Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 30, 2014 17:41 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

Molisia taka niegrzeczna :roll:
Aniu uwielbiam patrzeć na Twoje kociaste :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: są cudowne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: każde z osobna i wszystkie razem :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: bo te zawsze się przydadzą :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie sie 31, 2014 15:42 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

Anna61 pisze:A Czaruś nie chce się bawić z Kropcią?

Niestety nie. To dokuczanie, a nie zabawy. Z Tyśką też próbował, ale Tyśka jest większa od niego, więc odnosi się do niej z szacunkiem :lol:

Jak tam sprawy remontowo-przeprowadzkowe :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sie 31, 2014 17:49 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

mb pisze:Jak tam sprawy remontowo-przeprowadzkowe :?:

Dzisiaj zabrałam do nowego mieszkania Biszkopcika, czyli są tam już 4 koty i psinka Niunia.
Wpuściłam go do woliery (taka prowizoryczna na razie z przyczyn formalnych) a on cyk myk i po siatce na furtce do góry. :evil:
Dobrze, że tam byłam i go odwiodłam :wink: od zamiaru przedostania się na drugą stronę.
Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić, bo zapewne jeszcze parę kotów po przywiezieniu ich tam, będą skakać po siatce(taka zwykła z zooplusa).
Sprawy remontowe trwają, jutro będziemy komórkę stawiać bo wszystkie rupieci leżą pod altanką i część w domu w szafie(męża rupieci) a miejsce w szafie potrzebne na szafkę na buty. Deski mamy z tej starej która była za duża i stała pod samymi oknami co mnie wkurzało, a teraz na tym miejscu jest wolierka, nieduża, ale z czasem :wink: będzie duża i metalowa.
Jest mi potrzebnych jeszcze sporo rzeczy aby mieszkanie wyglądało przytulnie, ale kiedyś może i kupię jakąś niedużą rogóweczkę czy mniejsze łóżko mężowi, bo teraz ma 1 szerokości (stoi w pokoju teraz :? ) a do jego pokoiku potrzebne jest nie więcej niż 90cm, aby weszło za szafę pod okno.
Czasem mam dość tego wszystkiego, naprawdę jest mi ciężko podołać temu wszystkiemu, tyle spraw do załatwienia, przewożenia, dźwigania, sprzątania....a jeszcze od groma pracy itd.
Jestem już przemeldowana, ale muszę(musimy) iść do fotografa aby dowody zmienić, a tak to uwielbiam że... :?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 31, 2014 17:53 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

Dawno mnie tu nie było, a tu tyyle nowości...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 31, 2014 20:05 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

Przeprowadzka to trudna sprawa :(

Najważniejsze, że mimo wszystko pokonujecie kolejne trudności.
Trzymam kciuki cały czas, żeby wszystko się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sie 31, 2014 20:08 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

właśnie,najważniejsze,że powoli sobie kombinujecie
W końcu jak wszystko sobie już porobicie,będzie wszystko dobrze,dobrze,ze zapowiadają jeszcze sporo ciepła,to chociaż trochę będzie lżej

trzymam za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 01, 2014 16:36 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

Chciałam bardzo podziękować mb za wpłatę na koteczki 50złotych, bardzo dziękuję Marysiu.Obrazek

A ja zapraszam na bazarek z kotkami viewtopic.php?f=20&t=164473
trochę tego dużo i brak miejsca na trzymanie takiej kolekcji. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 01, 2014 18:01 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

z wymianą dowodu to raczej się nie śpiesz, Aniu .... od 1 stycznia znowu będą nowe :roll:

pozdrawiamy cieplutko :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon wrz 01, 2014 18:19 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

puszatek pisze:z wymianą dowodu to raczej się nie śpiesz, Aniu .... od 1 stycznia znowu będą nowe :roll:

pozdrawiamy cieplutko :D

Pytałam Basiu o to w urzędzie i powiedzieli, że to nie jest tak, jak wyrobię teraz to będzie aktualny przez kolejne chyba 10 lat.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 01, 2014 23:51 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

czyżby urzędasy zaczęli używac rozumu :?: :roll:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro wrz 03, 2014 20:09 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

puszatek pisze:czyżby urzędasy zaczęli używac rozumu :?: :roll:

No bo to byłby bezsens, jakbym teraz wyrobiła dowód i za 4-5 miesięcy znowu nowy. :?

Dzisiaj zabrałam ze sobą do nowego mieszkania niewidomą Bisię, tak ogólnie to nie była bardzo zestresowana, bo nawet pozwiedzała pokoik ale większość dnia siedziała w budce od drapaka o takim http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/80515
Wieczorem przywiozłam ją z powrotem na stare śmieci, bo nie chciałam ryzykować zapaleniem pęcherza które u niej pojawia się ze stresu, a nie robiła siku od rana i nie jadła. Po przywiezieniu na stare śmieci odrazu zaczęła drapać w kontenerek abym jej szybko otworzyła bo ona już che wyjść. :D
Wyszła, obeszła mieszkanie, poszła do kuchni do misek oczekiwać na jedzonko.

