nr telefonu i adres.
- na którą godzinę?
- jak najszybciej.
- 10 do 12 minut.
- świetnie. jeszcze jedno: będę wiozła kota w transporterze.
- aaa, to niee. to będzie dłużej.
- ile?
- no nie wiem... ok. 20 minut. poinformujemy panią.
dobra.
po jakichś 30 minutach dzwoni telefon:
- taksówka już czeka.
ładuję veę do transportera, ubieram się i wychodzę.
kierowca czeka przy samochodzie i na mój widok otwiera bagażnik.
- pan chyba żartuje.
- noo, ale transporter może brudny...
posyłam mu jedno z moich najmniej życzliwych spojrzeń.
- właśnie wyszłam z nim z domu, to jak ma być brudny?
w moim głosie chyba słychać nadciągającą furię, bo pan niechętnie zamyka bagażnik i pospiesznie wsiada za kierownicę.
sadowię się na wypucowanej czarnej skórze i bardzo żałuję, że jednak nie przejechałam tym transporterem po jakimś błocie.
przez całą drogę do weterynarza oboje wrogo milczymy. na koniec mam ochotę ukarać go płatnością kartą, ale po namyśle stwierdzam, że szkoda czasu.
po skończonym badaniu, znów dzwonię po taksówkę.
- kierowca będzie za ok. 10 minut.
informuję o kocie.
- a nie. to nie wiem, może za jakieś 25 minut.
zaczyna mnie trafiać szlag.
- a w czym jest problem? kot jedzie w transporterze.
- ale, wie pani, niektórzy kierowcy mają alergię...
- WSZYSCY państwa kierowcy mają alergię?
- no nie, ale, wie pani, kot może nabrudzić, trzeba później sprzątać tapicerkę...
- przecież kot jest W TRANSPORTERZE! to jak niby ma nabrudzić?! równie dobrze mogłabym jechać z walizką!
- ale, wie pani, niektórzy kierowcy nie chcą...
- dobrze. poczekam.
mija pół godziny. pani oddzwania:
- niestety, nadal nie mamy wolnej taksówki.
- w takim razie dziękuję. zadzwonię do innej korporacji.
dzwonię. ta sama śpiewka: bez kota - 10 minut, z kotem - 20, ale to nic pewnego.
po godzinie siedzenia w weterynaryjnej poczekalni udaje mi się w końcu zapakować razem z veą do pojazdu. bogu ducha winny taksówkarz - bez alergii i bez skórzanej tapicerki - dostaje na dzień dobry zjebę za wszystkich swoich kolegów po fachu.

na szczęście, vea szybko wraca do normy. dzisiaj już nawet trochę się poganiała z takeshim. :kotek:
Obrazek

.she.

Post » Sob gru 22, 2012 20:06 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

super,cieszę się że Veunia lepiej :1luvu: .
wczoraj do mnie alareipan wiozła 3 kocurki z kastracji z bardzo miłym panem z bardzo niedrogiej i przyjaznej korporacji.
podeślę Ci nr na wszelki wypadek.
i szczerze mówiąc-ja nie wiedziałam że trzeba informować że będziesz wiozła kota-co za różnica co będziesz wiozła-jak jade na lotnisko to też nie informuję o tym wczesniej telefonistki w korporacji ..
a jakbyś wiozła kota w torbie to też miałabyś informować?
ja bym chyba nie informowała-wątpią aby któryś po przyjeżdzie zrezygnował z kursu na wieść o kocie..

smarti

Post » Nie gru 23, 2012 0:32 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

też mi się kiedyś wydawało, że nie ma znaczenia, czy jadę w towarzystwie kota czy człowieka. ale okazuje się, że o przewozie zwierzęcia trzeba zawczasu poinformować, bo kierowca może się wypiąć i zostawić nas na lodzie (dosłownie). :/ miałam już taką nieprzyjemną sytuację, więc wolę mówić od razu.
Obrazek

.she.

Post » Nie gru 23, 2012 1:11 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

no coś takiego, nie wiedziałam..
ja natomiast ostatnio dzwoniłam do pana aby zrobił mi podgrzewane posłanko-w ogóle nie było z nim rozmowy-że nie ma terminów, nie ma materiału, milion różnych przeszkód itepe...
dopiero jak powiedziałam że potrzebuje dla kotka to on na to od razu że " trzeba było od początku tak mówić-że zrobi mi na wymiar bo jak dla kotka to inna rozmowa-bo on kocha kotki ! " :D

smarti

Post » Nie gru 23, 2012 22:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

Ukochanej Vei i Takeshiemu, oraz ich Wspaniałej Dużej, Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek

smarti

Post » Pon gru 31, 2012 21:55 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

co u 2paczka? :)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto sty 01, 2013 23:56 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

evalla pisze:co u 2paczka? :)

2paczek ma się bardzo dobrze i w pełni sił świętował nadejście nowego roku. :)

cała nasza ekipa życzy wam wszystkim szczęśliwego i zdrowego nowego roku! :kotek:
Obrazek

.she.

Post » Pon sty 14, 2013 18:57 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

ale poważne futra się jakieś porobiły:)
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto sty 15, 2013 13:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

zdjęcia,jak zwykle u Was-rewelacyjne i rewelacyjnie artystyczne :D :kotek: :kotek: :1luvu:

smarti

[poprzednia]