Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 20:20 Re: Matylda [*]

Bożonarodzeniowo-noworoczne życzenia wszystkiego, co tylko najlepsze i najpiękniejsze

Obrazek

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Wto gru 29, 2009 8:57 Re: Matylda [*]

Podjęliśmy decyzję z Grzegorzem, że póki co, będziemy domem tymczasowym. Póki nie zdarzy się jakiś cud tylko dla nas ;) W Opolu jest totalna katastrofa z domami tymczasowymi :( I każde miejsce jest na wagę złota. U nas będą dwa miejsca, jak Grześ dwa koty jakoś przeżyje od strony płuc, może góra trzecie miejsce będzie.
Jak na razie będziemy miec dwa długie tymczasy - Abby z chorym okiem (non-stop leczymy) i niedługo wróci do nas Krakus vel Fufek z tymczasu u piccolo. Fufek ma chore dziąsła, być może trzeba będzie wyrwać ząbki. Oba koty na trochę przyblokują u nas miejsca ale innego wyjścia nie ma. A Abby chcę doleczyć by w nowym domku nie zaczynali od intensywnego kropienia oczu.

Zobaczymy jak będzie... Tyldziu, mam nadzieję, że masz tam z góry baczenie na nas :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto gru 29, 2009 9:37 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Bardzo chętnie poznam Abby i Fufka :ok:
Za decyzję i Was :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 30, 2009 9:37 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Zdjęcie Patti dawaj jakieś Abby :twisted:

A Fufek kiedy do was zawita?

A tak wogóle to śniło mi się dzisiaj, że przyjechałam do Ciebie i miałaś taaaaką wielką łazienkę i pranie wieszałysmy w niej :evil: To chyba dlatego, że mi się wieczorem nie chciało iść na strych zebrać swoje pranie i się wściekałam, że będę musiała iść rano, bo tam jest bluzka, która chciałam ubrać do pracy dzisiaj 8O

I tak nie poszłam, a do pracy ubrałam sweter :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 30, 2009 18:53 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Pati nie chce pokazać Abby, to ja pokażę (jeszcze ze schroniska):

Obrazek

Jestem w niej zakochana:) to klon mojej ukochanej Majeczki:)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 30, 2009 21:45 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Nie, że nie chcę tylko kuźwa czas mnie goni :? Mam nadzieję, że po nowym roku wszystko u nas wróci do normy. Jestem tak do tyłu z pomocą kotom, że to wstyd :(
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 31, 2009 8:59 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Cameo pisze:Pati nie chce pokazać Abby, to ja pokażę (jeszcze ze schroniska):

Obrazek

Jestem w niej zakochana:) to klon mojej ukochanej Majeczki:)

Piękna jest :1luvu:

Ja tez mam w domu taką czarnulkę. Z charakterrrkiem do tego :twisted: . Miałam ją tylko wysterylizować po ciąży, ale szkoda mi ją teraz na zimę spowrotem na podwórko wystawić, bo ona dzikawa jest i mieszka najczęściej pod naszym łózkiem. Chociaż pomalutku socjalizować się zaczyna i nie wiem co będzie na wiosnę, bo ona ma jakieś problemy neurologiczne z nóżkami i moja wetka mówiła, że na dworze sobie nie poradzi. Tylko ona się nie może zdecydować czy chce być domowa czy podwórkowa. A moje koty ją leją i gonią ile wlezie i to też pewnie nie pomaga :evil: A TŻ się śmieje, że one się bawią w łap szczura :evil: A ona taka minikota jest, chociaż z rok już chyba ma.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw gru 31, 2009 9:22 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Jak kotki, to tylko czarne!

Boo, nie wiem co napisać. Życzenia na przyszły rok mi się nie kleją, bo wiem, że najlepszy dla mnie przynajmniej nie będzie, wiec i weny nie mam. Ale gdyby były, to byłyby szczere. A, już wiem: życzę Tobie i sobie, byśmy się wreszcie spotkały.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Czw gru 31, 2009 10:34 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Nowy Rok - to zwykło się mawiać -
dobra okazja do tego, by się zmienić.
Ja jednak pragnę Ci życzyć,
abyś nadal pozostała sobą.
Nie pozwól zniszczyć w sobie tego,
co wyróżnia Cię w tłumie.

