Simbo i Sarabi - 1 część przygód rozkosznego dueciku S&S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 23, 2007 18:44

Przepytalem Bolka na temat kielkow.
On jest stary i madry.

Okazalo sie, ze moja Duza tez kiedys hodowala kielki :strach:
To byl slonecznik, fasolka mun, sezam i cos tam jeszcze.

Czy żaby maja najpierw kielki Boluś nie wiedzial...

Mruczus
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sty 23, 2007 19:09

Nie mam pojęcia.
Pysia też nie wie.
U nas Duża też posadziła coś dziwnwgo i mówiła,
że to dla nas,
bo coś ostatnio za bardzo intensywnie liczyłem liście przy kwiatach i parę połamałem,
ale nie nazywała tego kiełkami.
Wyrosło to takie długie, cienkie - Duże mówiły na to psze coś tam. Postawiły nam doniczkę na ziemi i po chwili już wiedziałem dlaczego wszystkie kwiaty stoja wyżej.
Pysia zaraz wszystko wykopała, ale była potem super zabawa w tym czarnym. A ile potem mieliśmy z Pysia wylizywania siebie nawzajem. Napiszczie co te kiełki robią. Jak sobie nie dacie z nimi rady to przyślę Pysię ogrodniczkę. Pozdraziam Haker

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sty 23, 2007 20:27

Tak sobie myślę :? Jak wszystko zielone ma kiełki to dlaczego Franek nie ma?
Owies i trawkę to mamy posadzone w donicy, która stoi obok więc to chyba nie to :?
Sarabka dzisiaj to próbowała i opluła później cały parapet - mówiła że jakieś ostre

Pytaliśmy się dzisiaj Damiego to mówił że to jakaś żucha :roll: może to to co Franek mówił
Czy to też kiełki czy już nie :?: Bo na razie wydaje się niegroźne ale kto tam wie :roll:
Simbuś
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto sty 23, 2007 20:37

izaA pisze: Dziecko ma bujną czuprynkę...i bardzo ładne oczy, czy mówisz mu czasem, że dziewczyny się będą kochać w takich oczyskach? Jak ja mówię o tym Michałowi, to on: Mamo, nie gadaj takich głupot...

U mnie jest to samo, dziewczynom się podoba już teraz i mówię mu że będzie miał powodzenie
To patrzy się na mnie i kwituje to krótkim : E tam, już :roll:
kothka pisze:
izaA pisze: I jeszcze słówko komentarza do Sarabki...ona na każdym zdjęciu wychodzi jakby taka nieuczesana :wink:

Ona nie ma czasu się czesać :twisted: Za dużo do zbrojenia jeszcze jej zostało :D

Z Sarabką macie rację ona nigdy nie ma czasu się uczesać, ani umyć, ani zakopać po sobie :lol:

czarna.wdowa

Post » Śro sty 24, 2007 9:32

Jestes? :strach:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro sty 24, 2007 9:50

Jestem :D wczoraj po przyjściu do domu byłam taka wykończona że zaraz poszłam spać
a dzisiaj wcale nie czuję się wyspana - może bierze mnie jakieś przeziębienie :roll:

W domu pod moją nieobecność był kolejna odsłona walki z papierowym potforem :twisted:
Sarabka znalazła chusteczki w Damiego plecaku i ozdobiła nim całą kuchnię
Moi mężczyźni zorganizowali przy okazji generalne sprzątanie kuchni
w efekcie z pod szafek, kuchenki i lodówki wyciągnęli reklamówkę kulek, woreczków itp
O zgrozo nigdzie nie znaleziono suszonej rybki którą w weekend Sarabka zwinęła Frankowi z miski :strach:
zjeść jej pewnie nie zjadła :roll: podejrzewam że za kilka dni odnajdziemy ją po zapachu :evil:

czarna.wdowa

Post » Śro sty 24, 2007 9:54

Ufff... :D

czarna.wdowa pisze:O zgrozo nigdzie nie znaleziono suszonej rybki którą w weekend Sarabka zwinęła Frankowi z miski :strach:
zjeść jej pewnie nie zjadła :roll: podejrzewam że za kilka dni odnajdziemy ją po zapachu :evil:

Nie bylabym taka pewna :twisted:
W moim poprzednim mieszkaniu zaginela
bez wiesci szyja indycza :oops:
Nawet przy przeprowadzce nie odnalazla sie.

