Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - 99 fot str 94, nowe str. 97

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2018 18:27 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

A tę karmę próbowałaś - moje lubią

https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... kot/461913

Moje sylwestrowe plany zapowiadają się wyjatkowo oryginalnie 8)
Już od 23-ej zadekluję się wraz z Fitusiem z łazience, gdzie będzie nam towarzyszył romatyczny szum wody z kranu oraz dżwięki muzyki z komórki.
Od kilku lat w takiej nietypowej scenerii spędzam razem z Fitusiem noc sylwetrową 8O

Moje koty - róznie, parę nadsłuchuje i nie boi się, ale wiekszość w strachu ucieka i chowa sie w zacisznych kątach i zakamarkach.
Mam zasłonięte rolety, szczelnie zamknięte okna, TV nastawiony na muzykę ... ale i tak są bardzo niespokojne, a Fituś trzęsie się jak galareta dopóki nie przestaną strzelać :(
O załatwieniu się na spacerze mowy nie ma - jedno puknięcie powoduje od razu próbę ucieczki do domu ... :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie gru 30, 2018 18:32 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Kotina pisze:A tę karmę próbowałaś - moje lubią

Już od 23-ej zadekluję się wraz z Fitusiem z łazience, gdzie będzie nam towarzyszył romatyczny szum wody z kranu oraz dżwięki muzyki z komórki.
Od kilku lat w takiej nietypowej scenerii spędzam razem z Fitusiem noc sylwetrową 8O

Moje koty - róznie, parę nadsłuchuje i nie boi się, ale wiekszość w strachu ucieka i chowa sie w zacisznych kątach i zakamarkach.
Mam zasłonięte rolety, szczelnie zamknięte okna, TV nastawiony na muzykę ... ale i tak są bardzo niespokojne, a Fituś trzęsie się jak galareta dopóki nie przestaną strzelać :(
O załatwieniu się na spacerze mowy nie ma - jedno puknięcie powoduje od razu próbę ucieczki do domu ... :(

Ja mam podobnie, Emi nie załatwi się lata z podkulonym ogonem. Dostaje stresoxan i nic. Apetyt ma więc nie ma tragedii tylko ten problem na spacerze, nawet trzeba ją na rękach wynieść.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 30, 2018 18:48 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Znam karmę ZOOLOVE :) Też kupuję czasem :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie gru 30, 2018 18:54 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Gosiagosia pisze:

Ja mam podobnie, Emi nie załatwi się lata z podkulonym ogonem. Dostaje stresoxan i nic. Apetyt ma więc nie ma tragedii tylko ten problem na spacerze, nawet trzeba ją na rękach wynieść.

U nas też największy problem ze spacerami, idzie jak na ścięcie albo ... trzeba go wynosić na rekach ... ech :(
Fitus też kiedyś dostał tabletki na wyciszenie, uspokojenie, jakieś ziołowe. Brał je już od końca listopada do 1 stycznia, ale żadnej poprawy nie zauwazyłam.
Teraz już nic mu nie daję, czekam aż zacznie głuchnąc :wink:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Pon gru 31, 2018 12:05 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Kotina pisze:
Gosiagosia pisze:

U nas też największy problem ze spacerami, idzie jak na ścięcie albo ... trzeba go wynosić na rekach ... ech :(
Fitus też kiedyś dostał tabletki na wyciszenie, uspokojenie, jakieś ziołowe. Brał je już od końca listopada do 1 stycznia, ale żadnej poprawy nie zauwazyłam.
Teraz już nic mu nie daję, czekam aż zacznie głuchnąc :wink:

ja mam trochę głuchego, choć jak chce to słyszy :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon gru 31, 2018 12:39 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Kotina pisze:Ja mam podobnie, Emi nie załatwi się lata z podkulonym ogonem. Dostaje stresoxan i nic. Apetyt ma więc nie ma tragedii tylko ten problem na spacerze, nawet trzeba ją na rękach wynieść.

