Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 17:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

to Wszystkiego Naj Naj w rocznice, oby kolejnych 100 takich było :ok: :ok: :piwa: :piwa:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro wrz 19, 2012 17:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Nieee ja to muszę napisac...

Grażyna od Lidki02 jest w NOWYM DOMU, jest leczona i są widoki na poprawę!!!
Jak ja się cieszę!!!
Poprostu- koziołki fikam ze szczęścia.Dom fajny, jest z jednym kotem i psami.
Gorąco wierzę w ten dom.

A Kasia z Kociego Świata ujęła mnie dziś prostym tekstem: "nie kazdy jest tak pier...ty,że weźmie kota ze smarkiem i się nim zachwyca!"
To było o nas Lolav :mrgreen:

No mamy poprostu cuda w domach.Ze smarkiem!

(Małż zapomniał o rocznicy, więc ciii....dzięki tym niemniej:))

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro wrz 19, 2012 19:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Gratulacje kotkinsie. :)

Nie chcę być namolna, może podeślę foteczki i cosik dla kociny się znajdzie, zależy mi na dobrym domku dla niej i ostatnim.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro wrz 19, 2012 19:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

O to,to!Kasia ma racje,ja nie tylko sie moim zachwycam-ja go pozeram z milosci.
Fascynacja Lotosem u Lolavow trwa!
Kupilim tunel,lubiem to,wystaje tylko glowa i fajnie jest!

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Śro wrz 19, 2012 19:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Cypisek a gdzie masz to cudo???
Bo ja właśnie znalazłam (chyba?) dom persowi Lolo.

Pokaż go!

Lolav- pokaż GO w tunelu.My mamy fazę polowniczą.Polujemy na wszystko:a na nas poluje Amelka.
Persy są boskie.
Fionia z dumną miną, Amka szalejąca po domu i filozof Leoś.

kotkins

Post » Śro wrz 19, 2012 20:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Proszę bardzo oto Kicia.

Obrazek

Już jest podleczona i troszkę podpasiona. Jest drobna ,ale baaardzo krzykliwa.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 20:53 przez cypisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cypisek

Post » Śro wrz 19, 2012 20:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

To kicia chorowała??

Śliczna jest, a ten w tle też niczego sobie:)

Jak się zgłoszą jacyś zainteresowani ( a ci ostatni są...z ogłoszenia Czeniusia!), to zaraz dam znać.

Daj jeszcze zdjęcia :D

kotkins

Post » Śro wrz 19, 2012 20:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Kicia była przeziębiona, ciekło jej z oczek. Dziś była na kontroli i w przyszłym tygodniu czeka ją sterylka. Zaliczyliśmy rujkę :roll: Bożesz co za odgłosy były.

Ten w tle to mój prywatny ma już 11 lat , ale trzyma się dorze. :)

Ten jej ,,partner,, jest właśnie bardzo podobny do mojego Normana.
Obrazek

cypisek

Post » Śro wrz 19, 2012 21:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Śro wrz 19, 2012 21:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

11 lat to jeszcze młodziak:)
Aaa... to poszukamy domu po sterylce, przecież nie damy nikomu nie sterylizowanej kici.
A skąd ją zdobyłaś? Ogon na na razie kiepski,ale z czasem...Mam osobistego fioła na punkcie ogonów,mam dwa najpieknieksze na świecie-Fio ma taki szeroki jak jej tyłeczek,a doopkę to ona ma jak dzwonnicę.Amka ma króciótką miotełkę, szerszą niż ona sama.
Teraz kupilam Goopa dla Leosia bo mu się tłuści.Leosiowy jaszcze szczurzy,ale poczekajcie...

Jestem ogonową fetyszystką poprostu.

Pani od sprzątania mówi,ża kiedy jeździ odkurzaczem po mieszkaniu to Amelka zaczepia kabelek i skacze przez sam odkurzacz.
Ta dziewczyna to już naprawdę nie ma żadnych kwalifikacji na białego persa...
Co rano, tak o 5.30 przychodzi do mojego łóżka, kładzie się na mnie i tak śpimy.
Trudno nie oszaleć na jej punkcie.Jest inna ,niż reszta ,taka lekko niedorozwinięta.Ma to swój urok.Łobuziak a ma w sobie tyle miłości.
Kurcze ,Neigh zdecydowała,że ją wykupimy bo biała, nie sterylizowana i idealna do pseudo.To był dobry ruch, najlepszy możliwy.Dziecko kocie ma rodzinę a rodzina się cieszy ,że ma cudo.
Nasza Amelcia...
U Amelii nawet siczki nie szkodzą.Zresztą odkąd mamy Leosia są naprawdę sporadyczne.

Tak się bałam,że zaniedbam dziewczyny walcząc o Leukota,ale widzę,że każda ma swój świat i że potrafię sprostać ich potrzebom.

A jedna fanka Amelki, majaca 4 lata Tosia ją narysowała.
Na całej kartce są tylko wielkie oczy i różowy nosek.I uśmiech.
Uśmiech bez kota.

