Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 01, 2011 13:10 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

U nas po staremu.
Wczoraj Cardiamid przyszedł do łóżka się przytulić. Głowę trzymał na moim brzuchu i mruczał. Julek zaczął szaleć i pukać do Cardiamida. A Cardiamid chyba to czuł, bo głowa mu lekko podskakiwała i co kopniak to oko mu się otwierało :) Wesoło było, szkoda, że listonosz przyszedł i dzwonkiem kotka wypłoszył :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lut 02, 2011 13:01 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

A ja przepraszam, że tak przyszłam bez zaproszenia :oops:
Ale ja tylko chciałam pogratulować serdecznie i przedewszystkim wyrazić zachwyt nad .. imieniem :oops: :D
Julian czy Juliusz?
Mój mąż też Julek, Julian ;) Nie znam nikogo innego o tym imieniu, zawsze jak się przedstawia to ludzie nie ogarniają za pierwszym razem :ryk:
No ale teraz moda na starsze imiona i mam nadzieje, że Julków będzie jak najwięcej bo to według mnie nie skromnie :twisted: Najpiękniejsze męskie imię świata :1luvu: Też bym z chęcią w przyszłości synka nazwała, ale to mało spotykane zjawisko ( ojciec i syn o tym samym imieniu) więc czuję ,że nie przejdzie :roll:
To przeraszam za nagły najazd, raz jeszcze gratulacje! :D

No i przepiękne masz futra :roll:
Bure takie jak kocham najbardziej :roll:
;)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro lut 02, 2011 15:13 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

witaj Angel_ :)

Julian będzie :) Imię wybraliśmy już na samym początku, czując że będzie chłopak :)
Ja nie znam żadnego Julka i to jest ten plus, z nikim nie będzie mi się nasz synek kojarzył ;)
Imię to wzbudza dużo emocji, znajomi różnie komentują, ba nawet propozycje swoje dają ;P że lepiej Jaś a nie Julek np :twisted: ale nas to nie wzrusza :)
i jak patrzę na popularne imiona np w roku 2010 to Julianów trochę jest, ale na szczęście nie dużo. Ja byłam jedną z 5 czy 6 dziewczynek w klasie o imieniu Ania ;) a Julian ma szansę tego uniknąć :)

Chociaż gdybym miała syna jakieś 7-8 lat temu to byłby z pewnością Leon :oops: :mrgreen:

mokkunia

Post » Śro lut 02, 2011 15:15 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

ale masz już kociego synka Leona :wink:

Moja Karolinka miała być Julkiem, bo nie wierzyłam, że urodzi się dziewczynka, więc też bardzo podoba mi się to imię :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lut 02, 2011 18:57 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Skąd ja to znam, również Ania jestem ;)
Dużo zdrówka życzę Juleczkowi! :1luvu:

Angel_

Post » Pon lut 07, 2011 16:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Koty mają dość nieobecności TŻta w domu. Protestują.
Najpierw białe końcówki i różowy nosek (Leoś i Cardiamid) zrzucili spakowaną reklamówkę z rzeczami TŻta jakie zabiera do pracy.
A potem Patek się do nie zapakował i na następny dyżur postanowiła jechać z nim :twisted:

ObrazekObrazek

mokkunia

Post » Pon lut 07, 2011 20:01 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Mokkunia moje gratulacje :P

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon lut 07, 2011 23:45 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

mokkunia pisze:Koty mają dość nieobecności TŻta w domu. Protestują.
Najpierw białe końcówki i różowy nosek (Leoś i Cardiamid) zrzucili spakowaną reklamówkę z rzeczami TŻta jakie zabiera do pracy.
A potem Patek się do nie zapakował i na następny dyżur postanowiła jechać z nim :twisted:

ObrazekObrazek

No rozczulające do bólu :)

Angel_

Post » Wto lut 08, 2011 0:12 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Kochana Patka :1luvu: i co, co... pojechała z TŻ-tem? :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lut 14, 2011 11:27 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Fredziolina pisze:Mokkunia moje gratulacje :P
dziękuję :)
Cameo pisze:Kochana Patka :1luvu: i co, co... pojechała z TŻ-tem? :mrgreen:
niestety, chociaż snuliśmy wizje jakby to było jakby śmigała mała Patka nasza karetką na sygnale :1luvu:
chociaż bardziej ją widzę w lotniczym pogotowiu ratunkowym :mrgreen:

no i mam kolejnego fana mojej poduszki do spania na boku
do fan clubu dołączył Leon :D
Obrazek

Kilka dni temu całe stado zostało odrobaczone, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów obyło się bez atrakcji, żadnych wymiotów i biegów do weta by dokupić tabletki nie odnotowano :) Robali też nie :roll:
Przy okazji było ważenie, ale o efektach nie napiszę, bo jeszcze jestem przerażona :|

mokkunia

Post » Pon lut 14, 2011 12:01 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

ja dzis zwazyłam swoje: Drakul 5,5, Amiśka 3,9, no i chudzina Banana 3,1
Nie jest zle :wink:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon lut 14, 2011 12:04 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Etka, Ty masz zgrabne koty. U nas króluje nadwaga :(

Leoś 6,9kg
Shibasek 6,7kg
Cardiamid 5,1
Bunia 4,4kg
Patty 4,0kg

mokkunia

Post » Pon lut 14, 2011 12:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Mokkunia, ale Leon to wielki kot jest, Shibasek też nie ułomek, trochę ważą za dużo, fakt, ale nie jakoś strasznie.
Kurczę, Ty leżysz cały czas? ocipiałabym chyba :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 14, 2011 12:26 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

ale Bunia i Patty nie mają nadwagi przecież.
4 kg to nie jest jakiś dramat.

Co do Leona i Shibaska, to......... :ryk:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 14, 2011 12:49 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Zgrabne koteczki, niektóre bardziej postawne, ale żeby mówić o nadwadze... to nie :wink: :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]