Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 14:46 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

PcimOlki pisze:
Mulesia pisze:...
I to mnie właśnie martwi, bo to znaczy, że kot od samego początku nie miał wykonanego podstawowego - jak rozumiem - badania :( .
Co się stało, się nie odstanie. Trzeba patrzeć do przodu....

Bo widzisz, wykonanie tego badania wcale nie jest takie proste. Ja już cisnąłem o posiew Agatę, ale okazało się, że znalezienie w Częstochowie weta potrafiącego wykonać cystocentezę jest b. trudne. Trudno też namierzyć odpowiedni lab. kamari musiała by jechać do wawy - na miejscu tez posiewu nie zrobi. Błędem było wydanie kota bez wykonanego posiewu - powinien to być warunek konieczny aby Henio mógł wyjechać z Łodzi. Ten błąd został naprawiony. Nie sądzę, aby opóźnienie z niego wynikłe (~3-4tyg.)miało większy wpływ na stan Henia po zakończeniu leczenia.

Istnieje pewna szansa całkowitego wycofania się azotemii po wyleczeniu UTI. Bardzo niewielka to szansa, ale ona istnieje.
Istnieje też możliwość powikłań po wyleczeniu UTI, tj. rozwinięcia się kłębuszkowego zapalenia nerek o podłożu immunologicznym. Takie powikłanie jest opisane w literaturze i dot. znacznego odsetka wyleczonych infekcji. Nawet gdy wystąpią powikłania, kota można długo utrzymywać w stabilnym stanie, tj. bez widocznej progresji choroby. Przewidywany czas wyleczenia UTI 6-12mies. (do uzyskania pewności braku nawrotów), ale już za 3 tyg. wyniki powinny ruszyć się we właściwych kierunkach - jeśli nie wystąpi nic nieprzewidzianego. Z Olka wyprowadzałem obcych przez 18 mieś.

Gdyby nie najpierw cierpliwość i wiedza PcimOlki, wątek dla nerkowców, to Henia już by nie było..
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 10, 2011 14:57 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Też tak mi sie wydaje.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob wrz 10, 2011 15:04 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Proponuję w diagnostyce Henia wziąć pod uwagę, że- stężenie mocznika we krwi jest wypadkową produkcji, która zachodzi wyłącznie w wątrobie i nerkowego wydalania.
Czyli, że nie tylko uszkodzenie nerek powoduje zwiększony poziom mocznika w surowicy.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob wrz 10, 2011 15:10 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

z tego co pamiętam w pierwszej lecznicy jaką odwiedził Heniek miał zlecony antybiotyk. Nie wiem czy to istotna informacja ale chyba nawet go brał przez jakiś czas
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Sob wrz 10, 2011 15:16 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

jokototo pisze:z tego co pamiętam w pierwszej lecznicy jaką odwiedził Heniek miał zlecony antybiotyk. Nie wiem czy to istotna informacja ale chyba nawet go brał przez jakiś czas

Nie ma znaczenia. Zbyt dawno i bez posiewu. Dali mu zanim zdiagnozowali cokolwiek.

edit: przyjął 2 dawki albo max 3 bo następny wet zrobił tak o 8O
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 10, 2011 16:08 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Aneta pod wrockiem zrobiła garaż z tyłka dwóm sympatycznym koleżkom, więc się nieco pokomplikowała Heniowa podróż.
Teraz kocur zaznajamia się ze środowiskiem, a ja lecę po mięsko.

Trawka jest smakowa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob wrz 10, 2011 16:15 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

A ja właśnie chciałam zapytać, czy Heniu już u Ciebie.

Pcimol, wielkie wielkie thx za to co robisz (mogę ikonkę z serduszek ?) mogę prawda ?

No to dla Ciebie :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob wrz 10, 2011 16:26 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

PcimOlki pisze:
Obrazek

:1luvu: Moje śliczności kochane :1luvu:
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 10, 2011 16:29 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Ciekawa jestem, jak Pcimka i Olek przyjęli Henia :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob wrz 10, 2011 16:37 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

Z tego co wiem, Heniek jest na tę chwilę odizolowany, lub był. Wszystko ma napisać PcimOlki jak tylko będzie mógł.
Info mam od Anety jakby co ;)
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 10, 2011 16:45 Re: HENRYK JUŻ U PCIMOLKI, TERAZ MUSI BYĆ CORAZ LEPIEJ!

Po trawce zwymiotuje zapewne, a casica pisała jeszcze chyba u kamari na wątku (wtedy jak po trawie zwymiotował, potem była dyskusja o pastach odkłaczających), że to chyba źle wpływa... yyy... nie pamiętam dokładnie, a nie chcę źle zacytować. Casica pewnie pamięta jak to dokładnie było (nie mam siły szukać teraz, jakby ktoś chciał można pogrzebać w wątku Kamari albo to w tym wątku było... :roll: )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 16:51 Re: HENRYK JUŻ U PCIMOLKI, TERAZ MUSI BYĆ CORAZ LEPIEJ!

Gibutkowa pisze:Po trawce zwymiotuje zapewne, a casica pisała jeszcze chyba u kamari na wątku (wtedy jak po trawie zwymiotował, potem była dyskusja o pastach odkłaczających), że to chyba źle wpływa... yyy... nie pamiętam dokładnie, a nie chcę źle zacytować. Casica pewnie pamięta jak to dokładnie było (nie mam siły szukać teraz, jakby ktoś chciał można pogrzebać w wątku Kamari albo to w tym wątku było... :roll: )

Sytuacja się zmieniła, teraz być albo nie być Henia zależy od wyniku posiewu.
I wątpię, by PcimOlki nakarmił go na dzień dobry całą skrzynką trawki ;) a takie ładne zdjęcia z trawką wychodzą... :mrgreen:
najszczesliwsza

Post » Sob wrz 10, 2011 16:56 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

najszczesliwsza pisze:
jokototo pisze:z tego co pamiętam w pierwszej lecznicy jaką odwiedził Heniek miał zlecony antybiotyk. Nie wiem czy to istotna informacja ale chyba nawet go brał przez jakiś czas

Nie ma znaczenia. Zbyt dawno i bez posiewu. Dali mu zanim zdiagnozowali cokolwiek.

edit: przyjął 2 dawki albo max 3 bo następny wet zrobił tak o 8O

Jasne że nieistotne ale jednak poszukałam i znalazłam - dostawał BETAMOX, czyli amoksycylinę czyli standardowy antybiotyk stosowany w infekcjach układu moczowego...
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Sob wrz 10, 2011 16:57 Re: HENRYK JUŻ U PCIMOLKI, TERAZ MUSI BYĆ CORAZ LEPIEJ!

pewnie...tam to nawet trawa i wymioty służyć mu będą... :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob wrz 10, 2011 16:58 Re: HENIEK POD NAJLEPSZĄ OPIEKĄ CASICA&PCIMOLKI 100 LAT ŁOBUZIE!

najszczesliwsza pisze:
PcimOlki pisze:
Obrazek

:1luvu: Moje śliczności kochane :1luvu:

Nie macie wrażenia, że spojrzenie Henia mówi " Jestem w domu! Naprawdę jestem w domu!?" :mrgreen:
Ogromnie się cieszę, że Henio wreszcie do domu dotarł. :ok:

Bardzo cenię Anetkę, ale sposób w jaki się ze mną integruje w nieszczęściu, trochę mnie przeraża. :wink:
Teraz obie będziemy bez auta.
:roll:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]