Biznes i Serwis. Kochany Tuptus juz za TM :( cudu nie bylo:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 31, 2006 22:11

Slonko_Łódź pisze:Ciii TyMa..... Ciiiiii Bo Gosia usłyszy i gotowa poddusić Dwukota.... Trzymajmy się wersji, że kot dorosły to kot stateczny i grzeczny.... Potem tylko zostanie wyjaśnienie pojęcia dorosły :evil:
Ale to prawda :lol:
najlepiej to można było zaobserwować u Nas w domu. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pon lip 31, 2006 22:51

Ja to chyba w złości pisałam, czy co? Oczywiście dorosłe koty to sama radość, zwłaszcza jak swoimi sześcioma kilogramami każdy ułożą sie na nogach czy brzuchu. Masaż też zdecydowanie siłowy a nie kosmetyczny robią, jak je zapomnisz nakarmić to same wiaderko z chrupkami otworzą i nafutrują się po czubek uszu, choć im nie wolno. Tymek słucha na słowo, pociesz się, że jeszcze sześć lat i Twoje też będą! Maybe jeszcze nie odobraził się z powodu Iwo, więc jest wyciszony, ciekawe tylko, któremu nie spodobała sie podklejona tapeta, bo przecież nie tym aniołkom?! Czyżby to robota Mokkuni?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto sie 01, 2006 7:14

Oj z tym masażem to prawda.... Ja jestem dyżurnym obiektem nie wiedzieć zupełnie dlaczego..... Jeszcze jakby pazury chowały to może by to było miłe :twisted: Całe nogi, brzuch i .... nie tylko mam w takich maaaluuutkiiiich strupeczkach.... Takie kropeczki jak piegi.... A pozbyć się szkodników z człowieka nie sposób. Wywalasz z łóżka, chcesz z powrotem opaść na poduszkę a tam już futro wróciło i patrzy na człowieka złym wzrokiem- mnie chciałaś wyrzucić? Taaa? Dobra! Zapamiętam to sobie.... I dawaj ci ogon do oka..... I spychamy łapkami z poduszki... A niech wie, że jestestem obrażona.... A co? Wyrzucić mnie chciała ....

Gosiu- opis dotyczy oczywiście NIE DOROSŁEGO kota...... :wink:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto sie 01, 2006 10:32

Dwupak, co to za rozrabianie? Bo jak Was Duża od miski odstawi, to też będziecie miaukolić, ale trochę inaczej :lol: . Proponuję ... zwolnić tempo, albo ....niech Wasza Duża znajduje pozytywy Waszej działalności :wink: . Jak Toffik na wakacjach skasował jednego ranka 3 (słownie: trzy) doniczki z kwiatkami, to ... była okazja do gruntownego posprzątania wakacyjnej kwatery, moimi rączkami oczywiście :evil:. A połamany asparagus po obcięciu szybko wypuścił nowe, jeszcze dorodniejsze pędy.
Nie dało rady wytłumaczyć Dużej, że rybka była złota i wymyślaliście życzenia do spełnienia? :mrgreen:

Pozdrawiam

Duża Toffika, co na wakacjach bryka:)
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Czw sie 03, 2006 19:42

matka maruda pisze:Nie dało rady wytłumaczyć Dużej, że rybka była złota i wymyślaliście życzenia do spełnienia? :mrgreen:

Nie dalo sie :twisted: bo rybka nie byla zlotym welonkiem.. tylko czarno-bnialym skalarkiem (twardziel z niego bo przezyl 8O )
A my zwalniamy tempo .. max na 2 godziny :roll: ostatni wyczyn to zrzucenie obrazka ze sciany .. tak ze pekla drewniana ramka 8)
Dobra idziemy grac w hokeja na panelach (trzeba potrenowac kapslami zanim znow dopadniemy skalarka :twisted: ) 8)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt sie 04, 2006 11:05

