Jak sypia gruby kot-TygRyszard, Czarne Zuo i Gustowny Pies

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 8:00 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

U nas też Fasolko i Duża z Gustownym bardzo się cieszą,bo (jak mi wyjaśniła):

-jest chłodniej (phi)
-nie będę siedział cały koci dzień na dworze (phi)
-Gustowny będzie spać w domu a nie na klatce schodowej (a ja marzyłem, że ktoś go ukradnie)
-lepiej się oddycha (bo ja wiem ja nie mam kłopotów)
- nie trzeba prosić ludzi o wożenie Dużej z Gustownym nad wodę (i po co mu ta woda, nie moze iść pod prysznic jak kiedys?)

Więc w związku z deszczem, siedzę w domu, pomagam Dużej szykować bazarek a jak przestanie niebo płakać to idę na dwór :D

Ps. wczoraj przyszedł, po pół roku nieobecności, kot piwniczny na jedzenie. Duże bardzo się ucieszyły i zmartwiły też. Ucieszyły się, że żyje i wygląda dobrze, żadnych glutów, waga ok, żadnych pobić, ran. A moja Duża się zmartwiła bo to sobota i weterynarze zamknięci a ona bardzo chciała mu jajca uciąć, bo to już ostatni z jajecznych karmiących się pod babci oknem.
Ja też się ucieszyłem na jego widok :evil: lanie mu spuściłem i wygoniłem :twisted: Duża się na mnie obraziła bo boja się, że nie wróci przeze mnie,no :twisted:

TygRych Władca Trawników, Piwnic i Dużej
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Nie lip 29, 2012 9:42 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

TygRyniu, widzę, że humorek Ci dopisuje :lol:
a ja dostałam śniadanie i duża trochę u mnie siedzi. Na pewno byś nie chciał, żeby Gustownego Psa ukradli. Duża mówi, że już widzi, jak byś płakał.
A nie mówił ten piwniczny, gdzie był tak długo? Nie bij Go, prosimy z dużą
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 29, 2012 11:10 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

No i humorek prysł, Duża wróciła smutna, pies przejęty, kociaki znaleźli :twisted: Do domu nie przyniosą bo Czarne Zuo jest a nie ma jak rodzinki izolować i Duża załamana,no. Ja się cieszę,no, chociaż szkoda góffniaszy.
TygRych

Gustowny Pies znalazł kociaka na spacerze :( Zaczął niuchać koło drzewa i cieszyć się jak opętany, patrzę małe trochę mokre tak około 4-5 tygodniowe kociątko. Zaraz zjawiła się mama, a w toku "śledztwa znalazłam pozostałe dwa kocurka i kicie. Żyją jak i całe tabuny bezdomnych kotów na terenie starego zakładu "Stilon" teraz tam różne miejsca są. Eh deszczowo jest, teoretycznie sporo miejsc do schowania jest ale małe siedzą pod płotem :( Polecieliśmy z Gustownym do sklepu, kupiliśmy badziewie dla kociąt, wodę. Mama i niunki się najadły (pierwszy raz widziałam jak takie maluchy biją się o dostęp do jedzenia). Po południu idziemy znów nakarmić i rozpocznę akcje zamęczania TOZu o kociaki, a jutro pogadam z wartownikiem (dziś zakład zamknięty) żeby mnie wpuścił i postaram się wstawić budkę dla tych małych żeby nie mokły. Pracowite wakacje nie ma co.
Duża

Ps Gustowny cudowny pies, owszem gonić koty na dworze chce ale bardzo łatwo daje się przekonać, że nie nalezy. Zostaje 2-3 metry od miejsca karmienia, leży i czeka, nie zaczepia kotów :) Jest cierpliwy i nauczony, że jak koty zjedzą to dostanie miseczki do wylizania w nagrode. Kocham mojego psa :1luvu:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Nie lip 29, 2012 12:16 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Ojej, to się porobiło .... :cry:

No nie może być w życiu zbyt dobrze, zaraz dla równowagi problem się wkrada ...

