Bombka odnaleziona :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2016 22:32 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Dalej nie rodzimy i dalej jesteśmy w domu :roll:

Na Żelazną przyjechałam o 9:30, już chwilę później miałam KTG (jak zwykle prawidłowe), do lekarza dostałam się dopiero koło 14 (długa kolejka, do tego na prawie godzinę obaj lekarze wyszli odbierać porody) - po czym usłyszałam, że na patologii nie ma miejsca i mnie nie przyjmą, pierwszeństwo mają ciąże przedwczesne, zagrożone, a moja taka nie jest :roll:
Z porodem mnie przyjmą od ręki, ale na patologię mam próbować gdzie indziej. Madalińskiego odradzają, raczej nie ma miejsc, poradzili Inflancką.
Nie mam co próbować później/ następnego dnia, bo nie indukują żadnych porodów, mają same ciąże przedwczesne i liczą, że nic im się nie urodzi.

Na Inflancką dojechałam koło 15, już przy KTG (jak zwykle prawidłowym) usłyszałam, że nie ma miejsc na patologii :roll: mam przyjechać jutro rano (bo może przez noc coś się zwolni albo próbować w kolejnym szpitalu.
Już o 16:15 dostałam wypis z izby przyjęć, nie było lekarza, który mógłby mi go dać :roll:

Ponieważ mój plan zakładał Żelazną --> Madalińskiego --> Inflancką i nie sądziłam, że wszystkie trzy opcje odpadną :roll: to teraz zrobiłam szybki wywiad o Solcu i jeśli jutro na Inflanckiej mnie odeślą - pojadę tam...
Ale ogólnie już nie mam siły do tego całego rodzenia :roll:

I jeszcze clue dzisiejszego dnia - na odchodne na Żelaznej przy USG usłyszałam, że waga ok. 4kg. W sumie rozumiem moje ciało, że nie chce tego wypchnąć z siebie :strach:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto kwi 19, 2016 22:40 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Trzymaj się Ciotka :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto kwi 19, 2016 22:52 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

To się może do kotki nie porównuj, co? :twisted:

OKI

Post » Wto kwi 19, 2016 22:59 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Martyna a Orłowskiego? Same superwrażenia z porodów z opowieści znajomych, porodów również dużych dzieci.
Może Karowa jeszcze? I MSW?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto kwi 19, 2016 23:31 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Orłowskiego znam, byłam tam na szkole rodzenia. Wiem, że opieka nad dzieckiem jest super, lekarze, położne, neonatolodzy - ale warunki takie... jedna sala pojedyncza, mała szansa się dostać, druga sala 2-4 osobowa, rodzisz w grupie. Łazienka dla tej sali w korytarzu, wspólna. Po porodzie tak samo, łazienka wspólna w korytarzu dla wszystkich...
Pierwszy poród spędziłam prawie cały pod prysznicem, nie wyobrażam sobie na razie jego braku :oops:

Karowa to też głównie trudne przypadki (jak Żelazna), obstawiam, że jeśli mają problem na Żelaznej, Madalińskiego i Inflanckiej, to Karowa ma to samo.
MSW nie znam totalnie, myślę o Solcu jeszcze. I Bielański spróbuję...

Szalony Kot

Post » Śro kwi 20, 2016 0:22 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Radość rodzenia. Niech ich gęś kopnie. Tym bardziej bęcki się Dorocie należą. Nawiasem mówiąc nieźle się spasła na Tobie :) Kciuki, kocie. Czekamy.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro kwi 20, 2016 0:26 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony Kot pisze:Orłowskiego znam, byłam tam na szkole rodzenia. Wiem, że opieka nad dzieckiem jest super, lekarze, położne, neonatolodzy - ale warunki takie... jedna sala pojedyncza, mała szansa się dostać, druga sala 2-4 osobowa, rodzisz w grupie. Łazienka dla tej sali w korytarzu, wspólna. Po porodzie tak samo, łazienka wspólna w korytarzu dla wszystkich...
Pierwszy poród spędziłam prawie cały pod prysznicem, nie wyobrażam sobie na razie jego braku :oops:

Karowa to też głównie trudne przypadki (jak Żelazna), obstawiam, że jeśli mają problem na Żelaznej, Madalińskiego i Inflanckiej, to Karowa ma to samo.
MSW nie znam totalnie, myślę o Solcu jeszcze. I Bielański spróbuję...

To się może nie zastanawiaj, tylko pogadaj z Dorotą, niech zacznie sama wyłazić :ok:
Bo wtedy, jak rozumiem, przyjmą Cię, gdzie będziesz chciała?

OKI

Post » Śro kwi 20, 2016 0:28 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Z okupantami się nie negocjuje :)
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2016 0:31 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

No coś w tym jest, co mówisz... :roll:

OKI

Post » Śro kwi 20, 2016 11:09 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

A jednak czasem się negocjuje :mrgreen:

Witaj na świecie, Dorotko! :balony:

OKI

Post » Śro kwi 20, 2016 11:10 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

:D
cześć malutka :D
teraz dopiero Ci się zacznie :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Śro kwi 20, 2016 11:16 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

20 kwietnia godz. 8,15 :)
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Śro kwi 20, 2016 13:17 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Brawo dla Martyny, ponad 4 kilo to kawał dziecka! To miło z jej strony, że wreszcie zdecydowała się urodzić.
Gratulacje!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro kwi 20, 2016 19:31 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Dzięki dziewczyny :))
Mowię zgodnie z prawdą - zmieniłam TŻ i pomógł seks ;) pół godziny po czułam już pierwszy skurcz ;)

Szalony Kot

[poprzednia][następna]