MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 29, 2012 23:59 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

wiesz, ona ma trochę inną budowę ciała niż takeshi, ale nie jest gruba. takeshi jest smukłym, długonogim chłopakiem, a vea ma krótsze łapki, przez co wydaje się okrąglejsza. no i - wiadomo - kotom po sterylizacji skóra wisi na brzuchu i nie ma na to rady. żałuj, że szwagra nie widziałaś. podpasł się u mnie konkretnie, bo żarł jak szalony. ;-)
i się jeszcze - w imieniu kotów - pochwalę, że wszyscy się zachwycają ich puszystą, aksamitną sierścią. :-)

takeshi uwielbia wskakiwać na plecy i opanował tę sztukę do perfekcji. wystarczy, że choćby lekko na chwilę się schylę i już go mam na plecach. :-D
Obrazek

.she.

Od: Wto paź 05, 2010 22:54

Post » Wto paź 30, 2012 0:16 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

pamiętam jak byliśmy u Ciebie-chyba z rok temu-już wtedy Vea zachwyciła mnie puszystkością :D

bo ten czarrrny przystojniaczek nie był łaskawy dać się dotknąć :roll: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 30, 2012 0:33 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

no to zapraszam na kolejne odwiedziny. :-)
Obrazek

.she.

Post » Wto paź 30, 2012 0:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

A pamiętam jakie to małe było :lol: bo wtedy zaczynałam przygodę z miau :)
Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 30, 2012 1:07 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

dla mnie nadal są małe. :-D
Obrazek

.she.

Post » Czw lis 01, 2012 22:02 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

pragnę uroczyście poinformować, że wczoraj minęły 2 (!) lata kocich rządów w moim domu. :kotek:

a dzisiaj rano przyjechał nasz wspaniały weterynarz (fajnie mam, co nie? :wink: ) i zaszczepił oraz odrobaczył kocie towarzystwo. takeshiego musiałam wyciągać spod sofy, a vea wydawała takie odgłosy, że chciałam egzorcystę wzywać. :D
Obrazek

.she.

Post » Czw lis 01, 2012 22:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

Stu lat zdrowego i wesołego kociego życia z ukochanymi Dużymi dla najsłodszego dwupaczku !!!

Obrazek.................................Obrazek................................Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

...jak ten czas zasuwa 8O :lol:

To wspaniale że kicie nie muszą przeżywać stresu podróży do weta :ok: , a że z daleka wiedzą czym "pachnie" wizyta tego pana to wcale nie dziwne bo to przecież mądre kicie są :ok: :kotek: :kotek: :1luvu:
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 01, 2012 23:53 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

daleko do weta niby nie mamy, ale zimno i transporter ciut przymały się zrobił na dwupak (trzeba nowy kupić), a że weterynarz ma po drodze, to bez problemu przyjeżdża z ekwipunkiem. :-)

czas zasuwa strasznie. dopiero co kupowałam "wyprawkę", a tu już 2 lata minęły. ;-)

a tak przy okazji - może znacie kogoś, kto chciałby nabyć przytulną kawalerkę na mokotowie?
chcemy/musimy się przenieść do większego mieszkania i w związku z tym muszę, niestety, sprzedać swoje.
Obrazek

.she.

Post » Sob lis 03, 2012 0:14 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

oo, słodkiemu dwupaczkowi szykuje się przeprowadzka :D

niestety nie znam nikogo takiego ..

smarti

Post » Sob lis 03, 2012 0:33 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

smarti pisze:niestety nie znam nikogo takiego ..

a może rozesłałabyś wici po znajomych (i nieznajomych :wink: )?
Obrazek

.she.

Post » Śro gru 19, 2012 0:07 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

vea nam się rozchorowała, a nasz weterynarz (jak na złość) akurat wyjechał. :-(
rano zabieram ją do tego drugiego weterynarza.
mam nadzieję, że to nic poważnego... :-(
Obrazek

.she.

Post » Śro gru 19, 2012 1:58 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

.she. pisze:vea nam się rozchorowała, a nasz weterynarz (jak na złość) akurat wyjechał. :-(
rano zabieram ją do tego drugiego weterynarza.
mam nadzieję, że to nic poważnego... :-(

a co się dzieje? :roll: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro gru 19, 2012 12:35 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

jak się zachowuje? jakie ma objawy ??

smarti

Post » Śro gru 19, 2012 15:06 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

vea już trzeci dzień nic nie je i albo leży z nieobecnym wzrokiem albo śpi. okazało się, że ma wysoką gorączkę. nie wiadomo czym spowodowaną. dostała dziś dwa zastrzyki (nawet nie zauważyła). jutro jedziemy na kolejne. takeshi próbuje się z nią bawić, ale ona na nic nie reaguje. po prostu - nie ma kota. mam nadzieję, że jutro już jej się poprawi po tych antybiotykach.
Obrazek

.she.

Post » Śro gru 19, 2012 15:34 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

musisz ją karmić !-wet nie powiedział?
kup strzykawkę 10-tkę lub 20-tkę w aptece,oczyw bez igły
i gerberek indykowy lub kurczakowy i karm strzykawką z boku do pysia !
malutkimi porcyjkami żeby nadążyła przełykać.( sadzasz kota na kolanach tyłem do siebie, lewą ręką odciągasz pysio trochę do tyłu trzymając za fałd skóry na karczku a prawą malutkimi łyczkami ze strzykawy, z boku tu gdzie nie ma ząbków, na języczek po troszku jedzonka uważając żeby nie zakrztusić.)
dowiedz się też czy nie potrzebuje kroplówki-czy nie jest odwodniona?-mam nadzieję że ten lekarz to sprawdził?
kot nie może tak długo nie jeść bo może się to skończyć tragicznie w sensie że wątroba się stłuszczy !
co mogło się stać-czyżby czymś się zatruła?-wymiotowała?

już raz nie jadła bardzo długo-ale wtedy miała nadżerki w pysiu bo miała koci katar..ale karmiłam ją wtedy właśnie na siłę!
zaskoczyła mi na makrelę wędzoną..

smarti

[poprzednia][następna]