Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid. Patty['] Bunia szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 06, 2011 9:40 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

e tam - moja Maja wychowywa sie z kotami odkad sie urodzila. Na poczatku miala dwa swoje, w tym wariatke Amisie ktora siała zniszczenie i demolowala chate. Jak wracałam z Maja ze szpitala, moja matka sie rozryczała po przyjsciu do domu bo zastałyśmy zrzucone dwa kwiatki i wszedzie ziemie a mama sprzatala dwa razy przed wyjsciem, ten drugi raz to oczywiscie tez byla zasluga Amisi :mrgreen:
Na szczescie spokorniało to kocie. I jest stateczna dama teraz - ale byl to szatan taki jak chyba wszystkie Twoje koty mokka razem wziete.
Jak Maja miala pol roku pojawily sie tymczasy i kociaki psocace i koty ktore wojowaly z moimi. Czesto byl cyrk na kolkach.
Maja zostala podrapana przez kota po raz pierwszy majac prawie 4 lata a stalo to sie w tym grudniu co byl, przez szatana Wafelka.
Wariowali, Wafel jest nieostrozny i sie wcale z pazurami nie pilnuje i stalo sie - mała ranka :mrgreen:
Maja zyje i ma sie dobrze :mrgreen: :mrgreen:

Nie martw sie Ania, naprawde sie ulozy. Koty to madre stworzenia :)
Najwyzej odetniesz im pole manewru w pokoju małego.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sty 06, 2011 9:50 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Ja kotów jako kotów się nie boję :) Uważam, że super, że dziecko będzie się z nimi wychowywało. Tylko taki Cardiamid to niebezpieczny dla dorosłego jest a co dopiero dla dziecka, tego się boję.
W Sylwestra bał się petard, otwierał więc sobie szafę, wspinał się po półkach aż na samą górę (pod sufit) i tam siedział. Ale wychodząc postanowił zeskoczyć. Na szczęście na moje nogi :roll: ale i tak zabolało. On taki bez wyobraźni jest :)

Shibasek natomiast okazał się być mądry kotkiem :) i wie, że z rozbiegu na brzuch mi wbiegać już nie wolno :)

Madziuradek, mieszkanko się właśnie remontuje, mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim i przeprowadzimy się jeszcze zanim Julek się pojawi :)
Koty będą szczęśliwe zarazem (bo przestrzeń) i pewnie zszokowane nowym domownikiem :) Jestem strasznie ciekawa jak to będzie.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw sty 06, 2011 10:03 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

gratulacje mokkuniu :). Na http://kocia_stronka.republika.pl/ znalazłam ostatnio fajnie opisane dorastanie z kotem od noworodka. Miło się czyta, a może i jakieś informacje Ci się przydadzą. Mnie to zawsze w takich chwilach przeraża możliwość wystąpienia alergii :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw sty 06, 2011 10:39 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Gratulacje :piwa:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw sty 06, 2011 10:59 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Gratuluję i ja :) :piwa:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw sty 06, 2011 12:43 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Wow, Mokkuniu
żeby wszystko szło gładziudko
i tłuściutkiego Julka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa:

normalnie ostatnio
babyboooooom wszędzie :ok: :ok:
bedzie miał kto zarabiać
na nasze emerytury 8) 8) 8)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sty 06, 2011 13:16 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Oj mokkuniu, to dużo zmian się u Was w tym roku szykuje :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 06, 2011 14:10 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Mokka, nic nie mówiłaś:)
Gratulacje z okazji nowego Kotka:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw sty 06, 2011 16:49 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Hej mokkuniu :mrgreen:
Tak sie zastanawiałam, jak sie czujesz? Ale widzę, że ok. :ok:

Moje koty trzymają się z dala od młodej, bo nie lubią wrzasków :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt sty 07, 2011 12:08 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

MarciaMuuu pisze:Hej mokkuniu :mrgreen:
Tak sie zastanawiałam, jak sie czujesz? Ale widzę, że ok. :ok:

ja też o Was myślałam ostatnio, brakuje mi Was...

a czuję się ok, leki działają tylko pikające, mam wrażenie non stop, przypomnienie o lekach w komórce mnie do szału doprowadza
i ten ból biodra od leżenia :/

mokkunia

Post » Pt sty 07, 2011 12:21 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Mokka, z całego serca gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekamy więc wraz z Wami do maja na pojawienie się Julka na świecie :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sty 07, 2011 12:23 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

O rety, jakie wieści :D
bardzo się cieszę, kciuki trzymam i wogóle :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie sty 09, 2011 22:16 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Dołączam swoje gratulacje i kciuki :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Czw sty 13, 2011 10:33 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

Ja już gratulowałam telefonicznie ;), ale jeszcze tutaj :piwa:

Nic się nie martw, ułoży się wszystko, teraz najważniejsze, żeby Julek cierpliwie poczekał w bezpiecznym miejscu do maja :kotek:

Już możesz sobie pozytywne wizualizacje zafundować: łąka, słoneczko, ciepełko i brzdąc uśmiechnięty przy mamie na kocyku ... Ja średnio, ale moja ulubiona sąsiadka bardzo wierzy w to, że tak należy: pozytywnie myśleć i wyobrażać sobie to co najlepsze dla nas.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Sob sty 15, 2011 16:44 Re: Leoś, Shibasek, Bunia, Cardiamid i Patty - i ... :)

dziękuję :oops: kciuki na pewno się przydadzą :)

Leżymy sobie dalej, dzielnie dzielę się poduszkami z kotami, chociaż czasem w nocy muszę im robić wykład, bo są chwile, że brakuje mi miejsca :)

Muszę jakoś sensownie zaplanować odrobaczanie kotów. I nie wiem kiedy najlepiej to zrobić. Przed przeprowadzką, przed narodzinami Julka?

Ponieważ ostatnio chwilowo nie było w zooplusie TOTW a musiałam pilnie zamówić kotom suche padło na Hill's Feline Sensitive Skin Adult z kurczakiem. Droga ta karma, ok 150zł/5kg ale pomyślałam, że Shibaskowi może coś pomoże na te jego wylizywania a Leośkowi na ataki futra.
Na razie na efekty chyba za wcześnie, ale... koty mi tę karmę pożerają w okamgnieniu 8O Uwielbiają ją, nawet Patek chodzi podjadać 8O
Lada moment skończą opakowanie to przeliczę na ile im starczyło.

U nas jeszcze w planach zakup drapaka, już nawet wybrałam firmę, teraz tylko czekam na wygraną w totka :) no i czeka nas zabezpieczanie balkonu w nowym mieszkaniu, tu już wiem też do kogo będę dzwonić :twisted:

mokkunia

[poprzednia][następna]