Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 28, 2015 12:35 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Niby tak bylo. W Bytomiu w mojej klatce 90% to starsi ludzie. 1 sasiadka pietro nizej przyjazna do przesady... wszystko widzi wszystko wie.
Obok starsza pani niby symatyczna ale podobno mowila innej sasiadce ze spoko ale pozno sie kąpiemy... a ona slucha glosno radia maryja. Jestesmy kwita. (Swoja droga aburdalna sytuacja jak siedzisz w lazience... i nagle zza sciany gromkie AMEN....) albo piesni "Nie oddamy wam, nie oddamy wam telewizji trwam"... .
Obok na pietrze mam super sasiadow i bedzie mi ich brakowac. Corki maja ciut mlodsze niz ja + sami rodzice sa mega spoko. Z Sasiadka jestem na ty, choc moglaby byc moja mama :) Ich bedzie mi brakowac.

W TG widze ze osiedle jest "mlode". Na pietrze sa 3 mieszkania. Obok mam takie starsze malzenstwo (W sumie sa sympatyczni) - ale tam bedzie ich syn mieszkal niebawem, cos kolo 24 lat wiec spoko. I wiem ze naprzeciwko jest jakas mloda para... ale od marca ich tam nie widac. Tak jak by zostawili wykanczanie mieszkania i pojechali dorobic. NIe ma ich.

No powiem szczerze mielismy taka ekipe znajomych... i wszyscy sie rozjechali po PL i po swiecie ;(
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt sie 28, 2015 12:48 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej Janinko :)

Asiu :) Kluski na parze najlepsze są z jogurtem owocowym - spróbujcie Dziewczyny jak nie jadłyście - to jest hit z przedszkola. Najlepsze danie, na którym wychowały się pokolenia :) Moja mama je z budyniem - a dokładnie z sosem budyniowym, czyli budyń robi się tak jak normalnie lecz ciut rzadszy :) Ja nie lubię z budyniem.

Remont się zawsze obsuwa. Ja na czas remontu mieszkałam u mamy i miało być miesiąc, a było chyba dwa miesiące i w końcu zamieszkaliśmy tutaj jak jeszcze był remont. Kitusia jak to zobaczyła, mieszkanie w stanie remontowym to chciała uciec jak najdalej :)

Ja też mam depresje ostatnio :( Połączoną z niezadowoleniem z siebie i z lękiem, bardzo nie lubię tego stanu, bo to długo u mnie trwa i wykańcza mnie psychicznie, że źle sypiam i mam hercklekoty nocne. Ale za to koty się wieczorami gonią jak szalone i to mnie zawsze rozśmiesza :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sie 28, 2015 12:55 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Ja też mam znajomych rozjechanych po Polsce. Nie mam z kim iść na głupi spacer :/
Ciekawe z tym radiem Maryja :D Ja słucham wiadomości w telewizji TRWAM i muszę rzec, że i wiadomości i programy o polityce są na bardzo wysokim i bardzo merytorycznym poziomie - wg mnie są najlepsze i bardzo obiektywne. Mają odwagę nazwać rzeczy po imieniu i do każdego problemu podchodzą dokładnie, wszystko wyjaśniając. Polecam jak coś :)

klaudiafj

Post » Pt sie 28, 2015 13:00 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

PixieDixie pisze: (Swoja droga aburdalna sytuacja jak siedzisz w lazience... i nagle zza sciany gromkie AMEN....) albo piesni "Nie oddamy wam, nie oddamy wam telewizji trwam"... .

Wyobraźnia zadziałała :ryk: :ryk: :ryk:

Nie jadłam papmuchów z jogurtem, ale też nie chodziłam do przedszkola, widocznie mnie ominęła edukacja :wink: Wczoraj oczywista się nie powstrzymałam i wszamałam knedlika z cukrem Obrazek

Wiecie, te stany depresyjne, to może być też pogoda. U mnie dziś ponuro bardzo, zero słońca, wiatr, ptaki pochowały się do rynien i tez wyglądają smętnie. Mi dodatkowo od paru dni znów zaczęły się śnić zwierzęta, więc po przebudzeniu jestem smutna, bo wokół nikogo :( Z łózka nie chce się wyjść, ale muszę się rozruszać, czekam na wyznaczony czas i zabieram się za pranie :ok:

Z tymi znajomymi mam tak samo. Klaudia, dokładnie tak - nawet nie mam z kim iść na spacer, bo jestem sama w mieście :?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sie 29, 2015 8:13 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hej

Wrocilam wczoraj i nie mialam humoru do niczego. Impreza rodiznna mnie zirytowala do granic mozliwosci.
Siedzielismy wczoraj z M. i jak dzieci i ogladlaismy Harrego Pottera ;P

Rano obudzila mnie bieganina moich futrzakow. Pixior siadl na parapecie pomialczal i uwaga wskoczyl na otwarte skrzydlo okna... na sama gore.

