Kotomania XIV + na DT Pola, Timur , Maciuś w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2012 11:00 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Miłego dzionka Kochane! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 09, 2012 15:20 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

WItanko i buziaczki dla koteczków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto paź 09, 2012 18:47 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Witajcie dziewuszki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
-u nas dzisiaj pogrom robali-wszystkie kociambry odrobaczone profenderem.
Nie daje rady szarpac się z nimi i stresować-wywaliłam w kuwete kasę :lol:

Robalom mówimy zdecydowane "NIE"!!!!!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto paź 09, 2012 19:23 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Cześć Kasiu z koteczkami. :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto paź 09, 2012 20:44 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Cześć Kasiu...Mnie też czeka walka z obcymi...Profander zakupiony...Ale ja mam tylko dwie,to wydatek mniejszy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro paź 10, 2012 7:20 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Dzień dobry Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: Niestety, profender sporo droższy od tabletek, ale ja też nie wyobrażam sobie podania tabletki moim kotom. Nie ma takiej opcji. Ja zostałabym bez palców, a tabletki i tak zostałyby wyplute :roll:
Miłego dnia Kochana :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro paź 10, 2012 9:13 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Doberek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro paź 10, 2012 11:34 Re: Kotomania XIV + Pola i Timur na DT

Witajcie Kochane! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro paź 10, 2012 17:47 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

Głupich nie sieją-sami się rodzą :( :( :(
Poszłam do wetki zapłacić za zastrzyk Timurka i zobaczyłam małe bure cóśkręcące się koło dworca, posród samochodów.Krótka rozmowa z panem taxówkarzem i okazało się,że mal ch od kilku dni tak sie błąka,wetki daja mu jeść, dziewczynka zrobiła mu pod schodami prowizoryczna budkę z poslankiem.Maluch cudny-bury-no istna Antosia!-buzia okragła, futerko puchate-lekko jakby przedłużone-jak u Zoe.
Dzisiaj miałam robić budkę dla kici z Kretowin-postanowiłam i dla malca małą budkę zrobić,ale cały czas serce mi pękało,że on tam samiutki siedzi , wokół pełno samochodów i ludzi obojetnych na jego los....
Budki nie skończyłam-pojechałam taksówką na dworzec szukac malca-postanowiłam go do domu zabrać, nim bedzie za późno.Niestety maluszka nie było :(
Przez godzine go szukałam, kiciałam-nic!
Dopiero pan taksówkarz wróciwszy z kursu powiedział mi,że pani, którą wiózł do domu, widziała jak jakies dziewczynki sie kociakiem bawiły niedaleko jej sklepu, a potem zostawiły go i poszły.Szukałam go niestety nic z tego-znów oblazłam sąsiednie ulice i nagle zobaczyłam szarą kuleczkę pijącą wodę z kałuży-jest!!!-sam by pewnie juz do swojego prowizorycznego domku nie doszedł-samochody by go zabiły :(
Złapałam go i przytuliłam do siebie, a to maleństwo wtuliło mi sie pod szyję i objeło zabłoconymi łapinkami.Szybko do wetki, dostał tableteczkę na robale, popryskała go na pchełki, bo kupy pcheł były na grzebyku-malec waży 1,700 jest tłuściutki, bo błąka się dopiero od kilku dni, a wetki dawały mu jeśc.
Teraz spi w łazience, a jak weszłam -mruczał na mój widok-zobaczcie jaki słodki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Maciuś-tak ma na imię, choć zastanawiam się, czy nie nazwać go Antoś-jest taki do Antosi podobny!

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro paź 10, 2012 17:54 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

8O
śliczny jest, to fakt :D
oby nie chorował i szybko domku mu życzę :ok:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro paź 10, 2012 18:02 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

cytryna pisze:8O
śliczny jest, to fakt :D
oby nie chorował i szybko domku mu życzę :ok:

:ok: :ok: :ok:

Kasiu, a to o głupich, to oczywiście nie o sobie pisałaś, prawda? Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro paź 10, 2012 18:06 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

Ojej, faktycznie wygląda dokładnie, jak Antosia 8O :1luvu: Śliczny kiciuś :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro paź 10, 2012 18:19 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

Monia-no o sobie pisałam! :oops:
Maluch ma 3 miesiące i wyglada jak koteczka, ale sprawdziłysmy z Anetką, bo i ona myślała,że to dziewczynka, choć ja od razu sprawdziłam jak tylko na ręce go wzięłam!
Ma dwie stare , gojace się rany na szyjce, własciwie na karku i boku szyjki-jakby go mały pies, lub kocur złapał za szyjkę, ale są już suche i maja strupki, więc nie ma potrzeby niczym smarować.
Śliczne malenstwo!
Miałam wziąć kociaka z Kretowin, ale od przeszło 2 tygodni juz go nie ma, wiec albo nie zyje(tam sa lisy, norki i psy przybiegają ze wsi,oraz własciciele domków przyjeżdżają i puszczają psy luzem) albo ktoś go wziął, bo podobno śliczny był!
Tak więc tamtego nie uratowałam,-ten się przytrafił na jego miejsce.Od razu przypomniała mi sie historia sprzed dwóch lat z Nadią!
Pierwsza Nadia znikneła, a po miesiącu ta druga przyszła na taras do siostry i ja wzięłam. Bilans musi byc na 0 :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro paź 10, 2012 18:27 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

Witam Kasieńko :D .
No, widzę, że Antosie się mnożą na ulicach :ryk: .
Mój Antolek też spod kół wyciągnięty.
U nas odrobaczanie od dziś.
U wszystkich poszło bez zarzutu, ale oczywiście Aliś stwarza problemy.
Podałam tableteczkę, a jakże, nawet grzeczny był, co już samo w sobie było podejrzane.
Wsunęłam głęboko...no do licha nie pierwszy raz to robię.
Ali pozwolił mi się cieszyć przez kilka minut z mojego sprytu, a potem elegancko zwrócił mi tableteczkę w stanie absolutnie nie nadającym się do powtórnego użytku.
Druga próba zakończyła się identycznie.
No nic, odrobaczony być musi tak czy siak.
Kasia, nigdy nie odrobaczałam Profenderem, jak droga jest dawka na jednego kota?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro paź 10, 2012 18:30 Re: Kotomania XIV + na DT Pola, Timur i maluszek Maciuś :(

Gosiu-dawka dla kota do 5 kg-26 zł, dawka dla kota do 8 kg-33 zł
Drogo wychodzi przy takiej gromadzie, ale nie mam siły ganiać za nimi, wpychac te koszmarne tabletki i martwić się, czy nie wyplują, a potem znów powtórka po 10-14 dniach-tym bardziej,że mam koty raczej jednoosobowo nieobsługiwalne!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]