Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2018 8:42 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

MalgWroclaw pisze:
klaudiafj pisze:Mam dosyć.
Bywajcie!

W ogóle mnie to nie dziwi

To ja już się na pewno nie odezwę.

Dobrych, spokojnych i zdrowych świąt dla wszystkich!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 30, 2018 8:50 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Marzenia11 pisze:
MalgWroclaw pisze:
klaudiafj pisze:Mam dosyć.
Bywajcie!

W ogóle mnie to nie dziwi

To ja już się na pewno nie odezwę.

Dobrych, spokojnych i zdrowych świąt dla wszystkich!

Załamka. Czasami mam wrażenie, że to forum dla dzieci w wieku przedszkolnym. Nie potraficie rozmawiać. W końcu Klaudia zna najlepiej sytuację. Forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie. a czy pytający z nich skorzysta to jego sprawa. Może ale nie musi. A tutaj niektórzy tylko oceniają, pouczają, krytykują. A spróbuj mieć inne zdanie..... Nie wiem z czego to wynika?
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pt mar 30, 2018 9:37 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Wrocilam od wetki. Co przeżyłam to moje. Ale jest super! Wetka od razu powiedziala/zweryfikowala badania o metronidazol. Powiedziala ze na to co bylo Marysi podaje sie go nawet 3 miesiace. Ale od razu przyznala że to skutki uboczne. I powiedziala że zapisze w systemie, żeby nigdy wiecej juz Marysi tego leku nie podawac. Dostala w zastrzyku antybiotyk, ktory nie ma skutkow ubocznych, a przynajmniej az takich.
Co wazne - obraz w usg calkowicie sie naprawil. Wszystko co bylo zle zniknelo. Zostala stluszczona watroba. Wetka powiedziala że Marysia teraz ma.wage idealna a byl czas ze byla mocno otyla i zebysmy starali sie ta wage utrzymac.
Dostala oczywiście leki. I dieta ma byc watrobowa i zeby Marysia jadla surowe mieso. Ogolnie lepiej zeby mieso i mokre ale to jest inny temat. Nie udalo mi się jej skutecznie karmic samą mokra karmą.
Wiec metronidazol pomogl mimo wszystko.
Ja jestem bardzo zadowolona!
I wetka znowu nie policzyla za usg.
I powiedziala że jakby cos sie dzialo przez swieta to mam dzwonic - ona przyjedzie. Spytalam - czy powinnam sie czegos spodziewac? Powiedziala że nie. Nawet nam sie wyniki krwi poprawily - a to co jest teraz nie tak to przez metronidazol. Cukier jest calkowicie w normie.
Ja sie ciesz3 ogromnie!!!
Jedyne co to stluszczeniowa watroba została - ale przy tym co bylo to ulga wielka.

(Ps. Mam dosc pisania tutaj, bo od pewnego czasu jedna gownoburza pogania druga. Rady radami - umiem je przyjmować - ale tu rady sa w formie sztyletow). Dlatego tak malo osob pisze tutaj na miau o problemach zdrowotnych swoich kotow. Ja pisze jedno a niektorzy drugie. Dziwn3 ze jak cos sie dzieje z kotem to nagle wszyscy sie zlatuja i kopią leżącego. Za kazdym razem. Nie chce mi sie juz na to narazac. Wystarczy że martwie sie zdrowiem swoich kotow. Nie mam ochoty juz przejmowac sie kasliwymi uwagami dodatkowo.

Wesołych Świąt. I dziekuje moim prawdziwym Przyjaciolom, ktorych mam tutaj bardzo duzo. :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 30, 2018 9:41 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Świetnie że problem się rozwiązał.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Pt mar 30, 2018 9:50 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Ufff, odezwę się, bo jak się w coś angazuje pół dnia i okazuje się, ze człowiek miał rację to jest bardzo dobra wiadomość :D
Wprawdzie nie rozumiem, co się poprawiło w usg, co było złe zniknęło, skoro wczoraj pisałaś o tym, zę miesiąc temu była jedynie stłuszczona wątroba oraz nie rozumiem, jak wyniki krwi ze złych wczoraj (wet wzywała na kroplówkę) dzisiaj są super, ale skłądam to na karb braku precyzji internetowego przekazu.

