gigakot, mikrokot i mechakot. Koty piwniczne :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 04, 2009 21:44

Futra będa mieszkac u teściów. Mają do wyłącznej dyspozycji całe piętro w domu, są doglądane, karmione i głaskane. Nie wyglądają na nieszczęśliwe kiedy je odbieramy :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto sie 11, 2009 16:08

Zosia się wakacjuje 8)

Pozdrowienia od Gucia dla Mechatego... :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto sie 11, 2009 16:42

Ech, szczęściara wakacyjniana ;)
a Mechaty u babci nie katarkuje?

Gustaw pozdrawia Mechatego. Taki Mechaty to byłby doskonały kolega do zabawy 8)
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Wto sie 11, 2009 16:43

Chodziło mi o mojego krówka - Gucia (banerek) :ryk: :lol:

Cameo

Post » Śro sie 19, 2009 17:09

Wyjazd był baaardzo udany :) tutaj malutka dokumentacja fotograficzna:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
miejscowe koty, ach ten szał kolorów :P w sumie było ich 5, takich samych.
Obrazek
TŻ dzielnie zajmował się futerkami gdy się dotleniałam.

Koteczki są grzeczne, na tyle na ile potrafią ;) Mechaty zaniechał smarkania. Elvisek ostatnio sypia pod łóżkiem, nie wiem jak się tam wciska, bo cala przestrzeń jest starannie zagracona. Dziś będziemy go kąpać bo jest cały zakurzony.

Przedstawiam spaślaka i wytrzeszcza fotelowego:
Obrazek

Udało nam się osiatkować okno balkonowe :)
Obrazek
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro sie 19, 2009 17:12

a trzeci kotek się na fotelu nie zmieścił? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Czw sie 20, 2009 9:31

Piękne fotki :1luvu:

Cameo

Post » Czw sie 20, 2009 10:31

Ależ tam pięknie 8O sielanka normalna. Już samo patrzenie odpręża ;) i jeszcze koty tam mają.... Fajne miejsce :D

A kociarnia stęsniona czy ten wytrzeszcz to zdziw, że już wróciliście?
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw sie 20, 2009 16:16

zmywanie z Mechatym wiszącym na ramionach jest meczące, jeszcze do tego mnie zestresował skacząc na mnie z rozpaczliwym miau z szafki... w przedpokoju 8O To jakieś 2 metry, co lepsze wylądował na mnie naprawdę delikatnie. Teraz sobie z nim przeszłam do komputera nadal robi za szalik, tylko tyłkiem za bardzo wywija.

GRazyna pisze:Ależ tam pięknie 8O sielanka normalna. Już samo patrzenie odpręża ;) i jeszcze koty tam mają.... Fajne miejsce :D

A kociarnia stęskniona czy ten wytrzeszcz to zdziw, że już wróciliście?

Roztocze jest piękne, mam pół komputera takich fot. To moja chałupka w obiektywie koleżanki
Obrazek i pole obok Obrazek Obrazek

kociaki nie wyglądały jakby umierały z tęsknoty, no może trochę więcej rozrabiały w nocy, ale mogło być to spowodowane odwiedzeniem kuwet ;) no może Mechaty od powrotu się przytula jak głupi.
Obrazek

15pietro

Post » Czw sie 20, 2009 16:18

ale on cie kocha, ten mechaty szalik :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Czw sie 20, 2009 18:22

Przyznaj się, niebo nad polem w photoshopie obrabiałaś :twisted:
a ile Mechaty waży?
Z moich tylko Skórzak włazi na ramiona a że zad mu zjeżdża to się wczepia pazurami :evil: a chłopak nie przekracza 5.5 może 6 kg :roll:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Czw sie 20, 2009 20:18

GRazyna pisze:Przyznaj się, niebo nad polem w photoshopie obrabiałaś

Niestety, Grazyno, ale photoshop sie nie przydaje przy fotkach z Roztocza.
Jako żem wielbicielka roztoczańskich krajobrazów od wielu wielu lat ( 26 już będzie ...) i troche Roztocza juz widziałam to potwierdzam to co widać: tam jest naprawdę tak pięknie!

Polecam google: mnóstwo fotek z Roztocza jest. I bogata oferta agroturystyczna, zwłaszcza w okolicach Krasnobrodu.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw sie 20, 2009 21:45

Kasia D. pisze:
GRazyna pisze:Przyznaj się, niebo nad polem w photoshopie obrabiałaś

Niestety, Grazyno, ale photoshop sie nie przydaje przy fotkach z Roztocza.
Jako żem wielbicielka roztoczańskich krajobrazów od wielu wielu lat ( 26 już będzie ...) i troche Roztocza juz widziałam to potwierdzam to co widać: tam jest naprawdę tak pięknie!

Polecam google: mnóstwo fotek z Roztocza jest. I bogata oferta agroturystyczna, zwłaszcza w okolicach Krasnobrodu.

ee bez przesady PS czasem się przydaje, można zdjęcia zmniejszyć, wyostrzyć , ewentualnie poprawić balans bieli :P ale tak naprawdę to na Roztoczu można chodzić z byle małpka a zdjęcia zawsze wychodzą świetne, bo tam po prostu jest pięknie a w lecie chyba zawsze jest idealna pogoda i świetne światło. Do tego moja chatka jest w otulinie Roztoczańskiego parku narodowego więc jakieś gwałtowne zmiany krajobrazu nam nie grożą :) Gdyby nie to, ze przemieszczam się tam praktycznie tylko na rowerze to po każdym wyjeździe miałabym doszczętnie zapchany komputer a tak nie ma czasu pstrykać fotek :)
Mam takie jedno roztoczańskie zboczenie, jak jeżdżę tramwajem i słyszę stukot kół o tory to mi się przypomina jeżdżenie tam pociągiem, ech :)
Niestety z roku na rok coraz bardziej martwią mnie stada głodnych czarnych kotów sąsiada, które mnożą się jak króliki i są kompletnie zdziczałe :( Nawet złapać się ich nie da, żeby odpchlić.

GRazyna pisze:a ile Mechaty waży?
Z moich tylko Skórzak włazi na ramiona a że zad mu zjeżdża to się wczepia pazurami :Evil: or :Very Mad: a chłopak nie przekracza 5.5 może 6 kg :rool:

Mechatek waży jakieś 4kg i oduczył się już używania pazurków gdy po nas skacze a do tego zawsze ma je starannie przycięte więc ostatnio raczej jest niegroźny. Za to zawsze wskakuje na plecy jak jest się w kuchni, nawet nie mamy już sił z tym walczyć, zepsuł Ineczkę i ona tez od jakiegoś czasu wędruje po blatach :evil:
Czy tym masz sfinksa dońskiego czy mi się wydaje i to jakiś zmutowany korniszon 8O
Obrazek

15pietro

Post » Pt sie 21, 2009 14:42

Fotki piękne jak zwykle :mrgreen: żadne fotomontaże, tylko pikne, blue sky :mrgreen: :love:

Nie wyobrażam sobie pracy ze zdjęciami bez PhotoShopa...

Cameo

Post » Pt sie 21, 2009 22:34

Witam po przerwie :D
Super fotki. Drzwi balkonowe sami okratowaliście czy zrobili to fachowcy?, jak sami to proszę napisz jak, i jak by to nie było problemem zrób więcej zdjęć tych drzwi :oops:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

[poprzednia][następna]