I przesyłka, tym razem dla mnie - z laptopem w gotowości
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe.Peter Albert David Singer
Dopadła mnie chyba grypa. No kurde nie miała kiedy - nie mogę teraz chorować. Do maja nie mogę
Dzisiaj tylko leżałyśmy i spałyśmy. Niki też pokichuje częściej. To chyba przez to dokarmianie ptaków. Zazwyczaj jak otwieram okno, aby sprzątnąć w karmniku lub dosypać ziarna, przeganiam Niki z pokoju, ale ta nie wiadomo kiedy pojawia się na łóżku albo nawet na parapecie.
A tak spałyśmy kilka godzin. Wcale nie głaskałam Niki, bo nie miałam siły,a ona tylko się wyciągała i wyciągała... (jakość fatalna, bo robione komórką i do tego po ciemku)
Ale zmęczyłam się tym pisaniem wracam do łóżka i mojego termoforka
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe.Peter Albert David Singer
Dba, moje kochane maleństwo. Nie poszłam dzisiaj do pracy. Pół dnia przeleżałam, resztę przesiedziałam opatulona w koc, oczywiście w asyście Nikuśki. Zdrowa nie jestem, ale obowiązki wzywają.
Ktoś mnie szukał?
Haaalooo... tu jestem!
Trochę się umyję...
Co się patrzysz? Nie przeszkadzaj!
No dobra, patrz sobie...
Wiesz co... pożegnaj się i chodź spaaać... Jutro musisz iść dooo praaacy.
U nas już trochę świątecznie. Duża przewiozła nas do swoich rodziców. Tu stoi jakieś drzewko i powiedzieli mi, że będzie ubrane i będę mogła się bawić. Ciekawe o czym oni mówią, ale bawić to ja się lubię. W domu robię to tak: Zwiedziłam już wszystkie kąty i zaliczyłam wszystkie półki i sprzęty. To też może być mój dom. Chodzę z wyprostowanym ogonkiem i już nie przeszkadzam ludziom spać. Duża przywiozła mi tu mój drapak, kocyki i zabawki. Fajnie jest.
Tylko duża ciągle w papierach siedzi... Obiecała, że dziś już ostatni raz, od jutra ma wolne i nie idzie do pracy. Nie wiem, czy mówi prawdę. Bardzo lubię moją duża i chcę się z nią bawić i do niej przytulać, ale wczoraj to się strasznie nudziłam, bo nikt nie miał dla mnie czasu. Duża nawet nie zauważyła, że zasnęłam za jej plecami...
Już tu nie będziemy zaglądać w najbliższych dniach, więc duża prosiła, abym życzyła wszystkim samej dobroci, miłych chwil w super atmosferze, dużo smakołyków i niespodzianek. Wesołych Świąt!!!
Niki i duża