Dorota

Post » Śro sty 24, 2007 11:07

ojj ale masz wesoło w domu,zazdroszcze ci :oops: u mnie jakos cicho i spokojnie,raz po raz ktorys ziewa i przewraca sie na drugi bok, :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sty 24, 2007 11:11

kasia essen pisze:ojj ale masz wesoło w domu,zazdroszcze ci :oops: u mnie jakos cicho i spokojnie,raz po raz ktorys ziewa i przewraca sie na drugi bok, :roll:

Kasiu, spraw sobie małego kociaka, a od razu przestaniesz się nudzić :twisted: U mnie wlasnie odchodzi obgryzanie telewizora, moja ręka wygląda jakbym się pocięła ;) A jak masz dwa takie jak czarna.wdowa to dopiero nie mozna sięnudzic :twisted:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro sty 24, 2007 12:38

moja rysieńka właśnie dostała porannego propelera, lata skacze i wogóle nie wiem co ona wyrabia. franio sprawdził czy się obudziłam, przyszedł na buziaczka i polazł spać z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro sty 24, 2007 12:54

kothka pisze:
kasia essen pisze:ojj ale masz wesoło w domu,zazdroszcze ci :oops: u mnie jakos cicho i spokojnie,raz po raz ktorys ziewa i przewraca sie na drugi bok, :roll:

Kasiu, spraw sobie małego kociaka, a od razu przestaniesz się nudzić :twisted: U mnie wlasnie odchodzi obgryzanie telewizora, moja ręka wygląda jakbym się pocięła ;) A jak masz dwa takie jak czarna.wdowa to dopiero nie mozna sięnudzic :twisted:

moze kiedys :lol: miałam kiedys co chwila kociaki na tymczasie i brak czasami :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sty 24, 2007 13:06

Nasz Simbuś też zaczyna się statkować - wiecej śpi, dużo rzeczy ma w... głębokim poważaniu :lol:
Ale jak go 1-2 razy dziennie napadnie głupawa to biega i skacze jak mała
a że to ponad 5kg to zniszczenia są proporcjonalnie większe niż małej :roll:
np. przewracające się fotele, spadające kosze, pościągane dywany, wyrwane dziury w obiciu drzwi
a Dami wmawia mu ze wskakując wgiął mu obudowę od kompa :)

A Sari to już tornado w czystej postaci jak zaczyna szaleć to niszczy wszystko na swojej drodze
i nie ma że czegoś czy kogoś się boi :roll: np. bardzo częsta sytuacja
Mała stoi na umywalce i popycha łąpką kubek ze szczoteczkami - my "Sari nie wolno"
zostawia na chwilę a zaraz patrząc sie nam w oczy zaczyna znowu - my "Sari zostaw nie wolno"
zostawia a później łapą szybko zwala i ucieka w poczucie dobrze spełnionego obowiązku :twisted:

czarna.wdowa

Post » Śro sty 24, 2007 18:27

A co powiedziałybyście na widok ogromnego statecznego kocura, który podskaiwał w łazience i skakał co chwilę na ręcznik?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro sty 24, 2007 19:09

kussad pisze:A co powiedziałybyście na widok ogromnego statecznego kocura, który podskaiwał w łazience i skakał co chwilę na ręcznik?

8O :?:

Dorota

Post » Czw sty 25, 2007 8:01

kussad pisze:A co powiedziałybyście na widok ogromnego statecznego kocura, który podskaiwał w łazience i skakał co chwilę na ręcznik?

Swój chłop :ok:
Simbo

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]