Pecia, Niusiu, Kajtek, Albercik i Duża

Obrazek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw gru 31, 2009 10:53 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Joleńko, tak bardzo Cię rozumiem i tak bardzo czuję to samo... A Twoje życzenie jest i moim.

Kasieńko, to najcenniejsze życzenia jakie mogłam dostać. Dziękuję.

Kochani, ten rok był wyjątkowo ciężki. Dla kotów, dla schroniska, dla mnie. Było bardzo źle, wszystko wskazywało, że jeszcze gorzej się skończy, choć nie przypuszczałam, że aż tak tragicznie. Ostatnie dwa miesiące nałożyły na mnie dwie najcięższe sprawy. Dlatego jeszcze mi ciężej, z powodu tej kumulacji. Niestety wiem, że bardzo opuściłam "moje" schroniskowe koty. Mało co dla nich w tej chwili robię. Ale ja na razie nie mam po prostu siły :( Ale mam też nadzieję, że lada dzień wyjdę na prostą.
Wiem, że ostatnio tylko Wam jęczę ale gdzie mam jęczeć jeśli nie tu?

Zawsze życzyłam innym i sobie by nadchodzący rok, jeśli nie może być lepszy to przynajmniej niech nie będzie gorszy, niech będzie taki sam jak mijający. Teraz wiem, że ten nowy musi być choć troszeńkę lepszy od tego. Za dużo cierpienia było w tym. Cierpienia i ludzi i zwierząt. Więc żyję nadzieją na lepsze jutro.

Kochani, według marzeń Waszych niech się Wam dzieje!!!!
Obrazek

Boo

Post » Czw gru 31, 2009 10:59 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

I zawsze pamiętaj o tym, że nie jesteś sama :1luvu:

WsZyStKiEgO LePsZeGo!! :piwa:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Czw gru 31, 2009 11:06 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Pati, każdy ma lepsze i gorsze chwile.

Ja życzę, żeby Nowy Rok był dużo lepszy :balony:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw gru 31, 2009 11:52 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Z całego serca ściskam Cię mocno! Nowy Rok niech zacznie się magicznymi chwilami z ukochanymi istotami. Wierzę, że zaczęty pięknie, taki też pozostanie cały 2010. :1luvu:
Jesteś jedną z najdzielniejszych osób, jakie znam. Więc nie czyń sobie żadnych wyrzutów. Nikt nie jest robotem- nie znam nikogo, kto zawsze jest w najlepszej formie...
Się proszę wybawić, wyszaleć, śmiać do oporu i pić ile dusza zapragnie- soczków, czy innych napojów... wzmacniających :ryk: Jak i ja, która to nie będę sobie niczego żałować a zacznę od magicznej śliweczki... :mrgreen:
ŚCISKAMY!!! :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw gru 31, 2009 12:14 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Pati.. z całego serca... wszystkiego co dobre może Ci się zdarzyć w tym roku...
żeby właśnie tylko na te ścieżki trafiała, które do szczęścia Cię będą prowadziły..
a jeżeli cokolwiek ma Cię doświadczać, to tak, żebyś widziała w tym wszystkim sens
i żebyś była jeszcze lepszą istotką :)
Życzę Ci żeby Twoje futrzaste anioły zawsze po tych ścieżkach prowadziły..
gdybyś się przypadkiem miała zagubić..
Życzę Ci żebyś zawsze czuła , że masz bliskich
i tych co mieszkają blisko.. i tych co daleko..
i tych z Milanówka :wink:
Życzę Ci zdrowia.. życzę Ci szczęścia z Grzegorzem..
życzę Ci dużo radości w tym nowym.. lepszym roku..

:1luvu:

p.s: czekam na nowe zdjęcia tymczasów :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw gru 31, 2009 18:20 Re: Toffik, Matylda [*], Forest i my.Tymczasujemy. Abby i Fufek.

Wszystkim życzymy

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

[poprzednia][następna]