COCOLANDIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 05, 2010 12:31 Re: COCOLANDIA

Mała Dzikuska pisze:Chyba nie ma innego wyjścia, jak przetestować na Coco. :mrgreen:

Dokładnie, bo może się okazać, że używa jednego :ryk:

Moja pierwsza Kota tak miała, właśnie JRS musiał być :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon kwi 05, 2010 12:39 Re: COCOLANDIA

OKI pisze:
kalair pisze:Ja używam najtańszego bentonikowego. Albo czasem Benka. 8)
Ale niektórzy chwalą sobie bardzo drewniane żwirki.

Mi się bentonity w ogóle nie podobają. Pylą jak diabli, do kibla nie można wyrzucić (przynajmniej te, co testowałam), przy dobrych wiatrach zawsze się zrobi bagno w kuwecie i śmierdzą :roll:
Ćwiczyłam już chyba większość żwirków i jednak zawsze wracam do CBE+ :wink:

A nie każdy pyli! Trzeba sobie poszukać niepylącego, i są fajne. Ja muszę mieć zbrylający, i koniec..Używalam silikonu, ale jak widziałam też żółty kolor..Brrr....
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon kwi 05, 2010 12:42 Re: COCOLANDIA

kalair pisze:
OKI pisze:
kalair pisze:Ja używam najtańszego bentonikowego. Albo czasem Benka. 8)
Ale niektórzy chwalą sobie bardzo drewniane żwirki.

Mi się bentonity w ogóle nie podobają. Pylą jak diabli, do kibla nie można wyrzucić (przynajmniej te, co testowałam), przy dobrych wiatrach zawsze się zrobi bagno w kuwecie i śmierdzą :roll:
Ćwiczyłam już chyba większość żwirków i jednak zawsze wracam do CBE+ :wink:

A nie każdy pyli! Trzeba sobie poszukać niepylącego, i są fajne. Ja muszę mieć zbrylający, i koniec..Używalam silikonu, ale jak widziałam też żółty kolor..Brrr....

Mi wystarczy drewniany, zresztą pylenie to jeszcze najmniejsza wada bentonitów :roll:
A drewniany mam zbrylający, bryłeczki do kibelka i po sprawie :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon kwi 05, 2010 12:54 Re: COCOLANDIA

Tu masz test kilku zwirków drewnianych http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=415

Wg mnie drewniane sa najlepsze, pochłaniaja super zapachy, te wszytskie benki, włącznie z silikonowym to porażka, silikon niewydajny i szybko zaczyna wonic, a Benkowe wonia i sie nosza...drewniane zreszta tez sie troche nosza, ale zdecydowanie lepiej je sprzątnąc...Pinio jest fajny z tego tytułu ze ma większe rozmiary granulatu od Cats Besta...i chyba wydajniej mi wyszedl, cats Besta zuzylam juz sporo worków, Pinio 1en ale chyba z niego jestem b zadowolona
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon kwi 05, 2010 13:08 Re: COCOLANDIA

Dzięki :)
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pon kwi 05, 2010 13:37 Re: COCOLANDIA

Ja też używam silikonu,ale sypię do niego pochłaniacz zapachów i kuweta jest zakryta z drzwiczkami.Kupuję przez internet w centrum karmy,wychodzi taniej i z dostawą do domu.Ale po tym ,co napisałyście wypróbuję drewniany.Do tej pory kupowałam Pinio tylko dla królika,ale inny,takie wałeczki,bardzo dobrze się sprawdza w króliczej klatce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon kwi 05, 2010 13:40 Re: COCOLANDIA

kocurzyca41 pisze:Ja też używam silikonu,ale sypię do niego pochłaniacz zapachów i kuweta jest zakryta z drzwiczkami.Kupuję przez internet w centrum karmy,wychodzi taniej i z dostawą do domu.Ale po tym ,co napisałyście wypróbuję drewniany.Do tej pory kupowałam Pinio tylko dla królika,ale inny,takie wałeczki,bardzo dobrze się sprawdza w króliczej klatce.

