Omne trikotum perfectum. Trzy lata z Bezią :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2021 18:32 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

mir.ka pisze:
Nul pisze:Podobno zalało, niektóre wiadukty to już „tradycyjnie” (na przykład kiedy w czerwcu jechałam po Felisia po sanacji pysia, to mi autobus nie przyjechał z powodu zalanego wiaduktu… Ale też podobno teraz ludzi ewakuowali, z powodu jednej zwykle małej rzeczki, popatrzę wieczorem w telewizor…
Lało całą noc. Akurat moja dzisiejsza trasa wyjściowa była w takiej okolicy, że zniszczeń nie widziałam. U nas podwórko też ok, bo studzienkę wreszcie - po latach - mamy przetkaną…

dobrze, że Was tym razem ominęło :ok:

Oj dobrze. I dobrze, że nie było gradu, piorunów... Żal tych ludzi z zalanymi domami, woda na półtora metra to nie byle co... I samochody zalane w garażach... Tam jest obok nasyp kolejowy niedaleko, też dobrze, że go nie podmyło, tak jak koło Raby...
Tak sobie dzisiaj pomyślałam, że dobrze, że u nas w piwnicach jest zwykłe klepisko, a nie wylewka :) W razie czego - wsiąknie... Kiedyś już mi sąsiadka zalał piwnicę to znaczy jej rura pęknięta, nie sąsiadka osobiście :) Ileś wiader wylałam, ale reszta sobie wsiąkała...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie sie 08, 2021 23:16 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Lunęło nam... pioruny, błyskawice też są tym razem. Gradu chyba nie ma... Okna pozamykane... Oby bezdomne koty miały jakieś suche piwnice bezpieczne...

Też się tu wątek pogodowy zrobił...

Uuu coś blisko jakby spiorunowało...

Taka relacja na gorąco...

Idziemy spać, Feliś już odprawia toaletę wieczorną, jeszcze mimał nadzieję na dodatkową kolację, ale nie, nie ma jedzenia teraz, zero null...

Bardzo lubię widok siedzącego kota :) W każdym razie siedzącego Felisia. Jakieś mu może indiańskie imię wymyślić??? Coś a la Siedzący Byk? No ale przecież nie "Siedzący Kot"!!!

No tak, bo Duża to "Spacerująca z Kotami" :mrgreen:

Nie, Feliś ma tradycyjne królewskie miano Felinor PIerwszy Wielki. Alias Felinor PIerwszy Krzywousty. Pysio najukochańsze moje :) Oho, już po myciu, moje kochanie na mnie czeka w łóżku! No to idę... mmm... Będziemy się pieścić... Mmm... Przy zgaszonym świetle, jakoś zwykle tak to robimy... No chyba że jest już rano, widno, słonecznie... Wtedy się miziamy w jasności... CO JA BREDZĘ??? :mrgreen:

Dobranoc! :201461
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Nie sie 08, 2021 23:25 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Mizianie zawsze dobre, bez względu na oświetlenie :201461 :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 08, 2021 23:32 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Prawda! Dotyk to taki miły zmysł... :)

Nul

Post » Pon sie 09, 2021 0:08 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Siedzący z Pręgami :mrgreen: ...

Ja za to uwielbiam widok śpiących kotów. Zwłaszcza śpiącego Romiego (śpi = nie rozrabia :lol: )

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Pon sie 09, 2021 1:25 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Zajmujace te relacje na goraco! :)
Ja bym Felisiowi dodala jeszcze jakies indianskie imie, a czemu nie! U mnie zreszta kazdy kot ma ze 3 aliasy. Hmm, conajmniej 3:)
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon sie 09, 2021 7:59 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Sierra pisze:Siedzący z Pręgami :mrgreen: ...