ja mam dwa kundelki, takie średnie po 20 kg, i najbardziej pomaga, przynajmniej w naszym przypadku, jak mają dużo komend w domu, a potem na spacerze -jak sie uda - bo czasem tak często walą, że trzeba się zmieścić z komendami miedzy hukami

takie proste komendy im daję typu siad /ale często, co kilka minut na spacerze, i bardzo chwalę i często daję smaczek w nagrodę, czyli przed wyjściem kilka komend, potem na schodach i na spacerze -wczoraj poszlismy na godzinę do parku - i nawet nie było bardzo źle, a walili tak co kilka minut,

bo psy szybko zaczynają się skupiać na komendach i ich wykonaniu, ja im każe rożnie siadać, z przodu albo przy nodze - no to muszą słyszeć co mówie konkretnie , i te huki petardy stają się jakby tłem - jak walnie bliżej, no to chwila paniki, a potem znowu się na mnie skupiają

nie wiem czy u was zadziała -ale warto spróbować

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon gru 31, 2018 15:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Obrazek
Obrazek

Kotina

Post » Pon gru 31, 2018 15:36 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon gru 31, 2018 16:32 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Klaudia dla Ciebie, męża i Twoich cudownych koteczków
Szczęśliwego Nowego Roku i udanej zabawy w sylwestra!

Obrazek
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon gru 31, 2018 19:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Obrazek

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon gru 31, 2018 21:31 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Wto sty 01, 2019 0:23 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 02, 2019 10:16 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

klaudiafj pisze:Mieliśmy wildcat i też Marysia źle reagowała. Każda sucha karma jej szkodzi. Każda którą miałam.

Ta karma jedna to taka https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... z_d/212205

a druga z Royala nie umiem rozczytać. Znajdę zaraz.

Ale tak zrobię. Więcej nie kupię Thrive.

Klaudia masz może opakowanie tej karmy Hill;s co kupiłas Marysi?
Bo zooplus chyba coś pozmienił i link sienie otwiera na tej konkretnej karmie
Będę wdzieczna za fotke lub dokladną nazwę.

I czekam na foty kotów bo coś dawno nie było :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro sty 02, 2019 10:40 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Właśnie, fotki dawać mi tutaj ino roz!

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Śro sty 02, 2019 14:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 14 - foty str. 46 :)

Hej :)

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Dziękuję Wszystkim za życzenia :) ja nie miałam kiedy siąść do forum :/

Moje koty na Sylwestra zostały same. My pojechaliśmy do mojej siostry. M. nastawił kamerkę, więc patrzeliśmy co robią. W domu były zapalone światła, nagrzane w kominku i włączyłam kotom kotom tv na Sylwester w Zakopanem, żeby zagłuszyć strzelanie, ale nie głośno. Pomysł ze światłem i tv jest genialny, bo koty myślą, że zaraz wrócisz. Zawsze jak wychodzimy to zostawiamy kotom światło, ale nie tv. Więc podczas strzelania było trochę popłochu, ale ogólnie spokojnie. Pozostawienie kotów okazało się im obojętne :) Inaczej by było gdyby koty siedziały w ciemnym cichym mieszkaniu i nagle by zaczęli strzelać. To byłby mocny stres, jakby nagle pojawiły się światła za oknem i wybuchy. A tak to luz. Polecam ten patent :)

MonikaMroz pisze:
klaudiafj pisze:Mieliśmy wildcat i też Marysia źle reagowała. Każda sucha karma jej szkodzi. Każda którą miałam.

Ta karma jedna to taka https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_ ... z_d/212205

a druga z Royala nie umiem rozczytać. Znajdę zaraz.

Ale tak zrobię. Więcej nie kupię Thrive.

Klaudia masz może opakowanie tej karmy Hill;s co kupiłas Marysi?
Bo zooplus chyba coś pozmienił i link sienie otwiera na tej konkretnej karmie
Będę wdzieczna za fotke lub dokladną nazwę.

I czekam na foty kotów bo coś dawno nie było :D

Ta karma to Hills z/d dokładna nazwa - Hill's Feline Prescription Diet z/d Alergy & Skin Care
RC nazwy nie pamiętam, bo nie biorę pod uwagę.
A foty chyba były kiedyś ;)
Miałam duże plany odnośnie fot, ale niestety brakło czasu :/

Ziemosław pisze:Właśnie, fotki dawać mi tutaj ino roz!

Dobra, ino roz i ani razu wincyj. Zarozki bydom ino je ściepna na komp z mobilnioka :mrgreen:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]