Przedwczoraj zabrałam też Tolę, jest odważna jak na nią, :wink: chodzi już po mieszkaniu, niepewnie, rozgląda się, ale nawet wskakuje na parapety i wygląda.
Myślę, że bierze przykład z innych tam kotów, Koli, Rudzielca, Franusia, Molisi, które są dużo odważniejsze od niej i ona chodzi za nimi.
Jutro postaram się znowu zabrać Bisię, aby się przyzwyczaja do mieszkania jak i terenu po którym dzisiaj też pochodziła troszkę, trawka, słoneczko to jest to. :D
Moliśka chodzi-wręcz cieka po podwórku, Franuś ostrożniejszy ale też wychodzi, Kola też, ale ona lubi być z kotami na dworze, bo sama to chodzi i miauczy ale do domku nie chce. Rudzielec tylko nieszczęśliwy, bo o niego się trochę boję, bo za bardzo skacze po wszystkim i boję się, aby nie wydostał się poza ogrodzenie.
Oczywiście już parę razy wymsknął mi się przy otwieraniu drzwi, ale pochodził trochę, ja za nim i dał mi się złapać.
Woliera stoi, bo pan robi komórkę i koty się go boją, bo obcy, kryć się. :wink:
Oczywiście po co woliera sobie myślą, jak mogą po całym terenie pobiegać. :twisted:
Z pieskiem coraz bardziej się dogadują, ale Niunia zdecydowanie woli chłopaków. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 04, 2014 18:11 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

A ja nie mogę sie doczekać zdjęc woliery-ech, woliera , moje marzenie ...tylko gdzie ja bym ja wstawiła :ryk: zazdraszczam tej woliery , to wspaniały koci raj :201461

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 04, 2014 18:29 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

alessandra pisze:A ja nie mogę sie doczekać zdjęc woliery-ech, woliera , moje marzenie ...tylko gdzie ja bym ja wstawiła :ryk: zazdraszczam tej woliery , to wspaniały koci raj :201461

No nie bardzo Ola, :( rudzielec przełazi przez nią, mało tego, przełazi nawet za siatkę za żywopłot.
Dzisiaj uciekł ale go pies za płotem pognał to szybko wrócił.
Ta siatka z zooplusa nie nadaje się na taką wolierę, ale niestety teraz nic innego nie zrobię.
Franuś, Moli i Kola chodzą po terenie, one się pilnują ale Molka już też dzisiaj była na siatce.
Dobrze, że teren raczej bezpieczny kawałek od drogi głównej.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt wrz 05, 2014 14:56 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

No tak, nigdy jakoś nie mogę zakodować sobie,że są koty inne niż moje pierdoły i potrafią przeleźć przez wszystko normalnie :strach:
Nie wiem,chyba taka siatka może być przydatna jako woliera , ale chyba na konstrukcji i z góry tez osiatkowanie, a i tak nie jestem pewna czy taki artysta nie przelazł by ?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 09, 2014 19:27 Re: Nasza kocia rodzinka, Lusia 15 lat, rudy do adopcji.

alessandra pisze:No tak, nigdy jakoś nie mogę zakodować sobie,że są koty inne niż moje pierdoły i potrafią przeleźć przez wszystko normalnie :strach:
Nie wiem,chyba taka siatka może być przydatna jako woliera , ale chyba na konstrukcji i z góry tez osiatkowanie, a i tak nie jestem pewna czy taki artysta nie przelazł by ?

Jeżeli już, to musi być jakaś metalowa i z góry też osiatkowana.

A u nas powoli do przodu, komórka się robi, koty(rudy i Molisia :evil: ) łażą po całym terenie, przechodzą przez siatkę na tereny zielone.
Wczoraj jak zaczęło lać, to gnały do domu wszystkie bez wołania. Molisia wpadła do domku i zaraz poszła spać cała mokra bez umycia się.
Rudy jak chce wejść, to siada w pokoju na oknie i go wpuszczamy, inne też, ale przeważnie drzwi na dwór są cały czas otwarte jak jest ładnie.
Tola też już śmiało wychodzi i wchodzi, lubi Kolę, bo brat jeszcze w Pabianicach z resztą kotów, to obie się ''dogadują''.
Rudzielec-Malutki, dzisiaj gdzieś łaził pod samochodem, bo grzbiet w smarze umazany i musiałam go czyścić. Bardzo się do mnie przywiązał, lubi wolność ale człowieka też, szczególnie jak jest śpiący. :wink: Za długo już jest u mnie, nie znoszę takiej sytuacji... jest kochany, taki prawdziwy kot.

Chciałam bardzo podziękować taizu :1luvu: za wpłatę 100 złotych na kotki, dziękuję za pamięć o tych moich biedach. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]