Proszę Państwa, oto Krzyś - część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2016 20:56 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Bezy nie było później dwa dni. Niby wtedy zjadła (w zupełnie innym miejscu) i poszła w swoją stronę, długo ją obserwowałam, ale stresowałam się tą jej nieobecnością strasznie.

Te dziewczyny, które tam mieszkają, są różne. Bardzo młode, pewnie nastolatki, ale i takie starsze, jak ta. Przychodzą tam do nich faceci.
Też pomyślałam, że pewnie dziewczyna miała problem z psychiką, może depresja, to by wcale nie dziwiło. Właśnie, co z jej dziećmi.
Pewnie z połowa mieszkańców naszych bloków mogła widzieć to z okna, część wychodzi właśnie na ten budynek.
Bardzo się tym przejęłam.

Pewnie się Bezunia tak zestresowała,że wolała sobie znaleźć jakieś inne miejsce :(
Biedna kotka... :201461

No tak... wiadome. I niejedna ma pewnie mega problemy ze sobą. Szkoda dzieci. Zawsze płacą dzieci...to smutne.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Czw sie 18, 2016 9:38 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Już wszystko wiem. Dziewczyna przebywała wcześniej w tego typu ośrodku prowadzonym przez zakonnice na południu Polski, uciekła, wczoraj przyjechała po nią zakonnica stamtąd, dziewczyna, kiedy ja zobaczyła, wyszła przez okno, po prostu. Pewnie nawet nie zdawała sobie sprawy, co robi. Choroby psychiczne są straszne. Zostawiła syna, jest on z jej matką. Tragedia, nie mogę się otrząsnąć.

Nic, żyjemy dalej. Koty-kłopoty.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sie 18, 2016 16:43 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

:-(

Teraz, żeby choć babcia, zajęła się dobrze chlopaczkiem...

Kciuki, za Twoje kotusie.

gatiko

Post » Pt sie 26, 2016 18:36 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Żebyście i Wy się uśmiechnęły:
Obrazek
Matka, smaż szybciej te kotlety, głodnym!!

Niestety, biedne te nasze koty, nie dostaną zbyt wiele pod stołem, kotlety były z kaszy gryczanej i ziemniaków, jak wszystko, co przygotowuję w domu - wegańskie ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt sie 26, 2016 19:51 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Buahahahahaha ;-) Ale zianie... :-)

gatiko

Post » Pon sie 29, 2016 11:09 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

:)
A to Krzyś, opala się, choć mu zabraniam.
Pogoda jest straszna. Lubię ciepło i słońce, ale nie w wydaniu, jakiego doświadczamy od kilku dni. Nie będę jednak narzekać, bo przed nami nie lubiana jesień, a później znienawidzona zima, ehhh...
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pon sie 29, 2016 17:13 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze::)
Obrazek

:ryk: :1luvu: :201461

gatiko

Post » Pon sie 29, 2016 17:21 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Świetne zdjęcia! Zmorka urocza, przypomina mi trochę moją Dzidzię :) Szczególnie, że Dzidzia jak co roku latem choruje z powodu alergii, trochę przez to schudła i też ma wokół oczu takie łyse obwódki. Biedne te nasze chorowitki :(

Wieści o Bezie i tej kobiecie straszne... Czyżby u zakonnic działa jej się jakaś krzywda? :(

Kasiu, a co u Ciebie? Wszystko dobrze? Pozdrawiam cieplutko :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto sie 30, 2016 17:59 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Cześć Kasia :) Wróciłaś już ze wspaniałych Bieszczadów?

Zmorka wg mnie lepiej. Kicha i głośno oddycha, ale ja mam to z Niunią od prawie 8, a z Krzysiem od ponad 5 lat, więc jestem przyzwyczajona. Dla rodziców jednak to nowość, Kota była okazem zdrowia (aż do momentu, kiedy pojawiła się śmiertelna choroba...).
Twoja Dzidzia też czarna? Mam z pobytu u Ciebie (już 7 lat temu 8O ) zdjęcia Kropki.

Dziczki w porządku. Nie powtórzył się na razie taki straszny weekend. Korzystam ze spokoju, zacznie się rok akademicki i spokojnie już nie będzie :(

Pod oknem, przez które wyszła tamta dziewczyna dwa dni stały znicze. Nawet miałam postawić od siebie, ale po dwu dniach zniknęły, zresztą nie dostałabym się tam tak łatwo, musiałabym kogoś poprosić. Nie wiem nic więcej, niż tu napisałam, a to i tak sporo, bo wiem od kogoś, kto był świadkiem i zna to środowisko. Dziwnie jest u tych samotnych matek. Czasami przesiaduje na ławeczkach więcej facetów, niż dziewczyn. Dziwne, ale oceniać nie będę.