Zapytałam "a gdzie włosy?" a ona popatrzyła na mnie z dezaprobatą "jest BIAŁA.."odpowiedziała.
No faktycznie.Dzieci inaczej widzą.

Już nie syczy na Leosia, ale czasem jej Fio przywali łapą.
Fio jest poprostu niedobra.
I bardzo ją taką kocham.
Ma klasycznie wredny charakter.I CO Z TEGO??
I tak jest księżniczka mamusi, a jak pachnie...!

Cała trójka jest niesamowita, muszę walczyć o zdrowie Leo.
I będzie ok.

Pod światłym jamniczym patronatem.

Idę im dac budyń...

kotkins

Post » Śro wrz 19, 2012 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Wiecie co? Jest pewien typ kotów........zaliczyłam ten typ - aktualnie zalicza go Koteczkanusi.......idealnym domem jest dom "głuchy". Poważnie mówię:-)
Kotkins se piwko otworzyłam z okazji rocznicy, co za różnica, ze Waszej nie bądzmy drobiazgowi.......Wszystkiego naj i dla Cię i dla Mariusza:-) od Dominika toże;-)

A Kicia bardzo twarzowa - do wielu rzeczy może pasowac........wszystko zalezy od umeblowania.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 19, 2012 21:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Kotkins - bo Ty się powinnaś mnie słuchać:-). Nie że zawsze, ale czasami. Ci mówiłam - weź trzeciego kota, tak? Mówiłam.
Na kocie problemy w duecie najlepiej robi trójkąt. Byle trzecie ramię trójkąta stanowiło odpowiedni odbojnik.....ten stanowił.

mam aktualnie w domu niejakiego UZI - na tydzień mam, bo Państwo wyjechane na urlop. Kot nie chce być sam - siedzi z Personą. Mogłabym o tym napisać.........jak się Uzi cały pyskiem zanurzał w owłosieniu Persony, a ta z miną zajadłą wyjadała jego zapasy i się nawet nie odwróciła. Zeżarła zmierzyła wzrokiem, kot aż odskoczył. I tak sobie siedzieli ona z miną odętą on z zachwytem wpatrzony........
Persona postanowiła okupować jego pokoj - skoro on jełop nie dojada........to ona ma misję. Mnie to na rękę, Persona ma misję, Gość towarzystwo i wszyscy szczęśliwi
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 19, 2012 21:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Hm..ogon powiadasz ja się na ogonach to faktycznie nie znam. :oops:
Będzie z niej jeszcze łabądz. :wink:

Kicia wydobyta podstępem od babska,gadała że niby wyjeżdza, że niby zabierze spowrotem ,że w końcu może odsprzeda.. Powiedziałam jej ,że jak Kicia będzie miała małe to jej dam i znów będzie miała małą kuleczkę po powrocie. :oops: / mam nadzieję ,ż e Kicia wybaczy mi to kłamstwo/. Po miesiącu babsko , niby wróciło...i dowiozła jeszcze jej partnera ...BO ŁADNE dzieci wychodzą .. :strach: . Kocurek już po kastracji, czeka w TDT na adopcję . Może razem by się udało im dom znaleźć .Postaram się jutro jego fotkę trzasnąć . Kocurek jest miziasty , zero agresji, w typie syberyjczyka.
Obrazek

cypisek

Post » Czw wrz 20, 2012 21:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Wiadomość kodowana do Kasi (wiem,że czytasz!): synek nie ma zmian na grzbiecisku, nie drpie się.
Żre jak smok.
Ma piękny plusz na calym sobie, smarcze mniej.
Drze się jak opętany na widok jedzenia.

Musisz mi powiedzieć co synek jeszcze jadł.W sensie co poza Royalem.

Przywalił łapą jamnikowi i jamnik się go boi.Niestety zapomniał ,że przywalił i się chciał położyć przy ciepłym jamniku po pięciu minutach.Jamnik zwiał zdenerwowany (jak w "Seksmisji" - "kobieta mnie bije!!",tu - "kot mnie bije!!") a Leoś zdziwiony położył się na wygrzanym miejscu pojamniczym.Nie zajarzył. Nie skumał. Ani tyci!
Jakoś ciąg przyczynowo-skutkowy typu "ja go walnę to on się mnie boi" jest dla niego za trudny.

Leoś dostrzega wysoką wartość użytkową jamnika: jamnik służy mu za ogrzewanie.Kominek i grzejnik w jednym.Gdzie jamnik tam Leon.Jamnik wstaje, Leo się kładzie na wygrzane.
Mel jest lekkko zawstydzony tym zainteresowaniem, oraz zachwycony.

"Następny kotek mnie kocha ,jeeeeejjjj...."

Dziś zastałam ich w konfiguracji :Amelka po prawej (zły wzrok na Leona) pies w środku a Leon po lewej (udaje ,że Amelii nie widzi).Mel ich nie zauważył, spał.

Wszystkie moje koty ,poza Fio śmierdzą jamniczym zapachem.
Nie bawię się.

kotkins

Post » Pt wrz 21, 2012 8:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II -felietonik i fotki?

Czyli Amci już przeszedł foch na Melona?
Melon centralny- doskonały na zimę :P
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[poprzednia][następna]