Kotinowy zwierzyniec 7+2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 13:33 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Witaj, Miraclle :love:

Wszystko w porę „wyłapane” :D
Wyniki badania krwi są nie najgorsze, minimalnie podwyższana amylaza i kreatynina, reszta w normie. Dzisiaj dostał dodatkowo kroplówkę (płukanie) oprócz antybiotyku i leku przeciwbólowego i przeciwzapalnego. Dzisiaj też zachowywał się wzorowo, trochę tylko miaukolił. Podczas kroplówki mocno przytulił się do mnie i wszystko zniósł dzielnie. Jutro ponownie te same leki oraz kroplówka. Zęby trzeba „robić” najszybciej jak będzie można, bo jest jeszcze co najmniej jeden ząb do usunięcia, a stan zapalny w całej paszczy.
No i oczywiści bierzemy się za odchudzanie kocurka - nie ma pamiłuj :mrgreen: Idzie wiosna, lato - powinno być łatwiej
przy okazji Tinkę tez ciutkę odchudzimy

Na szczęście mogę zapłacić w ratach, drugą połowę kwoty gdy emerytura będzie już na koncie :) Nie muszę więc pożyczać pieniążków.
Moi weci zawsze idą mi na rękę – pod każdym względem :ok:

Cymuś przespał spokojnie noc, prawie cały czas czułam jego "malutkie" ciałko obok siebie, a mruczał jak ... stary kocur :wink:

ObrazekObrazek

Kochany kocurek - nawet focha nie ma za te kujki i kroplówkę :love:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw lut 28, 2013 13:43 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Cymusiu :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw lut 28, 2013 14:20 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Cymuś i Tinka będą się odchudzać?
Jakaś dietka, czy raczej sport? :wink:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Czw lut 28, 2013 15:19 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Kotina pisze:Potem się mizia i sprawdza listę obecności na wyrku Duzej ...

ObrazekObrazekObrazek

Słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale tu ktoś ma kształtny biuścik, pozazdrościć... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lut 28, 2013 15:35 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

shira3 pisze:
Kotina pisze:Potem się mizia i sprawdza listę obecności na wyrku Duzej ...

ObrazekObrazekObrazek

Słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale tu ktoś ma kształtny biuścik, pozazdrościć... :mrgreen:

Shira :oops: :D

Nie ma czego zazdrościć, bo odkąd w biuście mi przybyło, to i wszędzie indziej też, co już tak nie cieszy. A wszystko przez tarczycę - I'm hashimotka
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Czw lut 28, 2013 16:19 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Kotina pisze:Witaj, Miraclle :love:

Wszystko w porę „wyłapane” :D
Wyniki badania krwi są nie najgorsze, minimalnie podwyższana amylaza i kreatynina, reszta w normie. Dzisiaj dostał dodatkowo kroplówkę (płukanie) oprócz antybiotyku i leku przeciwbólowego i przeciwzapalnego. Dzisiaj też zachowywał się wzorowo, trochę tylko miaukolił. Podczas kroplówki mocno przytulił się do mnie i wszystko zniósł dzielnie. Jutro ponownie te same leki oraz kroplówka. Zęby trzeba „robić” najszybciej jak będzie można, bo jest jeszcze co najmniej jeden ząb do usunięcia, a stan zapalny w całej paszczy.
No i oczywiści bierzemy się za odchudzanie kocurka - nie ma pamiłuj :mrgreen: Idzie wiosna, lato - powinno być łatwiej
przy okazji Tinkę tez ciutkę odchudzimy

Na szczęście mogę zapłacić w ratach, drugą połowę kwoty gdy emerytura będzie już na koncie :) Nie muszę więc pożyczać pieniążków.
Moi weci zawsze idą mi na rękę – pod każdym względem :ok:

Cymuś przespał spokojnie noc, prawie cały czas czułam jego "malutkie" ciałko obok siebie, a mruczał jak ... stary kocur :wink:

ObrazekObrazek

Kochany kocurek - nawet focha nie ma za te kujki i kroplówkę :love:

Cudowny Cynamonek :1luvu: :1luvu:
Ciocia dumna z koteczka :mrgreen:
To widzę, że Cymuś tak jak Kubuś trzustka i nerki. Płukanie kroplówką trwa zazwyczaj 5 dni. Tak mi weci mówili i tak tez miał Kubuś.
Możliwe, że Cymuś dostanie po zastrzykach i kroplówkach jakieś leki ziołowe moczopędne na nereczki, a na zbicie amylazy dieta.
Zmień mu może dietę na nisko tłuszczową.
Teraz tylko pytanie czy kreatynina przekroczona z amylazy czy amylaza z nerek.
Amylaza, że wysoka to nic dziwnego przy wadze Cymka.
Norma amylazy do 2000, a kreatyniny do 1,8 ile ma Cymuś ? :oops:

