zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 20:31 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

pogwizd pisze:Jedna (z niewielu rzeczy), którą Rosjanie zrobili dobrze.

W lipcu 2011 roku sąd arbitrażowy w Moskwie uznał, że McDonald's w Rosji nie jest restauracją, ale sklepem sprzedającym jedzenie. Dzięki temu wyrokowi firma mogła płacić 10-proc. podatek zamiast 18-proc.
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... uktow.html

Pomijając kwestie podatkowe które wiszą mi dorodnym kalafiorem jest to oświadczenie które moim zdaniem należy nagłaśniać i upowszechniać. Co niniejszym czynię. Przepraszam za całkowity offtopic (90-cio %towy biorąc pod uwagę konotacje zawodowe Królowej Wszystkich Pięciu Pór Roku), jeśli mógłbym go w jakikolwiek sposób zniwelować powiedziałbym 'i'm on the horse'. Niestety to kolejny bezczelny offtop, za to najlepsza na świecie reklama 2011 (to z mojej działki). http://www.youtube.com/watch?v=owGykVbfgUE

Mnie z kolei Mac dynda i powiewa szeroką wstęgą. I tak tam nie chodzę, bo mi nic nie smakuje. (jak będą chcieli oszukać, i tak to zrobią)
Co do reklamy Old Spice'a, to ilekroć patrzę na tego pana, tylekroć mam nadzieję, że w końcu ten koń go poniesie :lol:
Poza tym, zapach klasycznego Old Spice'a jest dla mnie nie do zniesienia - słodki zaduch (mój tato się namiętnie tym psikał a ja cierpiałam. Latami. :evil: )
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto sty 17, 2012 20:39 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze:

W lipcu 2011 roku sąd arbitrażowy w Moskwie uznał, że McDonald's w Rosji nie jest restauracją, ale sklepem sprzedającym jedzenie. Dzięki temu wyrokowi firma mogła płacić 10-proc. podatek zamiast 18-proc.

Pomijając kwestie podatkowe które wiszą mi dorodnym kalafiorem jest to oświadczenie które moim zdaniem należy nagłaśniać i upowszechniać. Co niniejszym czynię. Przepraszam za całkowity offtopic (90-cio %towy biorąc pod uwagę konotacje zawodowe Królowej Wszystkich Pięciu Pór Roku), jeśli mógłbym go w jakikolwiek sposób zniwelować powiedziałbym 'i'm on the horse'. Niestety to kolejny bezczelny offtop, za to najlepsza na świecie reklama 2011 (to z mojej działki). http://www.youtube.com/watch?v=owGykVbfgUE

Mnie z kolei Mac dynda i powiewa szeroką wstęgą. I tak tam nie chodzę, bo mi nic nie smakuje. (jak będą chcieli oszukać, i tak to zrobią)
Co do reklamy Old Spice'a, to ilekroć patrzę na tego pana, tylekroć mam nadzieję, że w końcu ten koń go poniesie :lol:
Poza tym, zapach klasycznego Old Spice'a jest dla mnie nie do zniesienia - słodki zaduch (mój tato się namiętnie tym psikał a ja cierpiałam. Latami. :evil: )

:mrgreen: :ok: Heh no i ten tekst ,pan mówi: "spójrz na mnie i na swojego faceta ,potem znów na mnie..."itd... Zdecydowanie wolę swojego faceta :roll: :P
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 17, 2012 20:55 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

kotx2 pisze:
zabers pisze:Co do reklamy Old Spice'a, to ilekroć patrzę na tego pana, tylekroć mam nadzieję, że w końcu ten koń go poniesie :lol:

:mrgreen: :ok: Heh no i ten tekst ,pan mówi: "spójrz na mnie i na swojego faceta ,potem znów na mnie..."itd... Zdecydowanie wolę swojego faceta :roll: :P
Zapach oryginalnego coś tam coś tam jest wściekle słodki i wszystkie cztery osoby, które go tolerują są na wymarciu.
Upadająca marka odżywa właśnie w sposób magiczny. W bardzo dużym stopniu dzięki pojedyńczemu strzałowi, chwili genialnej copywrightera. 'I'm on the horse'.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Wto sty 17, 2012 21:20 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

pogwizd pisze:...
Upadająca marka odżywa właśnie w sposób magiczny. W bardzo dużym stopniu dzięki pojedyńczemu strzałowi, chwili genialnej copywrightera. 'I'm on the horse'.

