Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gatiko pisze:Poważny gość z pana MopikaHa ha, podobny do mojego Biszkopcika
Mój Biszkopcik, ma 1 czarny wąs
![]()
Super drapak.
Ile waży Mopik ?
A nie ma takiej opcji, że kiedyś jadł więcej bo był młodszy? Teraz ma już ponad osiem lat więc w tym wieku chyba i apetyt się zmienia. Te 90-100 g to suma suchego, mokrego i mięsa? On tyle zjada czy taką normę mu ustalieś?Lifter pisze:Chudziak to to nie jest, ale wiem ile jadl kiedys, a ile teraz.
Swoja droga dzis apetyt jakby lepszy, tfu, odpukac.
A nie ma takiej opcji, że kiedyś jadł więcej bo był młodszy?
Teraz ma już ponad osiem lat więc w tym wieku chyba i apetyt się zmienia. Te 90-100 g to suma suchego, mokrego i mięsa?
Moze wahania apetytu Mopika wynikaja też ze stresu, samopoczucia, pogody, humoru?
Z humorami wiem jak jest - obierałam kiedyś mięso z kadłuba kurczaka, gruby siedział i się wytrzeszczał. Dostał więc odrobinę mięsa z piersi, które wciągnął aż miło. Więc dostał następny kawałek, też zassał i nawet go gryzł (to jest moje ciche marzenie, żeby zechcial jeść surowe mięso, ale on bleee - żywe będzie jadł czy co?) więc mu tych kawałków zrobiłam większą kupkę. I już tego nie ruszył... Bydlę.
Czy Mopik nie je gwałtownie? Bo może te wymioty to wynik łykania bez gryzienia? Byl gdzieś wątek, gdzie ktoś szukał bezzbożówki w dużych chrupkach, bo kot drobnych nie gryzie tylko łyka i zaraz wymiotuje.
Podobno tez trzeba odczekać między podawaniem chrupek a mokrego czy mięsa, bo koty z wrażliwym układem pokarmowy reagują wymiotami na łączenie tych karm.
Lifter pisze:Acz gdy kiedys Mopik z pewnymi problemami wydalil 10 cm sznurowadla (ze skuwka!) to tez nie ogarnialem. To, ze ten koci idiota maniakalnie obgryza sznurowadla u butow jeszcze rozumialem, ale jak mozna cos takiego ZJESC? A potem "czlowiek, pomusz, cos mi z dupy sterczy..." I ja mu te sznurowke centymetr po centymetrze z tej dupy wyciagnalem, co nie podobalo sie ani jemu, ani mi. Jemu chyba bardziej, sadzac z wrzaskow.
felin pisze:Nie wyciąga się czegoś takiego z kota, bo można poharatać jelita![]()
Lepiej uciąć wystający koniec i dać coś na przeczyszczenie.
haaszek pisze:felin pisze:Nie wyciąga się czegoś takiego z kota, bo można poharatać jelita![]()
Lepiej uciąć wystający koniec i dać coś na przeczyszczenie.
Pięć centymetrów wiechcia wystawalo a reszta wyszła z kupokorkiem, więc bez ryzyka.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], pibon i 417 gości