Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 25, 2013 19:48 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Ania to mięso nie było zdecydowanie śmierdzące. Ale reszty nie potrafię wytłumaczyć. Fakty są takie, że Bazyl jadł, a denka są wypukłe. Zadzwonię do Zooplusa po świętach, albo od razu wyślę maila, mam adres do reklamacji :roll:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro gru 25, 2013 20:09 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

O matko 8O 8O 8O Ale przypomina mi się teraz historia, kiedy jeszcze moje koty były na puszkach i ja kupiłam im z zooplusa te Catz Finefood (małe puszki) i tylko Beniamin wszystkożerny chciał je jeść a potem miał biegunkę (nawet opisywałam to na wątku). Możliwe, że z moimi puszkami też mogło być coś nie tak, choć pachniały ładnie...

Współczuję, ja też unikam zooplusa, czasem składam się z Sarah De Monique np. jak trzeba jakąś zabawkę kupić i nie chcę płacić za wysyłkę. Ale po Twoich dwóch historiach - najpierw z Orjenem, teraz z tym to przekonałam się, że coś tam może być nie tak... Pewnie mają na magazynach mega ilości tego i nie do końca da się wszystko przechować w należytych warunkach. Pisz reklamację, szkoda wyrzucać pieniędzy w błoto.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro gru 25, 2013 20:21 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Mój mąż też tak właśnie mówi, mega duży sklep, mega wielki magazyn i zalegające karmy. Chociaż, jak mówiłam, data ważności to 2016. Z tą reklamacją to może być problem, bo przy Orijenie kazali mi zrobić zdjęcie daty ważności na opakowaniu. A teraz? Mogę im nagrać filmik jak 'wybucha' kolejna puszka :roll: Znowu jest to coś, czego nie mogę zwrócić bo już otwarte... w tym przypadku z 12 puszek otwarte już 3, czwarta być może do nagrania filmiku...

Napisałam do Ekozwierzaka pytając, czy w ich siedzibie 'domowej' tez możliwy jest odbiór osobisty (we Wrocku jest możliwy) ... mielibyśmy rzut beretem.
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Śro gru 25, 2013 20:27 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Masakra, ale co Ci szkodzi napisać maila... Napisz, że koty miały sensacje żołądkowe po tym, poza tym karma wybucha przy otwieraniu, co raczej nie jest normalne. I zobaczysz, co odpiszą.

A na ekozwierzaka tez się troszkę gniewam. Zamówienie zrobiłam 15.12.2013, wszystkie produkty które zamiawiałam figurowały, jako dostępne. I po 3 dniach dostaję maila, że zamówienie zostanie zrealizowane po 15 stycznia 2014 bo brakuje im na magazynie jakiegoś produktu. Niefajnie powiem szczerze, niefajnie. Zwłaszcza, że to moje pierwsze tam zamówienie i wydałam na raz ponad 200 zł. Mogli chociać dać jakąś informację, że będą opóźnienia w dostawach. Dopiero przed świętami sobie zamieścili takie info...

Milena_MK

Post » Śro gru 25, 2013 20:31 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Ooo to faktycznie niefajnie :| Jak pozwolą mi kupować u nich pod Ścinawą to mogę Ci brać co trzeba :ok:

Bazyl właśnie zjadł przedostatni posiłek, ślicznie wszystko wylizał z miseczki, nie było wymiotów, jak do tej pory tylko jedna kupa ok 6 rano... Martwię się tylko jego wagą. On w szczytowym, jak do tej pory, momencie ważył już 4,60 (to oczywiście było lekko za dużo i był na diecie)... teraz ma 4,18 :| Zaczął mi tak lecieć w dół w tym momencie, kiedy zaczęły się wymioty po suchej karmie (miał wtedy ok 4,40). :| Niby wygląda ok, o wiele lepiej niż by 4,60... tylko ile ta waga będzie spadać. Teraz pewnie nie pomogła ta biegunka... zważę go za kilka dni.
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Śro gru 25, 2013 20:34 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

4,18 to jeszcze nie jest źle przecież. Zważ go za kilka dni, zobaczysz czy dalej leci w dół czy waga się utrzymuje. Najważniejsze, żeby nie wymiotował biedaczek. A z Tosią ok?

Milena_MK

Post » Śro gru 25, 2013 20:37 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Milena_MK pisze:Masakra, ale co Ci szkodzi napisać maila... Napisz, że koty miały sensacje żołądkowe po tym, poza tym karma wybucha przy otwieraniu, co raczej nie jest normalne. I zobaczysz, co odpiszą.

A na ekozwierzaka tez się troszkę gniewam. Zamówienie zrobiłam 15.12.2013, wszystkie produkty które zamiawiałam figurowały, jako dostępne. I po 3 dniach dostaję maila, że zamówienie zostanie zrealizowane po 15 stycznia 2014 bo brakuje im na magazynie jakiegoś produktu. Niefajnie powiem szczerze, niefajnie. Zwłaszcza, że to moje pierwsze tam zamówienie i wydałam na raz ponad 200 zł. Mogli chociać dać jakąś informację, że będą opóźnienia w dostawach. Dopiero przed świętami sobie zamieścili takie info...

