"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 19, 2015 15:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Miziamy Trzech Muszkieterów :201461 :201461 :201461
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie wrz 20, 2015 21:22 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

I od nas głaski dla Muszkieterów i pozdrowienia dla Smoka!

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Pon wrz 28, 2015 18:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Zabers jesli masz jeszcze ten drapak na oddanie to prosze o wiadomosc na pw prosze :( z gory dziekuje

xxdiablicaxx

Od: Nie wrz 27, 2015 15:24

Post » Czw paź 01, 2015 8:01 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Zanim wpadnę w odwiedziny do chłopaków i zrobię nowe fotki, jeszcze kilka z ostatniej sesji.

Najpierw fota dwóch Marutków :lol:
Obrazek

Albert
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maru
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już 3 miesiące, odkąd szukają domów - i nic, nikt ich nie chce, nikt nie pyta, ani jednego telefonu :(
A to fajne, bezproblemowe, dobrze ułożone koty!
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 12, 2015 7:57 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Wpadłam do smokotów na mizianki - od razu oblazł mnie Albert i Odi :D Maru chyba woli nie ryzykować spotkań ze mną, bo pewnie wciąż pamięta, ze zazwyczaj kończyło się pakowaniem go do transporterka i wywożeniem ;) W każdym razie ulotnił się w czarnej dziurze.
Chłopaki wyglądają kwitnąco - Albert aż zbyt kwitnąco ;) Odiś ma piękne futerko :1luvu:
Jutro zabiorę Odika na kontrole badanie krwi, zeby sprawdzić nereczki, plus dodatkowo na badanie pęcherza, bo zdaje się ma jakiś problem z sikaniem.
Jak się uda, zabiorę tez Marudę, w końcu najstarszy to też przydałoby się sprawdzenie co w kocie siedzi. Przy okazji go zaczipuję i jak będzie wszystko ok, doszczepię.

Smokocie szaleństwa :D (zamiast Marutka pozował jego "klon" ;) )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 12, 2015 10:11 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Jezu, jakie piękne koty 8O :1luvu:
I jakie wspaniałe zdjęcia!!!!!!!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 12, 2015 10:23 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

No pewnie, ze piekne koty!
A skoro piękne, to i na fotkach pięknie wyglądają :kotek:

Mam jeszcze kilka :smokin:
Najpierw Albert
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 13, 2015 17:48 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Albercik, Ty bambaryło, jak się burasek zaokrąglił, a przecież i tak sznureczkiem nie był:) Pysionek kochany, patrzę na niego i czuję to niesamowicie jedwabne futerko. Odi bardzo dobrze wygląda. Miałam jedną osobę chętną na kota, wysłałam linki m.in. tu na forum, ale woleli całkiem maleńkiego i takiego wzięli. Niedługo zaczynam zajęcia z seniorami, są wśród nich kocioluby, popytam, może, a nuż?

agatag

Od: Sob sie 30, 2014 19:08

Post » Wto paź 13, 2015 18:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Ci internetowi wolą kociaki, a ci starsi, dla których sa koci seniorzy nie bywaja w necie :(
Dlatego trzeba rozpuszczać wici, rozwieszać ogłoszenia, opowiadać, opowiadać, opowiadać ...

Marutek i Odi właśnie wrócili od wampira ;)
Oddali solidarnie krew - obyło się bez obrażeń po żadnej stronie, było spokojnie, Odiś zawinięty w kocyk wręcz przysypiał w takt kapiącej krwi :lol:
I Maru, i Odi mają paszcze w kiepskim stanie, wiec jeśli wyniki bedą ok i nie pójdą wcześniej do nowych domów umówiłam ich wstepnie do zębologa na początek listopada. To koci seniorzy, trzeba zrobic porządek w paszczy póki można.

Wetka jest powalona gruchaniem Odisia - stwierdzila, ze grucha jak gołąbek :201461
Obrazek

Avian

Post » Wto paź 13, 2015 18:40 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Kiedy w lipcu byliśmy z Odim u weta, wdaliśmy się w pogawędkę z ludźmi, którzy też czekali pod gabinetem. Oni byli z psem, my też zabraliśmy oba psiaki więc rozmowa zeszła na psy, a gruchającym transporterkiem nikt się nie zainteresował. Przyszła nasza kolej, wstajemy, mówię "chodźcie piesiorki i ty, kocurze", a babeczka z poczekalni "to kot??? ja myślałam, że państwo z gołębiem przyjechaliście!"

agatag

Od: Sob sie 30, 2014 19:08

Post » Wto paź 13, 2015 19:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Kurdęż, Smokoty rzeczywiście wyglądają jak pączusie w maśle 8O :1luvu:

Ci co ich nie chcą nie wiedzą ile tracą.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro paź 14, 2015 12:41 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

I trochę Odisia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odika się kiepsko foci, bo wciąż idzie w kierunku obiektywu w celu zbarankowania go ;)
Obrazek

Avian

Post » Śro paź 14, 2015 17:30 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Avian pisze:Odika się kiepsko foci, bo wciąż idzie w kierunku obiektywu w celu zbarankowania go ;)

Nie gadaj, pięknie Ci się udało :lol:

Cała trójka do schrupania. Przesympatyczny tercet :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro paź 14, 2015 17:51 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Mam już wyniki, sa całkiem dobre.
Maru wręcz idealne, aż zaczęłyśmy się z wetką zastanawiać, czy on moze jednak młodszy jest i ma mniej lat niż mu dawałyśmy na początku.
Odisia nerki całkiem dobrze, kreatynina leciutko ponad normę, ale to nie świadczy wcale o niewydolności nerek.
Trochę widac jakiś stan zapalny u niego - moze od zębów, może coś z pęcherzem. Będę konsultowac z wetką w poniedziałek. W każdym razie przedstawianie Odisia jako kota nerkowego to gruba przesada 8)

Obrazek

Obrazek

Skoro wyniki Marutka ok, można szczepić. Wczoraj wetka nie chciała, wolała sie upewnić, że wszystko z nim ok.
Został tylko przy okazji zaczipowany.

Umawiam ten duet na reperację paszczy.

Za badanie Odisia zapłaciłam 78zł, za Marutka pokrywam ze swojej kasy bo to mój adoptuś przecież :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Pon paź 19, 2015 18:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

Wróciłem z dalekiej podróży. Jestem. Mam net. Nie mam kotów. Dziękuję za piękne zdjęcia Izo. Dziękuję za przechowanie Agato. Dziękuję Majencjo. Dziękuję tymczasowemu domkowi. Dziękuję wszystkim, którzy pomogli. Dziękuję.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

[poprzednia][następna]