A co to?... :oops:
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Pon kwi 05, 2010 13:56 Re: COCOLANDIA

ja kiedys majac dostep tylko do zwyklych zwirków uzywałam worków do kuwety, worek sie zwijało ze zwirkiem i kuweta czysta była, ale odkąd zaczełam uzywac silikonowego worek w ogole sie nie sprawdził...nie wiem jak to sie działo ale zawsze przesiakało przez worek i kuweta do mycia co rusz a przy drewnianych gdybym chciała i sie uparła to kuwety mozna nie myc i 2 m-ce i nie pachnie brzydko, nie jest brudna itp itd
Obrazek

Marea

Post » Pon kwi 05, 2010 13:58 Re: COCOLANDIA

Mała Dzikuska pisze:
kocurzyca41 pisze:Ja też używam silikonu,ale sypię do niego pochłaniacz zapachów i kuweta jest zakryta z drzwiczkami.Kupuję przez internet w centrum karmy,wychodzi taniej i z dostawą do domu.Ale po tym ,co napisałyście wypróbuję drewniany.Do tej pory kupowałam Pinio tylko dla królika,ale inny,takie wałeczki,bardzo dobrze się sprawdza w króliczej klatce.

A co to?... :oops:

Ten pinio wałeczki to pewnie zwykły niezbrylający :?:
Obrazek

Marea

Post » Pon kwi 05, 2010 14:10 Re: COCOLANDIA

ObrazekObrazekObrazek

Przez okienko sobie Coco wyglądać lubi, choć widoków tak ładnych jak u kalair nie uświadczy. ;) Ale ludziów sporo łazi, zbłąkany ptaszek czasem jakiś, smogiem miejskim ogłuszony, przeleci, sąsiadka na balkonie z praniem powalczy. Przestawiamy Małej drapaczek bliżej okna, bo mimo wszystko jest na co popatrzeć! :)
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Pon kwi 05, 2010 14:15 Re: COCOLANDIA

Cześć Cocuniu! Mam nadzieję, że ona nie korzysta z tego tam zapasiku? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon kwi 05, 2010 14:20 Re: COCOLANDIA

kalair pisze:Cześć Cocuniu! Mam nadzieję, że ona nie korzysta z tego tam zapasiku? :mrgreen:

Jeśli miałabym wnioskować tylko na podstawie zachowania Coco to korzysta... Powiem więcej, nawet nadużywa. :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Pon kwi 05, 2010 14:22 Re: COCOLANDIA

Marea pisze:ja kiedys majac dostep tylko do zwyklych zwirków uzywałam worków do kuwety, worek sie zwijało ze zwirkiem i kuweta czysta była, ale odkąd zaczełam uzywac silikonowego worek w ogole sie nie sprawdził...nie wiem jak to sie działo ale zawsze przesiakało przez worek i kuweta do mycia co rusz a przy drewnianych gdybym chciała i sie uparła to kuwety mozna nie myc i 2 m-ce i nie pachnie brzydko, nie jest brudna itp itd

To interesujące, o tym nie słyszałam. To jakieś specjalne worki są, czy wielka improwizacja? ;)

Marea, czy tylko ja w Twoim podpisie zamiast foto widzę krzyżyk? :(
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Pon kwi 05, 2010 14:53 Re: COCOLANDIA

Mała Dzikuska pisze:
kalair pisze:Cześć Cocuniu! Mam nadzieję, że ona nie korzysta z tego tam zapasiku? :mrgreen:

Jeśli miałabym wnioskować tylko na podstawie zachowania Coco to korzysta... Powiem więcej, nawet nadużywa. :mrgreen:

Ano tak..To ciekawe, skąd moje biorą..Z LODÓWKI?! 8O :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon kwi 05, 2010 14:56 Re: COCOLANDIA

Na większości zdjęć Coco leży albo siedzi... ( Co by nie było, że na kacu koteczek ciągle ;) ) Kilka "chodzonych" foteczek.

Tu jeszcze ostrożnie, nieśmiało...
Obrazek Obrazek

Tu juz znacznie śmielej...
Obrazek

A teraz... Ja tu (u) rządzę!
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 15:50 przez Mała Dzikuska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mała Dzikuska

[poprzednia][następna]