Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 29, 2015 22:20 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

kocia_mendka pisze:Pic na wodę fotomontaż jednym słowem i świetny sposób na chwilowy urlop. Swoją drogą pogratulować fantazji, ja bym takiego numeru nie wymyśliła, no ale ja cierpię na nadszczerość, mojemu ostatniemu szefowi powiedziałam kiedyś,że cierpię na jaskrę analną i za chiny ludowe nie widzę mojej dupy w biurze w sobotę po 14, bo raz,że nie mam czym dojechać ani czym wrócić, bilans można zrobić w poniedziałek a ponadto mam zaplanowanego grila i mam ochotę znieczulić się na sztywno bo przyjechała kumpela z Krakowa. O dziwo zrozumiał :D Nawet życzył nam miłej zabawy i dał świetny sposób na kaca. Być może by podziałał, gdyby nie fakt,że ostatnie pół litra wytrąbiłyśmy pod wodę z kranu bo się przepitka skończyła. Upodliłyśmy się na maksa, niedzielę spędziłam w łóżku ale w poniedziałek czujna zwarta i gotowa pojawiłam się w pracy jak bozia przykazała. Da się ? Wszystko się da, byleby szczerze... :D

Ze tak powiem.....Edzia to laska z bardzo wybujałą wyobraźnią. Jedną historię potrafi opowiedzieć w co najmniej pięciu wersjach. Przykład miałam jak opowiadała jak sobie upitoliła palucha na maszynie. Kilka razy opowiadała mi jak to było i za każdym razem opowiadała że wołała inną dziewczynę a tak na prawdę to ja byłam pierwszą osobą która widziała tego palca po ucięciu bo zeszła ze stoiska i dopiero po chwili zaczęła jej kapać krew.Gdybym nie kazała jej iść do łazienki to stałaby jak ta sierota i zalałaby cały magazyn. Na początku nie było widać że tak głęboko zajechała go .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 29, 2015 22:29 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Czas się pożegnać i iść lulu.
Spokojnej nocki życzę i dobrej nocki. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 29, 2015 22:30 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

To ona ma coś takiego jak moja sąsiadka ukochana :D Wedle pierwszej wersji syn sąsiadów ma raka. Potem miał dwa raki. A ostatnio okazało się,że ma aż trzy raki. W tym jeden rak jądra. I pewnie umrze. I mam do niego nie dzwonić, bo bierze chemię i jest nie do życia. Ciekawe, ja przestałam być do życia przy drugiej turze dopiero co ponoć i tak jest sporym wyczynem bo więksi niż ja pękali przy pierwszej,a jego widziałam nie dalej jak wczoraj dumnie jadącego traktorem przez wiochę z pełną przyczepą nawozu naturalnego, nawet mi pomachał. O klamkach do nowych drzwi w nowym domu nie wspomnę, najpierw kosztowały 60 zeta za sztukę. Potem 100. A jak małżon był u sąsiadki to kosztowały już 160. Ewidentnie laska się nudzi i musi sobie jakoś ubarwić żywot.... Ale przyznam,że męczące to jest.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Nie mar 29, 2015 22:42 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ma 30 kilka lat i dwoje dzieci córkę i syna dorastające nastolatki jakieś 16 - 17 lat. Pierwsze dziecko urodziła w wieku 17 lat. Chłop ją zostawił a teraz spotyka się z dawnym kolegą z poprzedniej pracy. Mieszka gdzieś pod Łodzią i jeździ z nią po kinach i teatrach i do kościoła zawozi chyba że z kolegami popije.
Oczytana jest ( nie wiem kiedy na to znajduje czas) ale gouda pisze przez ł gołda.
Ot cała Edzia - Edit wel Edyta.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 29, 2015 23:03 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Super ! Też mam tachich ludzi z wyobraźnią w pracy ! :mrgreen:
Tylko nie wiem , czemu marnują talenty i się męczą przy maszynach , zamiast książki pisać .
Nie wiedziałam , że klamki , to taka dobra inwestycja . 8O

