Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 25, 2014 9:23 Re: Broszka & Company

Brr, na Podlasiu macie teraz istną Syberię :strach:
U nas tej zimy zdecydowanie jest biegun ciepła i prawie bezśnieżnie - kiedy wczoraj pisałam śniegu było u nas w porywach jakieś 1-2cm. Potem zaczęło trochę sypać i dzisiaj jest tak do kostki. To wciąż tyle co nic :wink: No i dopiero dziś w nocy doszła do nas fala dużego mrozu, było -16. Ale podobno od jutra zacznie się ocieplać i za tydzień w dzień zapowiadają u nas 8 stopni na plusie :ok:

felin, super że się udało :ok:
Do Ciebie trafiło to pianino? Będziesz uczyć Lucusia grać? :mrgreen:

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob sty 25, 2014 10:41 Re: Broszka & Company

U nas właśnie mocno sypie śnieg i jest -15 :evil:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob sty 25, 2014 13:01 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:U nas właśnie mocno sypie śnieg i jest -15 :evil:

I jest - jak dla mnie - obrzydliwie :( . Bo ja ciepłolubna jestem więc wyjście po zakupy i ze śmieciami nie było przyjemne. :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sty 25, 2014 14:54 Re: Broszka & Company

U nas też mrozi równo ale śniegu to tyle jak na lekarstwo. :lol:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Sob sty 25, 2014 16:37 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Brr, na Podlasiu macie teraz istną Syberię :strach:
U nas tej zimy zdecydowanie jest biegun ciepła i prawie bezśnieżnie - kiedy wczoraj pisałam śniegu było u nas w porywach jakieś 1-2cm. Potem zaczęło trochę sypać i dzisiaj jest tak do kostki. To wciąż tyle co nic :wink: No i dopiero dziś w nocy doszła do nas fala dużego mrozu, było -16. Ale podobno od jutra zacznie się ocieplać i za tydzień w dzień zapowiadają u nas 8 stopni na plusie :ok:

felin, super że się udało :ok:
Do Ciebie trafiło to pianino? Będziesz uczyć Lucusia grać? :mrgreen:

No u nas jest dość paskudnie, bo właśnie osiągnęliśmy taką temperaturę, przy której jest równocześnie zimno i wilgotno (a do tego piździ), bo jeszcze wszystkie zbiorniki wodne nie zamarzły. Zasadniczo nie miałabym nic przeciwko -16 (wtedy wszystko zamarza i jest suchy mróz) :wink:

Pianino poszło do nowej chałupy brata, bo będą go odwiedzać dzieci (miejmy nadzieję :| ), a one wszystkie grają i chodzą do szkoły muzycznej.
Tak, że z edukacji Lucusia kiszka; przynajmniej tej muzycznej, bo ostatnio sam podjął próby nauki otwierania drzwi i skacze na klamki (chwilowo nieskutecznie, bo chyba za lekki jest) :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob sty 25, 2014 19:44 Re: Broszka & Company

Broszeczko, chciałam Ci wysłać pw, ale chyba masz zablokowane otrzymywanie wiadomości :(
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Nie sty 26, 2014 10:15 Re: Broszka & Company

Brrr... ale zimno, nad ranem było -22 stopnie za oknem a w domu temperatura nam spadła do zaledwie 9 stopni :evil:
Na szczęście to na razie koniec tak dużych mrozów i oby już nie wróciły :ok:
Współczuję serdecznie mieszkającym na polskim biegunie zimna gdzie takie temperatury utrzymują się chyba już drugi czy trzeci tydzień...

Beasia pisze:Broszeczko, chciałam Ci wysłać pw, ale chyba masz zablokowane otrzymywanie wiadomości :(

Beasiu już możesz pisać ;)

Broszka

Post » Nie sty 26, 2014 19:42 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Współczuję serdecznie mieszkającym na polskim biegunie zimna gdzie takie temperatury utrzymują się chyba już drugi czy trzeci tydzień...

A właśnie u nas dziś było tylko minus siedem i bez wiatru. Normalnie upał 8)

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Nie sty 26, 2014 20:16 Re: Broszka & Company

Nienawidzę zimy - najchętniej bym się schowała do łóżeczka do wiosny. Co słychać u Broszeczki, Pippina i reszty towarzystwa? Jak oni reagują na zimę?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sty 27, 2014 14:58 Re: Broszka & Company

wiewiur pisze:
Broszka pisze:Współczuję serdecznie mieszkającym na polskim biegunie zimna gdzie takie temperatury utrzymują się chyba już drugi czy trzeci tydzień...

A właśnie u nas dziś było tylko minus siedem i bez wiatru. Normalnie upał 8)

Kiedy wieczorem kładłam się spać to na termometrze za oknem było -16 a dziś rano patrzę a już tylko -3 :ok:
Ale za to silny lodowaty wiatr powoduje że odczuwalne jest nadal jakby -20 :roll:

Alienor pisze:Nienawidzę zimy - najchętniej bym się schowała do łóżeczka do wiosny. Co słychać u Broszeczki, Pippina i reszty towarzystwa? Jak oni reagują na zimę?

Domowe towarzystwo jak zwykle byczy się na gorących grzejnikach - im zima nie straszna ;)
Za to koty wolnożyjące, inne dzikie zwierzaki i ptaki mają bardzo ciężko w takie mrozy i na tym teraz się skupiamy żeby im pomóc przetrwać. Na szczęście mrozy odpuszczają a śniegu nie ma dużo.
Za to ja się przeziębiłam i chodzę zasmarkana i kaszląca :evil: Też chętnie bym się schowała do łóżka ;)

Broszka

Post » Pon sty 27, 2014 16:18 Re: Broszka & Company

Zdrówka Broszeczko :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto sty 28, 2014 8:33 Re: Broszka & Company

Aby do wiosny! Obrazek
Trzymajcie się!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto sty 28, 2014 8:36 Re: Broszka & Company

Zdrowia Broszko :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Wto sty 28, 2014 10:52 Re: Broszka & Company

Zdrówka życzę. Kicciulka już u mnie w domku. Na wątku "Sisi w domu" opisałam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Wto sty 28, 2014 10:59 Re: Broszka & Company

Niestety całkiem się rozłożyłam, chyba TZ mi grypę sprzedał :evil:

jasia.stargard pisze:Kicciulka już u mnie w domku. Na wątku "Sisi w domu" opisałam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cudownie że się udało :ok:

Broszka

[poprzednia][następna]