Z pamiętniczka karmicielki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 25, 2008 11:51

Wszystkie fotki bardzo piękne!!!
U mnie też sroki się stołują... I jeż...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto mar 25, 2008 16:49

Prakseda pisze:Wiem, że nie ma takiego zwyczaju i może pytanie niestosowne. Ale czy głowną bohaterkę i opiekunkę zdrojowych kotów mamy szaszę zobaczyc na zdjęciu??? I to w całośći, albo od góry. (Nogi już znamy ze zdjęcia w wannie) :D

Ale jak to tak??? Robić zdjęcia samej sobie? 8O - to się nie godzi :roll:

A poza tym aż tak się dekonspirować nie będziemy :wink:

Nie mówiąc już o tym, że zdjęcia kradną duszę...

Można je więc robić tylko zwierzętom - bo jak powszechnie wiadomo, one duszy nie mają :wink:

Sobie ewentualnie można sfotografowac nogi (jako że dusza siedzi wyżej! :? ), tak jak już to kiedyś zrobiłam.
I to zdjęcie chcę przypomnieć, bo ładne takie :
(paznokcie u nóg zawsze mam pomalowane na czerwono - nie tylko do zdjęcia - ale tu pedikiur jest wyjątkowo piękny i staranny, bo robiła mi go varia :1luvu: ):

Obrazek

Mam nadzieję, że w ten oto sposób i wilk syty, i dusza cała :wink: :lol:

---

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

Post » Wto mar 25, 2008 16:51

anita5 pisze:U mnie też sroki się stołują... I jeż...

A jeż już? Bo u mnie jeże jeszcze nie. :conf:

---

jola.goc

Post » Śro mar 26, 2008 0:02

Wczoraj w Śpiochu nastąpił jakiś przełom. Podeszłam do niego z aparatem celem dalszego oswajania, a on - najzwyczajniej w świecie zaczął mi pozować 8O I to tak, jakby modeling był mu znany od urodzenia, a gwiazdorstwo miał we krwi. Wił się jak serpentyna, stroił miny jak Charlie Chaplin, przewracał oczami i wdzięczył się jak Pola Negri lub Rudolf Valentino, ziewał jak Jack Nicholson lub jak aligator, zakładał łapkę na główkę jak... jak nie wiem co. No cudny był! Szkoda tylko, że tej sesji nie towarzyszył profesjonalny fotograf jak Annie Leibovitz... Dlatego efekt tylko taki :|
I przepraszam, że zdjęć tak dużo, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że jest to wybór bodaj z 70, jakie zrobiłam :?

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 26, 2008 13:05 przez jola.goc, łącznie edytowano 1 raz

jola.goc

Post » Śro mar 26, 2008 0:17

Sesja :love: , co za model :1luvu: - miny , łapki , cudny nosek :D

Obrazek

Jeż pojawił się na razie w naszej stołówce raz , potem prawdopodobnie zniesmaczony aurą potuptał spać :) - w lecie Kolczasta musi dostawać osobną porcję , inaczej straszy koty :lol:
Wczoraj widziałam 2 stada szpaków i stado drozdów - mam nadzieję że te miłe stworzonka wiedzą co robią :wink:

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Śro mar 26, 2008 8:38

Śpioch miał nastrój do pozowania :D

Ale fajne fotki :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro mar 26, 2008 12:05

Fajny masz fotel ;)

niedługo dowiozę ten drugi
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro mar 26, 2008 14:35

myshka pisze:Jeż pojawił się na razie w naszej stołówce raz , potem prawdopodobnie zniesmaczony aurą potuptał spać :) - w lecie Kolczasta musi dostawać osobną porcję , inaczej straszy koty :lol:

U mnie też pojawiły się jeże w czasie któregoś z ostatnich ociepleń, a potem znów zniknęły - i od tej pory jeszcze ich nie widziałam. Nie wiem, czy nadal śpią, czy może się ukrywają :wink:

