Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2013 0:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ewa L. pisze:U mnie było podobnie . Najpierw trafiła do mnie Zuzia a po 4 mieś. Pola - wówczas 2 mieś kocię.Pola też skakała do Zuzi celem zmuszenia jej do zabawy i łaziła za nią krok w krok nie dając spokoju. Zuzia gdy miała tego dość prychała i syczała na nią a młoda w mig pojmowała że należy się wycofać

U mnie niestety było inaczej. Misia przez 4 lata była właściwie jedynaczką / przez dwa lata był jeszcze Kocur, ale to był kot raczej przychodzący a nie wychodzący, Misie zlewał totalnie. Gdy trafił do nas mały Gucio, Misia nigdy nie prychnęła , nie zasyczała, nie zdzieliła łąpą. Po prostu uciekała przed nachalnym kociakiem. Ona miała 6 kg, a on niecałe 3. i to on rządził

AnnAArczyK pisze:Czasem udaje mi się w ciągu dnia tak upilnować towarzystwo, że Kropka z Lunką potrafią się z Cudaczkiem nie widzieć cały dzień, wówczas dziewczyny napukają sobie nawzajem...

Zuza, a może jak masz jakiś luz , to pod nadzorem towarzystwo bratać ? Choc pewno juz to robiłaś :oops:
Dobrze , że Cudaczek ma choć przyjaciela w Żuczusiu :ok: :ok: A fotki , jak zwykle , cudowne :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt cze 07, 2013 5:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

rudy kociak pisze:Duża ty mi tu przepraszaj Żuczka on nie pruje kocyka tylko artystycznie dzierga :lol: też sobie wymyśliła,piesio w pocie czoła stara się,a tu nikt jego pracy nie docenia :twisted:

Dokładnie tak ! Nikt nie docenia artysty :(

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt cze 07, 2013 9:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 07, 2013 9:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam ,u mnie tez artystka ofajdała mi całą chałupę ,a nawet kotom do tunelu narobiła ...artystycznie :twisted:
wolę dzierganie Żuczka :evil:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 07, 2013 9:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dzisiaj mamy super fajną pogodę, więc się witam w bardzo dobrym nastroju :1luvu:
chyba, że mi go ktoś zaraz zepsuje :wink:

Kociarstwo nakarmione, wyległo na słoneczko, piesio dojada swoją porcję...
On jest bardzo wybredny :evil:

Caragh :1luvu:
Wymiziałam Obuza ile wlazło!
On tak lubi, całowanko i tulanko, to jego hobby :ok:

Witaj Monisia :1luvu:
Nie musisz się śpieszyć :wink:

Rudy kociaku:)
Muszę przyznać Ci rację, dzierga w pocie czoła i w takim skupieniu, że czasem nawet nie słyszy gdy go wołam :ryk:
Właśnie wykańcza czerwony kocyk...

Izuniu, jestem w domu z kociarstwem 24 na dobę:)
One są ze mną bez przerwy, moje wysiłki w tym kierunku są duże, a efekty malusie...
Bawię się z nimi, biorę na ręce np. czarnuszka i Kropkę jednocześnie...
Na początku Kropka o mało nie dostawała apopleksji wyrywała się i buczała, nawet jej mizianko "nie wchodziło" natomiast maluch myślał, że to jest taka zabawa...
Póżniej była coraz bardziej spokojna, teraz mogę trzymać na rękach i jedno i drugie, drapiąc i tuląc, Kropka znosi to grzecznościowo bez buczenia i nadstawia głowę do miziania, byle nie za długo...małemu Kropcia nie przeszkadza gdy jest ze mną.

Często wrzucam zabawki na środek pokoju, by się zainteresowały, żeby podeszły...i owszem podchodzą...każde z osobna...
Takie próby są na okrągło...
Albo:
Łapanie na ogrodzie - teren neutralny, tam sie nie biją - i noszenie na rękach po "dwie sztuki" naraz i owszem, pod warunkiem, że to nie będzie Lunka...

Targanie na kanapę i kładzenie futra obok, gdy jedno tam już śpi...zgadnijcie kto pierwszy zwieje?

Próby podawania jedzenia na wspólnym talerzu i dostawianie całej trójki...żadne nie zje...

Wspólne zabawy wędką...Kropcia się zainteresuje, choć bez entuzjazmu, Lunka odskakuje na bok...czasem podejdzie pod warunkiem, że w pobliżu nie ma nikogo...