Dzis meza jedzie do TG a ja tu dzisiaj posprzatam w mieszkanku. I moze bede czytac. Bo ksiazke kupilam.

PixieDixie

Post » Sob sie 29, 2015 10:51 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Aia pisze:
PixieDixie pisze: (Swoja droga aburdalna sytuacja jak siedzisz w lazience... i nagle zza sciany gromkie AMEN....) albo piesni "Nie oddamy wam, nie oddamy wam telewizji trwam"... .

Wyobraźnia zadziałała :ryk: :ryk: :ryk:

I u mnie tak samo ! :ryk:

I coś w tym jest, że jak nowe osiedle to młodzi ludzie mieszkają...

Pampuchy TYLKO z jogurtem, lub z truskawkami ze smietaną, lub malinami :D pyszne, ale póki co mogę obejść się smakiem, a chciałam bardzo robić knedliczki :mrgreen:

pozdrawiam Was weekendowo :piwa:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob sie 29, 2015 11:03 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

A to Pixie zdolny :) mnie też dziś obudziła gonitwa :) choć wpierw było kopanie w kuwecie :)

klaudiafj

Post » Sob sie 29, 2015 11:05 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

PixieDixie pisze:
Rano obudzila mnie bieganina moich futrzakow. Pixior siadl na parapecie pomialczal i uwaga wskoczyl na otwarte skrzydlo okna... na sama gore.

Chyba u Ewy widziałam takie zdjęcie, jak któraś z dziewczyn siedziała na skrzydle drzwi balkonowych, zastanawiałam się jak tego dokonała i ostatnio widziałam to na własne oczy 8O Molka tak gadała, tak pyskowała aż wskoczyła na drzwi balkonowe i próbowała utrzymywać równowagę :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 11:25 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Pixior ma zdjecie jak siedzi u gory na karniszu... ;) A Dixie na parapecie i patrzy za nim.

No maja niesamowite zdolnosci... ale pomimo siatek strach sie bac. Pixie swego czasu wspinal sie po stalowej siatce.

Bede pod koniec tygodnia zamawiala siatki do nowego mieszkania.

PixieDixie

Post » Sob sie 29, 2015 12:14 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

PixieDixie pisze:Pixior ma zdjecie jak siedzi u gory na karniszu... ;) A Dixie na parapecie i patrzy za nim.

No maja niesamowite zdolnosci... ale pomimo siatek strach sie bac. Pixie swego czasu wspinal sie po stalowej siatce.

Bede pod koniec tygodnia zamawiala siatki do nowego mieszkania.

Pokazałabyś to zdjęcie :D

kurde tak mnie natchnełaś swoja łazienką, ze już patrze na projekty łazienek :D w przyszłym roku planujemy remont :mrgreen:
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 12:32 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Haha to powodzenia :) Dla mnie w ciagu 3 lat to juz 2 remont lazienki ;P Efekty na koniec sa super ale w trakcie remont jest koszmarny> Chyba remont lazienki jest najgorszy ze wszystkich.

Dzis fachmany od kuchni przyjechaly. Dobrze ze mnie tam nie ma:D

jestem happy bo dogadalam sie z rodzicami ze wezma nasza rogowke ;D Wiec mamy pole by kupic sobie nowa ;D

Nie mam fotki z kanrisza pod reka ale mam za to z panelu prysznicowego i pieca gazowego w lazience :D
Zdjecie Panelu

Siedze i zamiast sprzatac o zgrozo szperam po rzeczach do meiszkania :P Koty cale towarzystwo spi

Zdjecie 1

Zdjecie 2

Zdjecie 3

PixieDixie

Post » Sob sie 29, 2015 12:46 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Hahahahahahaha!
Zdjęcie z panelu prysznicowego świetne!!!
W zyciu bym nie pomyślała ze jakiś akrobata tam wskoczy :lol:

Po co Ci sprzątać? Zobacz jakie masz doborowe towarzystwo w okol siebie :mrgreen: wszyscy zmęczeni to po co Ty będziesz sie przemęczać? :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 12:49 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

A bo ja jestem taki czlek ktorego "burdel" irytuje :D A mam tu ostatnio premamentnie "burdel" :P

PixieDixie

Post » Sob sie 29, 2015 12:51 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Mnie w pracy denerwuje "burdel" bardzo nie lubie i od razu biegam jak wściekła po restauracji :lol:
W domu mi to lotto :lol: mam męża w Twoim stylu, co go opisywany "burdel" irytuje i co chwile sprząta cos :lol: ot tak, tak sobie go wychowałam :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Sob sie 29, 2015 12:52 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka są już z nami

Tak! weź przykład z kotów! One wiedzą, co dobre :mrgreen:

A propos remontu, po weekendzie będę wołać elektryka :placz: jakieś iskry mi idą w kuchni, oby obyło się bez kucia... (choć to pobożne życzenie, bo w łazience jakiś genjusz wmurował kontakt w glazurę :evil: przy okazji trzeba się tym zająć :placz: )

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]