Moje koty nie boją się jeży, choć te przy ich miskach poczynają sobie dość bezczelnie. Pamiętam zwłaszcza scenkę, kiedy to pewien jeż, nie mogąc się dopchać do miski, "zniżył się" i wszedł pod jednego z jedzących kotów - i pod nim się z nagła wyprostował... :strach: Natychmiast się to miejsce (z wrzaskiem) zwolniło :lol:

myshka pisze:Wczoraj widziałam 2 stada szpaków i stado drozdów - mam nadzieję że te miłe stworzonka wiedzą co robią :wink:

Mnie się zdaje, że zwierzęta zawsze wiedzą, co robią :wink:
Przedwiośnie jednak to dla wszystkich ptaków bardzo trudny czas. Na dodatek wiele osób przestaje je dokarmiać, a one tego jeszcze bardzo potrzebują.

Mnie odpadło karmienie gawronów - dzień, w którym odlatują, tzw. "dzień ciszy" :wink: - jest dla mnie pierwszym dniem wiosny :)

Ale żeby nie było za łatwo, parę lat temu zastąpiły je mewy, zawsze o tej porze roku bardzo głodne. Na szczęście już nie w takiej ilości - dokarmiałam zawsze jedną stałą i kilka dochodzących, a właściwie 'dolatujących' :wink: Czasem zwabione tym widokiem lądowało całe stado.
Bardzo lubię mewy - o wiele inteligentniejsze i mniej bojaźliwe od gawronów, widowiskowo kołują i łapią w locie rzucane im z okna kęsy.
A ta jedna - moja ulubienica - zawsze oznajmiała charakterystycznym 'cykaniem', że już jest i czeka na posiłek.
W tym roku już się nie pojawiła...

---

jola.goc

Post » Śro mar 26, 2008 14:51

Piekne zdjecia: i te Spiocha (ach, ach, jaki piekny!), i te "wannowe", i wszystkie...
Nasz jez uaktywnil sie juz dosc dawno, ale jest bardzo humorzasty i zalatwia sie naszym kotom w stolowce, swintuch!
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro mar 26, 2008 17:17

Witaj Jolu popołudniową porą !!! :D
Piekną sesje zdjęciową zrobiłaś Śpiochowi , fajnie zobaczyć kogoś o kim sie słyszało głównie z opowieści :lol: .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro mar 26, 2008 19:03

Ja mam jeszcze takie pytanie: co jada ta kaczka z wanny? Tez dokarmiasz ja?
Tam plywa kolo Twoich nog...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro mar 26, 2008 20:19

bubor pisze:Piekną sesje zdjęciową zrobiłaś Śpiochowi , fajnie zobaczyć kogoś o kim sie słyszało głównie z opowieści :lol: .

I nad kim się też siedziało :wink: A sesja piękna, bo i model, i aparat piękny! Witaj, Buborku :D

anita5 pisze:Ja mam jeszcze takie pytanie: co jada ta kaczka z wanny? Tez dokarmiasz ja?
Tam plywa kolo Twoich nog...

Tej kaczki akurat nie dokarmiam. Ona jest jakaś dziwna. Żyje samym powietrzem :?

carmella pisze:Fajny masz fotel :wink:

niedługo dowiozę ten drugi

Naprawdę? :wink:

---

jola.goc

Post » Śro mar 26, 2008 21:48

Śpioch zjawiskowy marmurek;) ładnie się prezentuje na tle fotelowym.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro mar 26, 2008 22:08

magicmada pisze:Śpioch zjawiskowy marmurek;) ładnie się prezentuje na tle fotelowym.

O to to to! Wszystko przez to tło! :wink: (carmella się ucieszy :) )

---

jola.goc

Post » Śro mar 26, 2008 22:13

Gdyby zdarzyła Ci sie Jolu jeszcze okazja zrobić fotkę jeżynom albo wiewiórom to chętnie je też zobaczę :wink: ( uwielbiam takie zwierzaczki :D )

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]