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 29, 2015 23:12 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Najbardziej irytujące jest to że nie przejawia własnej inicjatywy, Jak jej nie pokarzesz palcem co ma zrobić to sama z siebie nie zrobi nic.
Opitoliłam ją że zostawia brudną szybę uwaloną mięchem i pokazałam palcem to zaczęła ją myć ale z drugiej strony jest pleksja dzieląca mięso od cienkich kiełbas to tego za chiny ludowe nie umyła bo przecież nie pokazałam że to też.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 6:59 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon mar 30, 2015 10:11 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Sihaja pisze:Dzień dobry :)

Cześć Dorotko! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 10:37 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Witam wszystkich poniedziałkowo! :1luvu:
Od wczorajszego wieczora deszczydło lało jak cholera. Dziś rano bębniło w parapet jak rasowy dobosz a teraz świeci piękne słoneczko, niebo błękitne jak z pocztówki za to wietrzyk piździ jak w kieleckim i łeb przy samej doopie chce urwać. Ot taka wiosenna pogoda.
Przeszłam już przez wizytę kominiorza ( tudzież tego samego z którym umówienie zajęło mi tyle czasu ) bo bidok lata po piętrach i sprawdza gdzie umieścić kratkę wentylacyjną u sąsiadów którzy remontują właśnie kuchnię. Pewnie teraz przez pół dnia będę słyszeć to upierdliwe wrrrr....wrrrr....wiertarką.
Moja mamusia poszła dziś do nas do sklepu celem zanabycia surówki na obiad. Postała 5 min zanim pojawiła się pani ekspedientka. Później poszło już łatwiej. Gorzej miała klientka stojąca za mamą. Poprosiła o łopatkę a pani ekspedientka stwierdziła że nie wie czy to jest łopatka ale skoro tak pisze to chyba tak. Ukroiła ,zważyła i na kasie okazało się że pani miała zapłacić za brzuch a nie łopatkę. Było bieganie, odkręcanie i na ciąg dalszy już mamusia nie czekała.
Na ladzie lezało mnóstwo różnych wędlin i pani ekspedientka nie bardzo wiedziała co czym jest i jaka cenę ma w to wbić.
Matko, matulu ukochana - jak ja się cieszę że mnie tam dziś nie ma bo to jakiś koszmar jest.
Tyle razy jej tłumaczyłam że jak bierze wędlinę, kroi ją klientowi to potem odkłada ją na miejsce i wbija kasetkę z ceną i PLU ( kod do nabicia na wagę ) bo inaczej zginie co jest co.Ale gdzie tam - ja swoje i ona swoje. Współczuję kierowniczce i tej co do niej dochodzi i już ubolewam nad remanentem który nas czeka i z góry wiadomo jak wyjdzie a wyjdzie w cały świat ale na pewno nie dobrze.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 10:55 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Poza tym dziś mój maniuni kotecek Zuzinek nie wystraszyła się Poli i twardo spała ze mną calutką noc. Nawet gdy przyszła Pola i położyła się koło miej nawet nie drgnęła. Dziś rano zastałam Zuzię śpiącą na moich nogach. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 11:30 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Kochane dziewczynki :)
U nas rano też padało.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon mar 30, 2015 11:38 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

U nas obecnie świeci słońce ale nadciągają ciemne chmury i wcale nie zdziwiłabym się gdyby znów zaczęło padać. Poza tym nadal piździ jak w kieleckim i łeb chce urwać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 11:40 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

zaraz muszę wyjść i szczerze mówiąc średnio mam na to ochotę. Najchętniej zakopałabym się pod kocyk z dziewczynkami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 11:42 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Dobra nie ma co odwlekać nieuniknionego - zbieram się. :(
Miłego dzionka wszystkim życzę :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 30, 2015 11:43 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Miłego dnia :)

Sihaja