ZaFrędzlona Pomponlandia - Smocze jajo w akcji... VIII cz.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 12:10 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

I mysle ze to jest zdrowe podejscie. Staram sie je uskuteczniac i na razie idzie mi dobrze, choc sa momenty gorsze. Nic to. Dzis bede cale mieszkanie sprzatac, kazda pierdole bede szorowac pucowac, przemeblowanie trzeba zrobic i przeniesc komp do malego pokoju. REmanent w ubraniach. Maszyne do szycia przeniesc. Ciuchy wysegregowac i ksiazki, pranie poskladac, kurze omiesc, pajeczyny, lazienke umyc, w kuchni w szafkach posprzatac... Jak sie zajmie rece to i glowa za duzo myslec nie bedzie, o.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sty 31, 2011 10:03 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Pomponmamo i co,i co?!
Trzymam :ok: :ok: żebyś te robote miała,pomimo L4 :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok: :ok: -koniczynka na szczęście :D :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon sty 31, 2011 11:10 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Teraz to ona dopiero po południu będzie :?
Szkoda, że nie zdążyłam w weckend przyłożyć szczylowi w duecie z Andą :mrgreen:
A te cwiczonka to nam tylko mogą zaszkodzić niestety - ja mam od dziecka bardzo bogatą mimikę i juz mi sie koleiny od tego porobiły :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sty 31, 2011 12:28 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Oj szkoda,
dzisiaj byłaby jak szczygiełek :mrgreen:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 31, 2011 14:15 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Myślę, że jak nie w pracy to byłaby już w domu :roll:
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 31, 2011 14:17 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

No dokładnie - brak wiadomości to dobre wiadomości :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sty 31, 2011 17:51 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Cześć dziewczyny!
Dostałam umowę, ale... nie dostałam obiecanej podwyżki. :evil: Brak podwyżki umotywowano tym, że sklep w miesiącu styczniu ma bardzo słaby wynik. No ma, podobnie jak wszystkie inne sklepy, bo styczeń już taki jest. Nie jest ważne, że w listopadzie i grudniu zwyżkowałam :? Otrzymałam więc umowę na kwotę taką jaka była w okresie próbnym, czyli po prostu śmieszną. Jak sobie od mojego zarobku odejmę koszt dojazdu do pracy (kawał drogi) oraz moje stałe miesięczne opłaty, to mi zostanie 100 zł na życie, + 350 zł alimentów - bogactwo :roll: Do tej pory miałam jeszcze dodatek aktywizacyjny z urzędu pracy, ale właśnie mi się skończył, więc... nie wiem co zrobię. :( W dodatku okazało się, że ja podwyżki nie dostałam, ale moje dwie pracownice owszem, dostały po 200 złotych. Jak sobie policzę moje nadgodziny, których nie odbieram, bo nie mogę i nikt mi za nie nie płaci, to okazuje się, że stawka godzinowa mi wychodzi nieco niższa niż sprzedawcom w sklepie 8O Odbieram to więc tak, że szef miał nadzieję, że mu tymi papierami rzucę, bo nie wiem jak to inaczej rozumieć. Jestem załamana. Musi mi przejść, ale... Czuję się jak dziwka, jak ostatnia szmata, która pozwala sobą pomiatać, której brak honoru i godności osobistej - nie dość że się sprzedaję, to jeszcze za śmieszne kwoty - jak bym była młodsza, to bym może na ulicę wyszła - upokorzenie takie samo, a kasa chyba lepsza :cry: Szukam pracy, ale bez skutku na razie - wstyd mi, że nie stać mnie na to, żeby powiedzieć temu dupkowi co o nim i jego faszystowskich metodach zarządzania strachem myślę :oops:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon sty 31, 2011 18:52 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Bardzo mocno przytulam Pomponmamo :?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 31, 2011 19:29 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Wyprzytulałam straszne dziecko, odpisałam na kilka ofert pracy, które znalazłam, wzięłam gorącą, pachnąca kąpiel w bąbelkach, teraz siedzę z drinkiem w dłoni i okładami z kotów i stwierdzam, że już mi lepiej. 8) Mam nadzieję, że szybko znajdę inną prace, a na razie niestety muszę się trzymać tego co mam, bo takie czasy - muszę się utrzymać, dziecku zapewnić wszystko co trzeba - za te pieniądze nie jest łatwo, ale chociaż w długi nie popadnę, albo przynajmniej większość rachunków będę płacić. :? W końcu los się uśmiechnie i dostanę fajną pracę. :ok:

Przy okazji drinka okazało się, że Frędzlon jest alkoholikiem 8O wetknął mi gębę do szklaneczki i polizał 8O Pogoniłam cholerę :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon sty 31, 2011 19:33 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Będzie dobrze, to tylko kwestia czasu :ok: :ok: :ok:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon sty 31, 2011 19:34 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

żałujesz kotku biednemu odrobiny przyjemności? :evil: wierzę, że coś znajdziesz, jesteś obrotną i mega zaradną kobietą i jak nie ty to kto? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pon sty 31, 2011 19:44 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

o cześć Agul -la! Chciałam ci powiedzieć, że te zwisające łapecki Ryśka na zdjęciu w twoim podpisie mnie rozwalają :1luvu:
Majeczko - ja wiem, że to jest kwestia czasu, wiem, że musi w końcu sie poprawić i że kiedyś tę prace dostanę, ale po prostu mam takie chwile czasami, że nie mam już sił :( ten facet zabija we mnie całą radość, dręczy mnie dla samej przyjemności dręczenia. on jest jakiś nienormalny- umowa skończyła mi się w piątek, ale nikt mnie nie poinformował, czy będzie przedłużona. Dzisiaj rano pojechałam do pracy i o godzinie 9 zadzwoniłam do szefa, żeby mi powiedział, czy pracuję, czy nie. Odpowiedział, że porozmawiamy jak przyjedzie. Poprosiłam o krótką odpowiedź -czy mam pracę? Usłyszałam ponownie, że mam zaczekać aż przyjedzie. Był łaskaw przyjechać o 14. :? To jest po prostu nieludzkie, żeby kogoś trzymać w niepewności tyle godzin. :evil: Pracowałam już w wielu firmach, spotkałam się z mobbingiem, ale to, co robi ten gość, bije wszystko inne na głowę. :evil:
Dobrze, że mogę się choć tu wyżalić... bo w pracy morda w kubeł i po kryjomu łykam łzy, zaglądając pokornie w oczy mojego pana i władcy; azaliż będzie mnie łaskaw opierdolić nie wiadomo o co mieszając mnie z błotem i używając tonu, oraz słów, którymi nie wypada się posługiwać w stosunku do pracownika, oraz sporo starszej od siebie kobiety :evil: Szczerze mówiąc zaczyna mi sprawiać trudność spojrzenie we własne oczy w lustrze, bo zaczynam tracić do siebie samej szacunek, że sobie na to pozwalam
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pon sty 31, 2011 19:45 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Przytulam...i wierzę, że jeszcze zaświeci wam milion słońc! :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 31, 2011 20:05 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

pomponmamo-głowa do góry, kiedys znajdziesz coś lepszego na bank :ok:
wierzę w Ciebie :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 31, 2011 21:34 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia - Cizia na pokładzie. VIII cz. SAGI

Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]