Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 17, 2013 13:28 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

:lol: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob sie 17, 2013 23:33 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

:ryk: więcej gościów, ludziów, hałasów, wizytów, noclegów :mrgreen: to i koty normalne sie zrobią ..... kto wie może całakiem normalne będą i "alien" bezpowrotnie minie :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sie 18, 2013 7:20 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Gościów musiałabym z łapanki :twisted: , a hałas sama robić :mrgreen:
Nie wiem, może i by sie Migdał przyzwyczaił, nim by sie rozchorował ze stresu. Ale to raczej osobnicze jest i jemu się pogorszyło po przeprowadzkach chyba. Morela nigdy nie była towarzyska,nakolankowa i chętna do głaskania - poza wczesną młodością - ale jest zupełnie inna - wychodzi do ludzi, przygląda sie, obwąchuje itp., a przynajmniej siedzi w pobliżu o obserwuje, nie uciekała nawet przed dzieckiem.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 18, 2013 9:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

... to tak trochę z tzw. oswajania ..... bądź odczulania .... delikatnie, stopniowo ..... zainteresowanie Moreli i jej ciekawość brzmiała bardzo zachęcajaco .... na jej warunkach ale sytuacja warta "ogladnięcia" i pobycia w miejscu, poziom stymulacji, siła impulsu -nawet przy radosnym 2 latku - do zniesienia czyli ogląd ciekawego obiektu na 2 łapkach :D ....... Migdałek tez dzielny i odważny .... poszedł do łazienki :mrgreen: ... ogólnie odebrałam opis jako bardzo zachęcający do dalszych "eksperymentów" :D ....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sie 20, 2013 9:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Gościów musiałabym z łapanki :twisted: , a hałas sama robić :mrgreen:
Nie wiem, może i by sie Migdał przyzwyczaił, nim by sie rozchorował ze stresu. Ale to raczej osobnicze jest i jemu się pogorszyło po przeprowadzkach chyba. Morela nigdy nie była towarzyska,nakolankowa i chętna do głaskania - poza wczesną młodością - ale jest zupełnie inna - wychodzi do ludzi, przygląda sie, obwąchuje itp., a przynajmniej siedzi w pobliżu o obserwuje, nie uciekała nawet przed dzieckiem.

Nasze koty też mają mało odwiedzin i się chowają w panice, ale kiedyś częściej bywali u nas różni znajomi i koty nie były takie zestrachane więc myślę że jednak częstość wizyt ma wpływ na zachowanie się kociastych.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto sie 20, 2013 10:15 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jak coś jest rzadkie i niezwykłe budzi niepokój - jeśli coś się powtarza często i nie ma niemiłych skutków, łatwo jest to coś zaakceptować :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 20, 2013 11:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Jak coś jest rzadkie i niezwykłe budzi niepokój - jeśli coś się powtarza często i nie ma niemiłych skutków, łatwo jest to coś zaakceptować :ok:

Dokładnie :ok:
Musisz częściej zapraszać gości :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto sie 20, 2013 11:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:
Alienor pisze:Jak coś jest rzadkie i niezwykłe budzi niepokój - jeśli coś się powtarza często i nie ma niemiłych skutków, łatwo jest to coś zaakceptować :ok:

Dokładnie :ok:
Musisz częściej zapraszać gości :mrgreen:

Revontulet, zapraszam Cię na kawkę, moge Ci coś upiec nawet :mrgreen:
Wszystkich innych też :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 21, 2013 7:31 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Chętnie bym odwiedziła Ciebie i kociaste, ale nie ma się komu w tym czasie zająć naszymi zwierzakami :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 21, 2013 9:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, właśnie.. wszyscy mają jakieś koty i inne takie :roll: , albo daleko mieszkają, albo PRACUJĄ ...

Dziwna pogoda, czuję sie jak naćpana :?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 21, 2013 10:32 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Wczoraj w pracy w ramach przerwy położyłam na biurku podusię podplecną i się przylożyłam na 5 minut. Mimo 3 espresso (tak, troszkę zaszkodziły na brzuch, ale inaczej zasnęłabym martwym bykiem) schodziłam cały dzień a dziś nie zapowiada się lepiej.
Przyjadę do Ciebie w weekend w pazdzierniku - tylko jeszcze do ustalenia który. Na razie wszystkie mam zajęte lub wyjechane :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 21, 2013 13:04 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dopiero w październiku??? Znowu będzie zimno i nie zobaczysz jak tu jest jak jest dżunglowato :mrgreen:

Idę ugotować kawę. Z kardamonem. Hildegarda pisze, że jest bardzo zdrowy :lol:
Koty też śpią, ale o dziwo, dziś trochę pobiegały, pobawiły sie.

NIe pisałam bo jakoś - ale z tą moją Z. już całkiem dobrze. Jest na stacjonarnej rehabilitacji, chodzi po schodach, logopeda okazał się już nie potrzebny - pozbierała sie dziewczyna błyskawicznie. I prawie opanowała komórkę.. prawie :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 21, 2013 13:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

a my zapraszamy do głosowania :D : viewtopic.php?f=1&t=155703&p=10035559#p10035559

nie chcieliście, Ciocia dziecka do konkursu wystawić, to zagłosujcie chociaż :evil: :wink: ślepaczki :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro sie 21, 2013 17:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, dobra, dobra :mrgreen:
A powody niewystawienia stare jak świat.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 21, 2013 17:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Revontulet, zapraszam Cię na kawkę, moge Ci coś upiec nawet :mrgreen:
Wszystkich innych też :D

Serniczek na przykład? :mrgreen:
Jak ja bym chciała. Ale to taki kawał drogi :(

Super, że z Z. już lepiej :ok:
Pamiętam jak moja prababcia w wieku ok. 90 lat złamała biodro.
Ze względu na wiek nie zoperowano tego. Babcia miała już do końca życia nie wstawać z łóżka.
Taaa, jasne.
Potem miała do końca życia chodzić z balkonikiem.
Faktycznie chodziła z tym balkonikiem. Trochę jej przeszkadzał, gdy nosiła go pod pachą :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]