Ja za to uwielbiam widok śpiących kotów. Zwłaszcza śpiącego Romiego (śpi = nie rozrabia :lol: )

Hihi, Siedzący z Pręgami :) To dwuznaczne jest i całkiem adrkwatne! Feliś siedzący w oticzeniu kawałków pręgi wołowej… mniam! :D

O jak jest miło, kiedy koty śpią i można coś zrobić… Tak po cichutku, by się nie obudziły :)

Nul

Post » Pon sie 09, 2021 8:01 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Nul pisze:

Hihi, Siedzący z Pręgami :) To dwuznaczne jest i całkiem adrkwatne! Feliś siedzący w oticzeniu kawałków pręgi wołowej… mniam! :D

O jak jest miło, kiedy koty śpią i można coś zrobić… Tak po cichutku, by się nie obudziły :)

jak najedzone to pośpią
moje też śpia po śniadaniu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 09, 2021 8:02 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

pibon pisze:Zajmujace te relacje na goraco! :)
Ja bym Felisiowi dodala jeszcze jakies indianskie imie, a czemu nie! U mnie zreszta kazdy kot ma ze 3 aliasy. Hmm, conajmniej 3:)

Indiańskie też mają? :)

Nul

Post » Pon sie 09, 2021 8:03 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

mir.ka pisze:
Nul pisze:

jak najedzone to pośpią
moje też śpia po śniadaniu

A nie, po śniadaniu Feliś czeka pod drzwiami. Spacer. Spanie ewentualnie na spacerze :)

Nul

Post » Pon sie 09, 2021 15:34 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Nul pisze:Indiańskie też mają? :)

:D Jeszcze nie.
U nas aliasy typu: Bombelino, Ksiezniczka, Mini-lapka, Krampus, Szarloti-loti-loti, Bursztynek, Paczus, Puma, Tygrysek, Malinka, Bialy szczurek, Drapiaca Sczoteczka (o ten brzmi troszke z indianska, choc to tlumaczenie, bo tak naprawde mowimy: Kratzbuerstchen na Szarlota :D ), Tricolore, itp itd.
edit: i jeszcze Bella ma alias Dzordzi bo zawsze jak wolalam Dzordzi! Dzordzi! to w te pedy przybiega ... Bella 8O
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon sie 09, 2021 19:27 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Ale tego! Całe mnóstwo :) Bella-Dzordzi! :)

Remont za ścianą, trzeba zamykać kuchenne okno po południu, bo z remontowanego mieszkania idą chmury pyłu. Dobrze, że się zorientowałam.

Niektórzy ludzie mają naprawdę głupie teksty do kotów w oknie. Kiedyś wybuchnę. I zelżę takiego. Zwłaszcza kiedy to będzie pełnym głosem w środku nocy wypowiedziane kretyństwo.

Feliś zaczął łysieć za uchem. Tak dla odmiany. Chyba trzeba to będzie jednak znów komuś pokazać.

Dni już mocno krótsze. Jest 20.26, a już ciemnawo.

Coś optymistycznego na koniec? Uszyłam sukienkę w motylki :)

Nul

Post » Pon sie 09, 2021 21:13 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Nul pisze:Ale tego! Całe mnóstwo :) Bella-Dzordzi! :)

Remont za ścianą, trzeba zamykać kuchenne okno po południu, bo z remontowanego mieszkania idą chmury pyłu. Dobrze, że się zorientowałam.

Niektórzy ludzie mają naprawdę głupie teksty do kotów w oknie. Kiedyś wybuchnę. I zelżę takiego. Zwłaszcza kiedy to będzie pełnym głosem w środku nocy wypowiedziane kretyństwo.

Feliś zaczął łysieć za uchem. Tak dla odmiany. Chyba trzeba to będzie jednak znów komuś pokazać.

Dni już mocno krótsze. Jest 20.26, a już ciemnawo.

Coś optymistycznego na koniec? Uszyłam sukienkę w motylki :)

Brawo Ty :ok:
Czekamy na pokaz mody :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Pon sie 09, 2021 22:08 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

Brawo! Ja nie mam cierpliwości do szycia...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sie 10, 2021 10:56 Re: Omne trikotum perfectum. Odrastamy nad brwiami :)

jolabuk5 pisze:Brawo! Ja nie mam cierpliwości do szycia...

ja juz tez nie :(
choc kiedys szyłam i robiłam na drutach, ale to było w innych czasach, teraz mi się nie chce :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]