Wierzę urwiniu, że dzięki Tobie kociaki będą bezpieczne i najedzone :ok:

A Gustowny, to pies jedyny w swoim rodzaju, ja już dawno się w nim kocham :1luvu: :D

Na bazarek czekam z niecierpliwością ... :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lip 29, 2012 12:24 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

urwiniu pisze:No i humorek prysł, Duża wróciła smutna, pies przejęty, kociaki znaleźli :twisted: Do domu nie przyniosą bo Czarne Zuo jest a nie ma jak rodzinki izolować i Duża załamana,no. Ja się cieszę,no, chociaż szkoda góffniaszy.
TygRych

Gustowny Pies znalazł kociaka na spacerze :( Zaczął niuchać koło drzewa i cieszyć się jak opętany, patrzę małe trochę mokre tak około 4-5 tygodniowe kociątko. Zaraz zjawiła się mama, a w toku "śledztwa znalazłam pozostałe dwa kocurka i kicie. Żyją jak i całe tabuny bezdomnych kotów na terenie starego zakładu "Stilon" teraz tam różne miejsca są. Eh deszczowo jest, teoretycznie sporo miejsc do schowania jest ale małe siedzą pod płotem :( Polecieliśmy z Gustownym do sklepu, kupiliśmy badziewie dla kociąt, wodę. Mama i niunki się najadły (pierwszy raz widziałam jak takie maluchy biją się o dostęp do jedzenia). Po południu idziemy znów nakarmić i rozpocznę akcje zamęczania TOZu o kociaki, a jutro pogadam z wartownikiem (dziś zakład zamknięty) żeby mnie wpuścił i postaram się wstawić budkę dla tych małych żeby nie mokły. Pracowite wakacje nie ma co.
Duża

Ps Gustowny cudowny pies, owszem gonić koty na dworze chce ale bardzo łatwo daje się przekonać, że nie nalezy. Zostaje 2-3 metry od miejsca karmienia, leży i czeka, nie zaczepia kotów :) Jest cierpliwy i nauczony, że jak koty zjedzą to dostanie miseczki do wylizania w nagrode. Kocham mojego psa :1luvu:

Ciociu :( :( :( :( :( :(
Ale Ty jesteś dzielna. Duża mówi, że Gusto jest najmilszy na świecie.
TygRyniu, pociesz Dużą, dobra? Bo biedna jest.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lip 29, 2012 13:16 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

TygRyniu, czy mogę Ci ukraść Gustownego?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 29, 2012 14:06 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Psze bardzo Inko, on już przeze mnie wytresowany jak nie wiem co :D Tylko musisz go duża na spacery wyprowadzać,no. On to tak lubi i ze czy godziny biegać, aż Duża wraca i od razu zasypia,no. Ale weź go, zapas karmy dorzucę :D
TygRych
Obrazek

urwiniu

Post » Nie lip 29, 2012 17:28 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Gusto, chodź do nas na wakacje, będziesz mnie wozić na grzbiecie :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon lip 30, 2012 0:36 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Obrazek

urwiniu

Post » Pon lip 30, 2012 5:06 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Kto zasypia po psiacerze, Duża czy Gusto?
Moja duża też lubi Starszych Panów.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lip 30, 2012 7:45 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

MalgWroclaw pisze:Kto zasypia po psiacerze, Duża czy Gusto?
Moja duża też lubi Starszych Panów.
Fasolka

Obydwoje śpią Fasolko, żeby spać muszą się zmęczyć, nie potrafią tak jak koty magazynować energii
A o Starszych Panach Duża mówi, że są z klasą i potrafią używać języka,no

TygRych

Ja żem wypracował bazar razem z resztą jełopów,no. Zapraszam, pomagamy kotom,no.
viewtopic.php?f=20&t=144601
TygRych
Ostatnio edytowano Czw sie 02, 2012 11:17 przez urwiniu, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

urwiniu

Post » Czw sie 02, 2012 5:35 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

TygRysiaku, duża wietrzy szpitalik i siedzę w transporterze.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sie 02, 2012 11:18 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

MalgWroclaw pisze:TygRysiaku, duża wietrzy szpitalik i siedzę w transporterze.
Fasolka

Ale już Cie chyba Duża wypuściła co?
TygRych
Obrazek

urwiniu

Post » Pt sie 03, 2012 8:19 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Teraz znowu jestem w transporterku, bo szpital potrzebuje wietrzenia.
Ale krótko, bo się ochłodziło i pada.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt sie 03, 2012 12:42 Re: Jak sypia gruby kot- Duża ma wakacje :D

Jak sypia Gruby kot?

Obrazek

A jak Gustowny spędza czas?

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

urwiniu

[poprzednia][następna]