U mnie - powolutku, jak to się mówi. Ani lepiej, ani gorzej. Jakoś żyć trzeba.
Uściski!!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Czw wrz 01, 2016 22:59 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze:Żebyście i Wy się uśmiechnęły:
Obrazek

Niestety, biedne te nasze koty, nie dostaną zbyt wiele pod stołem, kotlety były z kaszy gryczanej i ziemniaków, jak wszystko, co przygotowuję w domu - wegańskie ;)

Jesssoooo :strach: przychodze przywitać Misia Koale, a tu na dziń dobry atakuje mój wzrok czarnusi diobełek :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw wrz 01, 2016 23:03 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Katia K. pisze::)
Pogoda jest straszna. Lubię ciepło i słońce, ale nie w wydaniu, jakiego doświadczamy od kilku dni. Nie będę jednak narzekać, bo przed nami nie lubiana jesień, a później znienawidzona zima, ehhh...
Obrazek

Jego to jednak łatwo nie chyta słoneczko i wciąż biały. Mam to samo ;) A jak już mnie złapie to jestem czerwona :P

I nie żartuj sobie z błogiej naszej jesieni, zasłanej różnorodnymi kolorami! Dopiero teraz uda mi sie zregenerować po gorących dniach. Już mam dość tego,że mi pot po plecach zlewa sie w majty :evil:

Atta

Post » Pt wrz 02, 2016 7:45 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Ano, wróciłam z bólem serca do szarej rzeczywistości... ;)

Tak, moja Dzidzia też czarnulka i tym bardziej widać na niej wszelkie wyłysienia i wydrapane łyse placki. Ostatnio miała nawrót alergii, ale wczoraj byłyśmy na kontroli i już jest ok, musi tylko dokończyć antybiotyk :) Biedna, od samego początku coś jej dolega, Zmorka ma widać tak samo :( Trzymam kciuki żeby i Wasza mała czarna w końcu wyszła na prostą.
A zdjęcia Kropki od Ciebie mam, i Twoje zdjęcie w koszulce nocnej też :D Kropcia jest w dużej części biała, więc po niej aż tak strasznie upływu lat nie widać, nie ma jak posiwieć ;)

Kasiu, życzę Ci żeby w najbliższym czasie podziało się u Ciebie jednak lepiej niż gorzej - i żeby tak już się utrzymało :D Ściskam!

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt wrz 02, 2016 10:07 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Atta, cześć :)
Ano czasem w wątku Krzysia piszę też o innych kotach z mojego życia. I nie tylko o kotach. Chrapek na tym zdjęciu ma wzrok zabójczy, przewiduję dziś podobne zachowanie, będę smażyć cukiniowe tarte placki ;)
Krzyś niestety tak się opalił w zeszłoroczne upały sierpniowe, że w listopadzie przeszedł operację usunięcia małżowin, fotodermatoza "zmartwiła" całkiem te bidne uszy.
Ja też opalam się na czerwono, w plamy, raczej mocnego słońca unikam, szukam skrawków cienia, idąc ulicą, przechodzę na tę stronę, która jest bardziej ocieniona. Nie zawsze się da :?
A z tą jesienią jest tak... Nie lubię przesady, także upałom i mrozom mówię zdecydowane: nie (wiadomo, mogę sobie mówić :? ). Od dłuższego już czasu w upały czuję się źle fizycznie, a podczas mrozów - psychicznie. Fizycznie - to wiadomo, tak, jak napisałaś, pot ściekający do majtek, też puchnące nogi, dłonie itd. A mrozy? Od kiedy zajmuję się wolno żyjącymi kotami, mrozy mnie przerażają :( Także umiarkowane temperatury wiosenne - jak najbardziej! Jesienne już mniej, bo po jesieni nadchodzi zima...

Kasia :) Zdjęcia w koszulce nocnej? :wink: Mam wrażenie, zresztą niektórzy też mi to mówią, że jednak teraz wyglądam lepiej niż mając te dwadzieścia kilka lat. Nawet Krzysiek, który co prawda znał mnie już w 2009, ale tylko z widzenia, tak twierdzi. Co absolutnie nie powoduje, że czuję się lepiej ze swoim wiekiem, jakoś tak szybko to wszystko leci :? Ty za to wyglądasz kwitnąco i wcale się nie zmieniasz, tak, jak 7 lat temu, tak 7 dni temu (mam na myśli te zdjęcia z gór) :) Wygłaskaj ode mnie swoje zwierzakowe towarzystwo!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt wrz 02, 2016 10:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

Atta pisze:
Katia K. pisze:Żebyście i Wy się uśmiechnęły:
Obrazek

Jesssoooo :strach: przychodze przywitać Misia Koale, a tu na dziń dobry atakuje mój wzrok czarnusi diobełek :mrgreen:

:ok: :ryk:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt wrz 02, 2016 17:00 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś. Koty-(czasem mega)-kłopoty

No sooo się tak turlasz Alessandra ? Spojrzenie Chrapka jest takie... takie pierońsko diabelskie Ten wzrok poraża :mrgreen: w przeciwieństwie do naszej koty, która na 90% zdjęć ma zasłonkę na ślepiach :?

Atta

[poprzednia][następna]