Tince tez się przyda dieta, panna kształtna jest :mrgreen:
Wszystko dla dobra i zdrowia kotecków :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Taka dola łakomczuszków :roll:
Za szybki powrót do zdrowia, super wyniki i śliczną paszcze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen:

Dobrze i fajni weci to skarb :wink: Wiem coś o tym :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lut 28, 2013 18:10 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Miraclle pisze:
Cudowny Cynamonek :1luvu: :1luvu:
Ciocia dumna z koteczka :mrgreen:
To widzę, że Cymuś tak jak Kubuś trzustka i nerki. Płukanie kroplówką trwa zazwyczaj 5 dni. Tak mi weci mówili i tak tez miał Kubuś.
Możliwe, że Cymuś dostanie po zastrzykach i kroplówkach jakieś leki ziołowe moczopędne na nereczki, a na zbicie amylazy dieta.
Zmień mu może dietę na nisko tłuszczową.
Teraz tylko pytanie czy kreatynina przekroczona z amylazy czy amylaza z nerek.
Amylaza, że wysoka to nic dziwnego przy wadze Cymka.
Norma amylazy do 2000, a kreatyniny do 1,8 ile ma Cymuś ? :oops:

Tince tez się przyda dieta, panna kształtna jest :mrgreen:
Wszystko dla dobra i zdrowia kotecków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Taka dola łakomczuszków :roll:
Za szybki powrót do zdrowia, super wyniki i śliczną paszcze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Dobrze i fajni weci to skarb :wink: Wiem coś o tym :wink:

Widzę, że z Ciebie, Miraclle, to prawdziwy "fachura" w temacie chorób koteczkowych :)
Masz dodatkowy fakultet - wyuczony na swoich milusińskich :D

Na razie nie wzięłam wyników "na papierze", nie pamiętam liczb, wiem tylko, że jest minimalnie powyżej normy (amylaza, kreatynina). Kroplówki ma dostawać - tak jak mówisz - kilka dni, leki też. Potem badanie moczu. Weta mówiła o zmianie karmy, ale - ja skleroza - zapomniałam tam u nich kupić :oops:
Jutro "powtórka z rozrywki", zapisałam sobie przypomnienie w komórce (dobra metoda na moją sklerozę) :oops:
od jutra przejdzie na swoją karmę :)
Obrazek

Kotina

Post » Czw lut 28, 2013 19:12 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Kotina pisze:

Widzę, że z Ciebie, Miraclle, to prawdziwy "fachura" w temacie chorób koteczkowych :)
Masz dodatkowy fakultet - wyuczony na swoich milusińskich :D

Na razie nie wzięłam wyników "na papierze", nie pamiętam liczb, wiem tylko, że jest minimalnie powyżej normy (amylaza, kreatynina). Kroplówki ma dostawać - tak jak mówisz - kilka dni, leki też. Potem badanie moczu. Weta mówiła o zmianie karmy, ale - ja skleroza - zapomniałam tam u nich kupić :oops:
Jutro "powtórka z rozrywki", zapisałam sobie przypomnienie w komórce (dobra metoda na moją sklerozę) :oops:
od jutra przejdzie na swoją karmę :)

Dokładnie wyuczona na kotowatych, a dokładniej na Kubusiu :roll:
Jak wet idzie w kierunku trzustki to pewnie RC Gastro Intestinal Moderate Calorie, albo Hill's Prescription Diet Feline I/D.
Kubuś początkowo na trzustkę dostał tą z RC i wcinał chętnie, teraz mieszam mu ją z RC Renal Special.

Współczuje kroplówek można usnąć :evil:
Przy ostatniej śmiałam się z wetką żeby mnie też podpięli co bym nie usnęła :ryk: :ryk:

Najważniejsze, że Cymuś współpracuje :mrgreen: rany ale jestem z niego dumna :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt mar 01, 2013 10:37 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Witamy wszystkich w piąteczek :D
zapraszamy do kotinowego zwierzyńca :lol:

Z nadejściem wiosny w kotinowym domku gruntowne remonty …. kocie remonty :mrgreen:

Cynamon po kolejnej kroplówce i lekach. Już obowiązkowo tylko i wyłącznie na karmie nerkowej, bo – jak dzisiaj się dowiedziałam od prowadzącego weta – nerki są w gorszym stanie.
Gdy „skończymy” z Cymkiem, bierzemy się za Tinkę – najstarsza (12 lat) i …. z nadwagą (5,8 kg) :wink:

Obniżam „stawkę żywieniową” o połowę. Dokarmiane mogą być ewentualnie tylko Timorka (3,4 kg bez futra) oraz Dziunieczka (3,9 kg).
Zirkę i Fitusia zniżka już obejmuje, otrzymują o 1/3 żarełka mniej.

