Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MonikaMroz pisze:Elunia jak Fitula duzo spi to może to cukrzyca?
mir.ka pisze:Fitus jeszcze nie taki stary jak na małego pieska. Mój Dżekuś nie moze z waga zejść ponizej 11 kg i chyba nie zejdzie, bo to juz taki wiek , w styczniu będzie miał 13 lat. Zjada dziennie 300-400g mokrego w 4 porcjach, bo nie moze za duzo na raz z powodu problemów z układem trawiennym, czasami jeszcze wieczorem poprawia suchym, ma cały czas w misce. Zęby też ma bardzo kiepskie ale wet nie chce mu wyrywać ze względu na wiek i stan zdrowia, za duze obciążenie dla jego organizmu.
Kotina pisze:mir.ka pisze:Fitus jeszcze nie taki stary jak na małego pieska. Mój Dżekuś nie moze z waga zejść ponizej 11 kg i chyba nie zejdzie, bo to juz taki wiek , w styczniu będzie miał 13 lat. Zjada dziennie 300-400g mokrego w 4 porcjach, bo nie moze za duzo na raz z powodu problemów z układem trawiennym, czasami jeszcze wieczorem poprawia suchym, ma cały czas w misce. Zęby też ma bardzo kiepskie ale wet nie chce mu wyrywać ze względu na wiek i stan zdrowia, za duze obciążenie dla jego organizmu.
Jak na razie żaden wet nie mówił, że Fituś jest za stary na narkozę ...
ale zęby ma fatalne - stan zapalny, który rzutuje na cały organizm ...
Teraz Fitusiowi daję tylko mokre - ok. 300 g na dzień w dwóch porcjach
mir.ka pisze:Kotina pisze:mir.ka pisze:Fitus jeszcze nie taki stary jak na małego pieska. Mój Dżekuś nie moze z waga zejść ponizej 11 kg i chyba nie zejdzie, bo to juz taki wiek , w styczniu będzie miał 13 lat. Zjada dziennie 300-400g mokrego w 4 porcjach, bo nie moze za duzo na raz z powodu problemów z układem trawiennym, czasami jeszcze wieczorem poprawia suchym, ma cały czas w misce. Zęby też ma bardzo kiepskie ale wet nie chce mu wyrywać ze względu na wiek i stan zdrowia, za duze obciążenie dla jego organizmu.
Jak na razie żaden wet nie mówił, że Fituś jest za stary na narkozę ...
ale zęby ma fatalne - stan zapalny, który rzutuje na cały organizm ...
Teraz Fitusiowi daję tylko mokre - ok. 300 g na dzień w dwóch porcjach
Dżekus też miał dwa razy leczony stan zapalny od kiedy jest u mnie. Dostawał tabletki i mu przechodziło. Ale każdy przypadek jest inny i od weta zalezy jak będzie leczył.
Kotina pisze:Fituś już po wizycie w Canfelisie .... wyniki ma na tyle dobre, że może mieć sanację paszczękiZabieg wykona dr Kasia Tuszyńska - ta sama, która operowała Tosię
![]()
Zabieg odbędzie się w przyszłym tygodniu w Canfelisie ... przed i po zabezpieczamy Fitulę antybiotykiem.
Po zabiegu Fituś pozostanie nadal pod opieką dr Dominiki w celu kontrolowania i ewentualnego leczenia niedoczynności tarczycy, jeśli następne wyniki chorobę potwierdzą.
Dostał też lek (i nie jest to hormon !!), który (po dłuższym stosowaniu) ma zapobiec popuszczaniu przez Fitulę moczu podczas snu![]()
![]()
Można ? Jak widać można - tylko trzeba mieć wiedzę i dobre chęci![]()
![]()
U Marcela2 proponowali mi tylko terapię hormonalną![]()
Jaki jest sens podawania psu - wykastrowanemu psu - hormonów ??!! To po co ta kastracja ??!!
W Warszawie zaczęło lać już w nocy i ani myśli przestać ... zdecydowanie nie lubię deszczu
Dzisiaj mój mąż naskarżył na koty - od 4-ej rano ganiały jak szalone po chacie i nie dały mu spać - ja nic nie słyszałam, musiałam mocno spać![]()
Nie rozumiem czego narzeka ? Sam budzi się o 4.30 - 5.00 i snuje się po chacie ....
Ale czy aby na pewno moje koty to wiekowe koty ?!
Cieszę się, bo widać, że zdrówko im dopisuje![]()
zuza pisze:Leje
Dobrze, ze sa jakies pomysly
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 47 gości