Żywię nadzieję, że w równie magiczny sposób zmienili zapach na bardziej... przystępny :wink:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto sty 17, 2012 21:56 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze:

Żywię nadzieję, że w równie magiczny sposób zmienili zapach na bardziej... przystępny :wink:

Zapach jest ważny, bardzo istotny lecz drugorzędny. Patrz przypadek 'Chanel No. 5'. Trafione słówko w reklamie okazuje się dużo ważniejsze.
I'm on the horse.

pogwizd

Post » Wto sty 17, 2012 22:11 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

pogwizd pisze:
zabers pisze:

Zapach jest ważny, bardzo istotny lecz drugorzędny. Patrz przypadek 'Chanel No. 5'. Trafione słówko w reklamie okazuje się dużo ważniejsze.
I'm on the horse.

Wiesz jak to jest - raz na horsie, raz pod horsem. Nic nie jest wieczne - za chwilę wyjdzie następny pan i ... już "po pogrzebie". :wink:
Szczęśliwie są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy nie tak łatwo ulegają urokowi reklam.

zabers

Post » Wto sty 17, 2012 22:14 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Dla mnie zapach jest ważny, potem nazwa (najlepiej łatwa do zapamiętania). Wybieram więc nosem, potem dopiero ucho i oczy są w użyciu.
A ta reklama jest dla mnie zniechęcająca- taka na wcisk.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Wto sty 17, 2012 22:35 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze::wink:
Szczęśliwie są jeszcze na tym świecie ludzie, którzy nie tak łatwo ulegają urokowi reklam.
Szczęśliwie (nie dla mnie, lecz dla mojej popapranej profesji) są jeszcze na tym świecie ludzie, którym wydaje się, że nie ulegają urokowi reklam. A mua wypił już dziś bardzo smaczne wino marki czerwone więc idzie poczytać a następnie spać.

pogwizd

Post » Wto sty 17, 2012 22:55 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

pogwizd pisze:
zabers pisze::wink:
Szczęśliwie (nie dla mnie, lecz dla mojej popapranej profesji) są jeszcze na tym świecie ludzie, którym wydaje się, że nie ulegają urokowi reklam. A mua wypił już dziś bardzo smaczne wino marki czerwone więc idzie poczytać a następnie spać.

I Ty, Brutusie! Obrazek

zabers

Post » Śro sty 18, 2012 22:34 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

nie zgodzę się z interpretacją sądu moskiewskiego
to, co McDo sprzedaje, nie nadaje się do jedzenia :twisted:

koteczki Zabersowe boskie 8)

telewizji nie mam i jak mi z tym dobrze... :D :D :D
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Czw sty 19, 2012 15:41 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Ja poprosze o zdjecia kotow,by bylo merytorycznie 8)
Na Maca mozecie narzekac, na kfc nie dam-jestem uzalezniona od kubelkow 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sty 19, 2012 18:50 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Mam OTa: przytulcie Mosia :oops:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sty 19, 2012 18:53 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

moś pisze:Mam OTa: przytulcie Mosia :oops:

Przytulam serdecznie. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sty 19, 2012 19:14 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Dziekuje :D
Jestem taka zmeczona, ze nie mam sily :oops:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sty 19, 2012 20:39 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

moś pisze:Dziekuje :D
Jestem taka zmeczona, ze nie mam sily :oops:

Jestem na podobnym etapie i przede mna 4 konferencje i 2 szkolenia :twisted:

Dlatego wysylam cieple fluidy gratis :idea:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]