Oj no bo nie każdy sie zna na rybach.... Chłopaki musiali go przydusić, żeby się przyznał, że jest farbowaną złotą rybką :lol: A obrazek? Chcieli Ci tylko pokazać, że ramka niesolidnie wykonana i jakie zagrożenie.... Mógł Ci spaść na głowę jakbyś była tuż pod nim :)

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Pt sie 04, 2006 11:19

Słonko, a ty aby politykiem nie jesteś? Jeśli nie, to zostań, bo masz siłę perswazji. Tobie mogłabym uwierzyć w dobre intencje diabła! Gośka, u mnie dziś skromnie, tylko jedna kaczuszka z porcelany stała sie bezgłowa za sprawą, nie zgadniesz, Tymka! To chyba zaraza jakaś czy co? Z obawą spoglądam na swoje obrazy, bo ogromne pastelowe wydmy morskie są nad łóżkiem i za szkłem...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt sie 04, 2006 11:33

8 miesięcy to akurat czas buntu i noporu - jeszcze kiełbie (czyt. skalarki :twisted: ) we łbie a już chciałyby się być traktowanym jak Dorosły Superkot...
poczekaj, poczekaj
a może będziesz miała więcej szczęścia niż ja...
w chwili obecnej mam 2-letniego Piotusia Pana Kociego Chowu (zamiast Tinkerbell - żółta piłeczka z dzwonkiem :twisted: ), marzę o tym, żeby przespać choć raz jeden noc w całości (od 1,5 roku mi się ta sztuczka nie udała, ostatni przykład - 9 dni urlopu i detox od kota, sen 3 godziny na dobę - z tęsknoty... :cry: ) i co wieczór mam ten sam rytuał zabawowy, z czego klu programu jest zajście mnie, ustawionej w pozycji naczworakowej przyczajonej, od tyłu cichcem i skok na głowę z obowiązkowym przejechaniem zębami po skalpie... :twisted:

uściski dla Dwukociego Frontu Wyzwolenia Rybek Akwariowych
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 04, 2006 12:06

A mnie Żurek poluje ciągle na włosy.... Łapie i zagryza.... Oczywiście wcześniej wczepia się pazurami w plecy, żeby "włosy" nie uciekły.... Muszę mieć cały czas spięte tak, żeby nic nie dyndało.... Żurek ma około 1,5 roku.....

Slonko_Łódź

Post » Pt sie 04, 2006 12:27

U mnie galopują głównie stare konie, mały Iwo tylko śpi na stopach i dopiero powiązałam ten fakt z bólem nóg :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt sie 04, 2006 12:46

TyMa pisze:U mnie galopują głównie stare konie, mały Iwo tylko śpi na stopach i dopiero powiązałam ten fakt z bólem nóg :wink:

śpi na nogach, które bolą
czy
śpi na nogach, które od tego bolą? :wink:
Obrazek

Fri

Post » Pt sie 04, 2006 13:02

Grunt to precyzja, bolą od Iwowego spania, to miałam na myśli, chociaż on leciutki jest.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt sie 04, 2006 13:04

bo jak wpada do mnie mama, którą bolą kolanka Frida ładuje się jej na te obolałe kolanka i włącza ozdrowieńcze mruczando - mama wstaje i mówi: "no, wygrzałas i mi od razu lepiej...!"
:wink:
Obrazek

Fri

Post » Pt sie 04, 2006 21:15

i wylazlo szydlo z worka :twisted: okazuje sie ze niektore kotulce to wieczne dzieci :) i nie dla nich statecznosc wieku dojrzalego ;)
Z Dwukotem chwilowy spokoj (bo przeca o herbacie z rozprutych torebek nie bede pisac :evil: ) ale chetnie poslucham o tym co mnie czeka :twisted:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob sie 05, 2006 7:38

Jakiż ten Dwukot mądry 8O Tacy młodzi a już wiedzą, że sypana herbata liściasta lepsza od torebkowej..... Jak Oni o Ciebie dbają Gosiu... Wszystkiego co najlepsze chcą dla Ciebie... :lol:

Slonko_Łódź

[poprzednia][następna]