„Wiosna idzie panie sierżancie” – zapas tłuszczyku zbędny :mrgreen:

A co na to koteczki ?

Tinka niezadowolona, wyruszyła na poszukiwanie papu ... :o

Obrazek

Tysiaczek też kombinuje jak koń pod górkę – zagląda gdzie się da ....

Obrazek

Tośka – jej tam wsio rybka – ona nie lubi jeść, woli dokazywać lub …. spać :lol:

Obrazek

Tola – zajęła się przeglądaniem programu TV oraz … molestuje Dużego – jedzenie nie jest dla niej najważniejsze 8O

Obrazek

Dziunieczka chodzi i sprawdza miseczki – jej wolno :lol:

ObrazekObrazek

Timorka – ona jak chce jeść to potrafi się upomnieć, oj, potrafi – to koteczka z charakterem :twisted:
Sprawdza czy zmieści się … bez futra do węża … :o

ObrazekObrazek

Fituś …. leżakowanie po jedzeniu, a sadełko się odkłada … :twisted:
Zirka – patrzy z wyrzutem – coś mało było w misce, dokładki nie będzie ?

ObrazekObrazek
Obrazek

Kotina

Post » Pt mar 01, 2013 10:46 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

No i się uśmiałam :ryk:

Ziiiirko, Fitusiu to Was też głodzą? 8O
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt mar 01, 2013 11:05 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Cześć Cymanonku, Cześć Tinka
Łącze się z Wami w bólu :roll:
Dieta to coś okropnego, duża daje mi do jedzenia tylko suche :evil: , a gdzie mięsko, gdzie rybka :cry:

Jak duża nie będzie "paczeć" to lećcie szybko do misek rodzeństwa, to najlepsza rada, ja próbuję coś podjadać rodzeństwu... tylko duża mnie pilnuje :roll:
Jak ją tu przechytrzyć :evil:
Kubuś
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 01, 2013 11:09 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Miraclle pisze:Cześć Cymanonku, Cześć Tinka
Łącze się z Wami w bólu :roll:
Dieta to coś okropnego, duża daje mi do jedzenia tylko suche :evil: , a gdzie mięsko, gdzie rybka :cry:

Jak duża nie będzie "paczeć" to lećcie szybko do misek rodzeństwa, to najlepsza rada, ja próbuję coś podjadać rodzeństwu... tylko duża mnie pilnuje :roll:
Jak ją tu przechytrzyć :evil:
Kubuś

Oj, Kubuśku, Kubusku,
żebym cię tak nie kochała ..... tobie wolno wszystko, bo mam do ciebie ogromną słabość :love: :love:
możesz nawet buntować moje grubasy :smiech3: :smiech3:
Obrazek

Kotina

Post » Pt mar 01, 2013 11:11 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Ja muszę Kropeczkę odchudzić ,tylko jak? :roll:

a Timorkę mogłam ja ostrzyc :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 01, 2013 11:14 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Caragh pisze:No i się uśmiałam :ryk:

Ziiiirko, Fitusiu to Was też głodzą? 8O

Oj, tam, oj tam,
zaraz głodzą :smiech3: :mrgreen:

Fitula ma nadwagę, kto widział yorka (nawet dużego yorka) co by ważył prawie 7 kilosów 8) 8O

A Zirka - no cóż - ona jest ogromnym żarłokiem - wsuwa nawet suche bułki, próbuje żreć jakieś świństwa na spacerach :pig:
Jak jej pofolgujemy, to za chwilę będzie owczarek-armata :ryk: :ryk:
ładna sunia musi dbać o linię ... :mrgreen:
Obrazek

Kotina

Post » Pt mar 01, 2013 11:15 Re: Kotinowy zwierzyniec 7+2

Jak odchudzić koty oto jest pytanie za milion :ryk: :ryk:

Mnie waga u Kubusia wczoraj pokazała 6,1 kg, a trzy tygodnie temu było 6,5 kg. Nie wiem czy to dieta, czy dieta i kroplówki, a może wagę mam zepsutą :ryk:
Fakt faktem wygląda jak by szczuplej :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]