» Śro gru 18, 2019 10:56
Re: Czarno Widzę
To co ja mam powiedziec biorac Kropka na reke - doslownie czuje sie jakbym dzwigal spory balon, czy raczej solidnie oblany tluszczykiem baleron (przy czym przy swej masie Kropek jest zadziwiajaco zreczny i skoczny, acz ostatnio widzialem ze mial lekkie problemy ze wskoczeniem na pralke, gdzie stoi jego ulubione legowisko czyli pusta miska na pranie [stoi specjalnie dla niego]. Robimy mu krzywde ale nie wiem jak moge go odchudzic, skoro raz, ze je niewiele, a dwa ze nie odetne go od jedzenia, majac w domu cukrzyka, ktory MUSI jesc (a tez nie chce) wiec musi miec staly dostep do karmy, gdy go najdzie chec.
Mopikowi niestety powrocila neuropatia, ktora ladnie odpuscila po Xylobine, tzn. chodzi i biega normalnie ale zupelnie nie potrafi skakac, na lozko czy fotek raczej sie wspina niz wskakuje albo patrzy by go lekko podsadzic (choc jak sie czasem rozbryka z Kropkiem to na lozko wskakuje bez problemu). No coz, na wiosne 12 urodziny a piec lat sterydow i dwa lata cukrzycy pewnie mu nie pomogly w zachowaniu dobrej kondycji. Ale cieszymy sie tym, co jest. Im Mopik starszy tym przylepniejszy sie robi, nawiasem mowiac. Zreszta po nowym roku sprobuje powtorzyc kuracje Xylobine'owa.

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.