Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 14:08 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Zmiany, zmiany... na lepsz

MB&Ofelia pisze:Moje pannice, mimo że dogadają się ze sobą, wymagają bawienia dwoma osobnymi wędkami czy sznureczkami. Gdyż albowiem Ofelia jest zazdrosna - o moją uwagę, o zabawki itp. Wychodzi jej kilkuletnie jedynactwo, z innym kotem umie się bawić w berka, w zapasy itp. ale zabawkami nie. Ale ja mam dodatkowy problem, bo mam tylko dwie własne ręce do dyspozycji, więc muszę majtać dwoma wędkami w rytmie dostosowanym do każdej kotki. Trzeba mieć doprawdy podzielną uwagę i poćwiczyć nieskoordynowane ruchy rąk :? .
Trzymam kciuki za noski-noski :ok: :ok:

pogrubienie moje.

Otóż to właśnie. Ja mam na szczęście męża, który od czasu do czasu przejmie jednego kota... U nas jest o tyle ciężej, że jak są za blisko, to Wanilia się płoszy, a Cynamon też jakoś dziwnie truchleje, zaczyna polować, mruży oczy...

Póki co to jeszcze nie czas, by razem się bawiły...

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon lis 25, 2013 14:56 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Pozdrawiamy i życzymy powodzenia budowania spokoju metodą małych kroczków
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon lis 25, 2013 15:03 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Idziecie do przodu, to najważniejsze, bardzo się z tego powodu cieszę, naprawdę :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon lis 25, 2013 15:22 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

aannee99 pisze:Idziecie do przodu, to najważniejsze, bardzo się z tego powodu cieszę, naprawdę :)

ja też ja też!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lis 25, 2013 15:46 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Każdej cioci i każdemu wujkowi za kciuki dziękujemy :)

Sarah DeMonique

Post » Pon lis 25, 2013 15:49 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Zmiany, zmiany... na lepsz

Sarah DeMonique pisze:1. Wanilia mniej fuczy na Cynamona. Właściwie fuczy tylko wtedy, jak jej się chce. Albo jak ona czegoś chce, a Cymek staje jej na drodze...
2. Kociaste zaczęły jeść razem: Wanilia na pralce, skąd obserwuje kocura, a kocur na podłodze, skąd nie widzi Wanilii (po co patrzeć na górę, skoro jedzenie mam na dole???)
3. Wanilia zaczęła sama przychodzić na jedzenie. Nie trzeba jej przynosić i stawiać na pralkę, jak to było na początku. Teraz sama wchodzi do kuchni i czeka na windę lub, gdy Cymek szaleje w pokoju (przy drzwiach) to czeka grzecznie, aż się ją weźmie i przeniesie... ("Drzwi do kuchni i do pokoju są obok siebie i idąc w kierunku pralki Wanilia musi przejść obok Cynamona w pokoju.
4. Jesteśmy dwa metry do przodu. Wstępnie obserwacja Cynamona Złego była uskuteczniana zza winkla do pokoju. Teraz przekroczyliśmy już przedpokój i Cynamona obserwujemy zza winkla w korytarzu przy kuchni...
5. Zostawiona pod naszą nieobecność w kuchni Wanilia spokojnie układa się na krześle i zasypia. Cynamon zasypia na łóżku w pokoju... Nie ma fuczenia, warczenia i ucieczek :)

No i Cynamon chyba już przestał gryźć ;)

Bosko, Aniu.... BOSKO!!! Jak to cudownie, że tak walczysz dzielnie!
Cieszę się ogromnie z tych Waszych małych kroczków do przodu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pon lis 25, 2013 15:59 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Sarah DeMonique pisze:Każdej cioci i każdemu wujkowi za kciuki dziękujemy :)

A ja chcę do Zuzi! Ale jeszce nie ma Zuzi, to Was lizam po uskach, Wanilka i Cynamonku! Duża Newy powiedziała, ze mam nie seplenić bo mi nie wypada, no to siem stalam ale jesce nie zawse mi wychodzi...
Perrrrrrełka śpiąca stęskniona

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lis 25, 2013 19:09 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Perełson. Bo Ty już duża kicia jesteś i jakbym był młodszy to bym się na pewno w Tobie zakochał, a tak, to jesteś dla mnie jak siostra. Ja lubię jak mnie po uszku liżą, ale Wanilia teraz tego nie robi i trochę mi przez to smutno. Może przyjechałabyś i wytłumaczyła Wanilii, że ja wcale nie chcę jej zjeść, tylko po prostu chciałbym się z nią pobawić?

Cynamon stęskniony do Wanilki

Sarah DeMonique

Post » Pon lis 25, 2013 19:14 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Cynamonku, ja postalam się wymruczeć Twojej Dużej żeby przekazała Wanilce. Ona tes by się chciała bawić z Tobą ale nieśmiała taka jest i boja siem jesce... No to ja Ciem polizuję po uszku dopóki się Wanilka nie będzie z Tobą bawić.
Perełek wyspany

Spilett

Post » Pon lis 25, 2013 19:23 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Kolejny maleńki kroczek "w przód":
Cynamon nie ruszył w kierunku Wanilki, kiedy ta przechodziła obok niego i wskakiwała na ulubione krzesełko... Popatrzył za nią. Został lekko ofuczany i przyszedł się położyć koło mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sarah DeMonique

Post » Pon lis 25, 2013 19:26 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Łojej łojej łojej, ale fajnie!!! :1luvu:

To jak już siedzisz wygodnie to może poczytasz? :D

http://dziennikrzeczyniemozliwych.blogs ... art-3.html

Muszę agitować bo u mnie na wątuniu to nikt nie pisa :(

Spilett

Post » Pon lis 25, 2013 20:01 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

napisałam wiersz.
i się chwalę.

Nigdy nie myślałam, że mnie to spotka
i Ktoś postawi na mojej drodze kotka.
I nigdy, przenigdy bym nie przypuszczała,
że moja kicia będzie rudo-czarno-biała.
I gdyby ktoś mi kiedyś powiedział,
że na moich kolanach kotek będzie siedział
to bym go od razu strasznie wyśmiała.
Nigdy nie myślałam, że kotka będę chciała.
Że będę cieszyła się z mruczenia do ucha,
Że nie będę się złościć, gdy się zmniejszy poducha,
bo kotek sobie zaśnie na niej właśnie.

*
Ale stanął kot na mej drodze i zatrząsł moim światem srodze.
Moje plany rozbił w pył.
Moją złość miauczeniem zbył.
Mój smutek ukoił mruczeniem.
Moje pragnienie zmienił w marzenie.
Moim lękom postawił się z sykiem.
Moim znajomym został i powiernikiem.
Moim przyjacielem na lepsze, dobre i złe.
I światełkiem w życia śnie.

Sarah DeMonique

Post » Pon lis 25, 2013 20:13 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

Wow! Mamy nową poetkę na forum!
Bardzo ładny wierszyk :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lis 25, 2013 20:16 Re: Cynamonowo-Waniliowy świat... Podsumowanie tygodnia str

MATKO JAKI PIĘKNY!
Aż mi się łezka zakręciła :)
:1luvu:

Spilett

[poprzednia][następna]