Najważniejsze, ze to narozrabiał metronidazol (nigdzie nie pisałam, ze jest nieskutecznym lekiem) i że będziesz miała spokojne święta :D :piwa: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt mar 30, 2018 9:52 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Ciesze sie z Marysi :) Szara na watrobe dostawala hepatiale forte advanced, spytaj przy okazji wetke, czy dla Marysi by sie nadalo, cos pewnie dostaje na wspomozenie regeneracji. U Szarej efekty byly fajne.

Spokoju Wam zycze.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt mar 30, 2018 10:00 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Marzeniu, dalej wbijaj szpile. Nie musisz rozumiec. Ja nie wszystko pisalam na forum, ale nie napisalam nigdzie że byla tylko stluszczona watroba. Ale nie mam ochoty tlumaczyc sie wiecznie i prostowac Twoje przekrecone slowa.

klaudiafj

Post » Pt mar 30, 2018 10:02 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

zuza pisze:Ciesze sie z Marysi :) Szara na watrobe dostawala hepatiale forte advanced, spytaj przy okazji wetke, czy dla Marysi by sie nadalo, cos pewnie dostaje na wspomozenie regeneracji. U Szarej efekty byly fajne.

Spokoju Wam zycze.

Oczywiscie, dostala wspomagajace watrobe. Chyba to samo co piszesz. I teraz tez ma :)

Ja jestem szczęśliwa!

klaudiafj

Post » Pt mar 30, 2018 10:11 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

klaudiafj pisze:Marzeniu, dalej wbijaj szpile. Nie musisz rozumiec. Ja nie wszystko pisalam na forum, ale nie napisalam nigdzie że byla tylko stluszczona watroba. Ale nie mam ochoty tlumaczyc sie wiecznie i prostowac Twoje przekrecone slowa.

Kur..a Klaudia, poświęciłam na uspokajanie Ciebie wczoraj kilka godzin., Na szukanie linków, przekonywanie Ciebie, ze to metronidazol a nie nowotwór. Na to co powinnas usłyszeć od wet, a nie ode mnie.Do cholery, Twoja wdzięcznośc nie zna granic. A zę nie podoba mi się Twoja wet? A jak ma mi się podobac lekarz, która zamiast powiedzieć, zę to może być od metronidazolu gada Ci wczoraj, ze nowotwór tez moze być i że miesiąc temu robione usg o niczym nie świadczy bo koty żyją intensywnie? Jak ma mi się podobać wet, która pieprzy o cukrzycy na podstawie wyniku glukozy i teraz świętujesz, zę w ponownych badaniach cukier w normie? do cholery, dzięki Ci. Głupia jestem jak but, ze się wczoraj zaangażowałam.
I dopiero teraz mozesz mi napisac o wbijaniu szpili. Ale dopiero teraz, w tym poscie.

Marzenia11

Post » Pt mar 30, 2018 10:20 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Nie będę niczego prostowac. Nie ma sensu kopać się z koniem.
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2018 10:23 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Pt mar 30, 2018 10:21 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Jejku czy dla spokoju możemy zakończyc temat?

Klaudia lepiej jakieś zdjecia wstaw.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt mar 30, 2018 16:01 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

wstaw wstaw, chetnie obejrzymy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 30, 2018 17:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Cieszę się że się uspokoilas i że jednak sytuacja się prostuje

Zdrówka
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt mar 30, 2018 18:21 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Za zdrowie Marysi. Ciesze się. Miło, że wetka nie wzięła opłaty za usg, przed Świętami kazdy grosz się liczy. A jak apetyt Mary?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt mar 30, 2018 18:27 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 13 - foty str. 5, 15, 32, 49, 53

Bardzo dobrze z apetytem :) zjadla pasztet ze smakiem i dwa razy sama usiadla do wołowiny w ciagu dnia i okazalo się, że jednak umie gryzc wieksze kawalki :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]