Zamykam się w kuchni z całą czwóreczką, wtedy siadają na swoich ulubionych miejscach, Kropcia na parapecie, Lunka na stole, Cudaczek pod stołem na krzesełku, a Kacperek wiadomo, na szafce:)
Wszyscy się obserwują...nikt nikogo nie atakuje, cisza i spokój...
Ale wystarczy, że wyjdę...

Bawię się z jamnikiem na podłodze, wołam kociaki, Kropka przyjdzie, Cudaczek jest pierwszy, ale Lunka nie podejdzie, za żadne skarby...
Szybciej Gapciu przydrepta z ciekawości, co się stało dużej, że leży na podłodze :mrgreen: niż Niebieska się pobawić...

Moje zabawy nie są wg grafiku, ale wykorzystuję wszystkie okazje, jakie się pojawiają, np. gdy CZASEM obie się ułożą na stole...w bezpiecznej odległości....wtedy miziam jednocześnie obie, przynoszę smaczki, chwalę...i co?
Kropcia leży i "miziaj", a Lunka się podnosi i odchodzi...

Często dosiadam się na kanapę z Lunką gdy Rambo śpi, ale Lunka jest szybsza ode mnie...
Nie atakuje, nie pluje, nie bije...zwiewa...
Ona zawsze odchodzi...

Szkoda, że nie odchodzi od kocurka wtedy gdy mnie nie ma w pobliżu...

A Kropka to chyba "paca" cudaka z zazdrości :mrgreen:

Ufff...
Obiecuję, już nie będę się więcej skarżyła na kociarstwo, trudno się mówi i kocha się dalej :ok:

Ewa L. pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Ewa:)

dorcia44 pisze:Witam ,u mnie tez artystka ofajdała mi całą chałupę ,a nawet kotom do tunelu narobiła ...artystycznie :twisted:

No fakt...dzierganie kocyków przyjemniejsze, choć artystyczne ofajdanie dostarcza więcej emocji :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt cze 07, 2013 12:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

dorcia44 pisze:Witam ,u mnie tez artystka ofajdała mi całą chałupę ,a nawet kotom do tunelu narobiła ...artystycznie :twisted:

skoro artystycznie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: to drobiazg :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt cze 07, 2013 12:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuzanno :1luvu:

No to faktycznie "masz przechlapane" z tymi kocicami :wink: :mrgreen:

tak źle a tak niedobrze :(

Jedyna nadzieja, że czas zrobi swoje i panienki przynajmniej nie będą tłukły Cudaczka, albo ...
maluch urośnie, zmężnieje i .... pogoni bambulce :wink: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt cze 07, 2013 14:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Obrazek
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt cze 07, 2013 16:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witaj Zuzo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pogoda ładna, oby tak dalej :mrgreen:

Rambuś jak dorośnie pokaże dziewczyną gdzie raki zimują :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt cze 07, 2013 19:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Żuczusiu kochany, cieszę się, że lubisz, bo ja bym Cię chyba zacałowała taki jesteś słodziak :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt cze 07, 2013 22:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam wczesnym wieczorkiem :wink:

Elu, mam przechlapane z moimi pannami, ale i tak je kocham, tylko mam trochę więcej "gimnastyki" żeby opanować towarzystwo:)
Na szczęście nie biją się regularnie, więc jestem w stanie "wyczuć" zbliżające się bęcki :ryk: :ryk: :ryk:

Witaj Moniko:)
Ale piękny tulipan :ok:

Witaj Basiu:) mam nadzieję, że Rambuś kiedyś dorośnie do rewanżu, tylko czy on będzie umiał im "oddać", bo narazie to d.....a nie kocur...w razie draki on się zaraz poddaje jak pies i płacze jak dziecko :ryk:

Ciociu Moniko:)
Ja bardzo lubię całowanie, zawsze rano czołgam się po cichu do Dużej na jej poduchę i zaczynam całowanko od oczek, potem nosek i usta...wtedy mam pewność, że Duża się szybko zbudzi i jeszcze szybciej opuści MOJE łóżko, a wtedy ja na samym środeczku łóżeczka mogę sobie troszkę poleżeć na pleckach z wyciągniętymi nóżętami i odchyloną główką w bok...Duża wtedy mówi, że mnie mocno kocha, bo jestem bardzo rozkoszny i grzeczny :wink: ,
Acha i Duża zszyła mi po raz trzeci moje łóżeczko, jeżeli brzydko to znowu popruję i niech zszywa po raz czwarty
Żuczuś

Co robią moje koty, gdy wychodzę z domu?
No co?
Moje kociaki najczęściej śpią, a Żuczek podziwia świat, potrafi moją nieobecność przesiedzieć w oknie:)
Bo gdy wychodzę to zamykam całą bandę w domciu...
Oczywiście Rambuś siedzi w swoim pokoju sam...