No, to mnie tak załatwili w zwierzakowo.pl jak zamawiałam applaws, też niby dostępne a prawie 2 tygodnie czekałam, na szczęście bezproblemowo oddali kasę.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro gru 25, 2013 20:38 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Madziu, a nie dasz rady skadrować jakoś zdjęcia tych puszek tak, żeby było widać to wybrzuszenie puszek? Jakoś tak zrobić je bokiem, albo co...

Milena_MK pisze:A na ekozwierzaka tez się troszkę gniewam. Zamówienie zrobiłam 15.12.2013, wszystkie produkty które zamiawiałam figurowały, jako dostępne. I po 3 dniach dostaję maila, że zamówienie zostanie zrealizowane po 15 stycznia 2014 bo brakuje im na magazynie jakiegoś produktu. Niefajnie powiem szczerze, niefajnie. Zwłaszcza, że to moje pierwsze tam zamówienie i wydałam na raz ponad 200 zł. Mogli chociać dać jakąś informację, że będą opóźnienia w dostawach. Dopiero przed świętami sobie zamieścili takie info...

Ja tam już 2 lata bezproblemowo robię zakupy, ale faktycznie w tym miesiącu z moim zamówieniem też był problem i się denerwowałam. Zamówiłam 5 grudnia, specjalnie, żeby jeszcze zdążyć przed świątecznym rozgardiaszem i czekałam... czekałam... Dopiero tydzień później 12 XII dostałam od nich @, że przepraszają za zwłokę, ale nie mają dwóch puszek i w takim razie czy mają wysyłać. Kazałam wysłać, to znowu były problemy, bo w piątek im drukarka wysiadła i nie mogli wydrukować etykiet na paczkę (ok, złośliwość rzeczy martwych), mieli wysłać w poniedziałek, to z kolei kurier się wypiął i nie przyjechał... Cyrk. Ostatecznie wysłali we wtorek 17 grudnia i miałam paczkę w czwartek wieczór, więc w sumie czekałam 3 tygodnie, a jedzenie się kończyło, zamówienie przyszło na styk. :roll:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro gru 25, 2013 20:42 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Madzia jak mi z zooplusa przysłali w paczce pękniętą łopatkę do kuwety, napisałam reklamację, bo ona ewidentnie była źle zapakowana to też kazali mi zrobić zdjęcie. Powiem szczerze, że olałam temat, bo za te 5 zł nie chciało mi się z nimi korespondować. Potem długo wszystko było ok i znowu w jakiejś paczce coś było uszkodzone. Napisałam wtedy do nich kolejnego maila z reklamacją i zaznaczyłam, że nie mam zamiaru niczego fotografować, że jeżeli nie mają zamiaru rozpatrzyć pozytywnie mojej reklamacji to zmieniam sklep itd, a na koniec przypomniałam sprawę łopatki- taka kropka nad i. Odpisali mi, przeprosili, oddali kasę za zniszczone rzeczy w tym za łopatkę. Zamawiam u nich od marca, ok. dwa zamówienia w miesiącu, na duże kwoty, bo robimy zbiorowa z koleżankami z pracy i tylko 3 razy miałam reklamacje, te dwie co opisałam, a trzecia to zgniecione tacki karmy, kasa oddana zaraz po zgłoszeniu reklamacji. Więc napisz ostrego maila, przypomnij sprawę przeterminowanej karmy i napisz czego oczekujesz.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw gru 26, 2013 0:04 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

ja też raz reklamowałam w zooplusie i mi uznali bez problemu - spróbuj :ok:

zapraszam
viewtopic.php?f=20&t=159295&p=10336023#wrapheader
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw gru 26, 2013 13:27 Re: Tosia&Bazyl - cz IV - rok zleciał jak szalony :)

Napiszę, napiszę i zobaczymy co odpowiedzą :kotek:

Przedstawiam zbiór świątecznych fotek
Obrazek

Jak zasiedliśmy do kolacji wigilijnej, kotki tak sobie spały grzecznie obok :1luvu:
Obrazek

Obrazek

To na pewno dla mnie!
Obrazek

Obrazek

Tosia zdębiała jak zobaczyła, co kupiłam mężowi :roll:
Obrazek

Obrazek

Tosia w salonie piękności czekając na cięcie pazurków :mrgreen:
Obrazek

Portretowo... Tosia
Obrazek

i Bazyl
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bazyl szybko zrozumiał, że to nie dla niego...
Obrazek

Tosi chyba trochę się przytyło przez te święta :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Czw gru 26, 2013 13:31 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Jak zawsze fotki superaśne :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw gru 26, 2013 15:09 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Jak cudnie u Was! :1luvu:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw gru 26, 2013 15:14 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

^Dzięki :1luvu:
A jeszcze dodam, że mąż obiecał, że kupi mi lustrzankę :mrgreen: :mrgreen: Jak tylko poczytam w necie i zdam u niego egzamin dotyczący przesłon, migawek, ustawień i parametrów itp :roll: Szybciej by było, jakbym sobie sama kupiła :ryk:

Bazyl wczoraj zrobił już tylko jedną kupę, a dzisiejsza była już prawie wzorowa :ok: I je ten kot tak z 40% więcej dziennie niż ostatnimi czasy...
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Czw gru 26, 2013 17:08 Re: Tosia&Bazyl - cz IV

Śliczne fotki :ryk: :ryk:

Binka100

Od: Śro kwi 24, 2013 12:29

[poprzednia][następna]