Ale to co dzisiaj zobaczyłam gdy już się zbliżałam do domu, wywołało u mnie głośny śmiech :D
Wysiadłam z samochodu, targam siatki z zakupami, spojrzałam w okno Cudaczka, a tam pełna sielanka, całkowity relaks w wykonaniu kota...
Kocio spało w swoim koszu...na plecach...nóżka założona na nóżkę, oparte o koszyk, pychol wystawiony do słoneczka, tylko mu brakowało kapelusza i cygara...
Próbowałam zrobić fotki komórką, bo zanim bym dotarła do góry i wróciła z aparatem Rambuś już by siedział przy drzwiach, fotki wyszły byle jakie, ale uwierzcie mi, widok kota opalającego się w takiej pozycji...bezcenny :1luvu:

Fotki mało wyrażne bo przez szybę i w dodatku w środku remont :twisted: ... ale te wygodne pozycje kotusia widać bardzo dobrze :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tutaj już zapukałam w szybę:)
Obrazek

Rambuś po remoncie dostanie nowe łóżeczko:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt cze 07, 2013 23:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Takiemu to dobrze :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob cze 08, 2013 9:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Witam wczesnym wieczorkiem :wink:

Elu, mam przechlapane z moimi pannami, ale i tak je kocham, tylko mam trochę więcej "gimnastyki" żeby opanować towarzystwo:)
Na szczęście nie biją się regularnie, więc jestem w stanie "wyczuć" zbliżające się bęcki :ryk: :ryk: :ryk:

Witaj Moniko:)
Ale piękny tulipan :ok:

Witaj Basiu:) mam nadzieję, że Rambuś kiedyś dorośnie do rewanżu, tylko czy on będzie umiał im "oddać", bo narazie to d.....a nie kocur...w razie draki on się zaraz poddaje jak pies i płacze jak dziecko :ryk:

Ciociu Moniko:)
Ja bardzo lubię całowanie, zawsze rano czołgam się po cichu do Dużej na jej poduchę i zaczynam całowanko od oczek, potem nosek i usta...wtedy mam pewność, że Duża się szybko zbudzi i jeszcze szybciej opuści MOJE łóżko, a wtedy ja na samym środeczku łóżeczka mogę sobie troszkę poleżeć na pleckach z wyciągniętymi nóżętami i odchyloną główką w bok...Duża wtedy mówi, że mnie mocno kocha, bo jestem bardzo rozkoszny i grzeczny :wink: ,
Acha i Duża zszyła mi po raz trzeci moje łóżeczko, jeżeli brzydko to znowu popruję i niech zszywa po raz czwarty
Żuczuś

Co robią moje koty, gdy wychodzę z domu?
No co?
Moje kociaki najczęściej śpią, a Żuczek podziwia świat, potrafi moją nieobecność przesiedzieć w oknie:)
Bo gdy wychodzę to zamykam całą bandę w domciu...
Oczywiście Rambuś siedzi w swoim pokoju sam...

Ale to co dzisiaj zobaczyłam gdy już się zbliżałam do domu, wywołało u mnie głośny śmiech :D
Wysiadłam z samochodu, targam siatki z zakupami, spojrzałam w okno Cudaczka, a tam pełna sielanka, całkowity relaks w wykonaniu kota...
Kocio spało w swoim koszu...na plecach...nóżka założona na nóżkę, oparte o koszyk, pychol wystawiony do słoneczka, tylko mu brakowało kapelusza i cygara...
Próbowałam zrobić fotki komórką, bo zanim bym dotarła do góry i wróciła z aparatem Rambuś już by siedział przy drzwiach, fotki wyszły byle jakie, ale uwierzcie mi, widok kota opalającego się w takiej pozycji...bezcenny :1luvu:

Fotki mało wyrażne bo przez szybę i w dodatku w środku remont :twisted: ... ale te wygodne pozycje kotusia widać bardzo dobrze :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tutaj już zapukałam w szybę:)
Obrazek

Rambuś po remoncie dostanie nowe łóżeczko:)

Ale kapitalne zdjęcia :D Rambo jest rewelacyjny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob cze 08, 2013 9:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Nowa nadchodzi :piwa: :piwa:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]