FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 20:56 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

O rany :!: :!: :!:
Wiem ,że nic nie wiem. Kot ma dom, może nie idealny, ale MOIM ZDANIEM, kochający.
Ja hoduję MCO, ale przyznam, że od początku kibicowałam meksykance i nawet sugerowałam, że to się tak skończy.
Dziś nie wiem, co myśleć o tym wszystkim.
Meksykanka jest dobrym DT, aby przygotować kota do DS, ale nie może być DS.
Po tym, co tu napisano, dziewczynie musi być strasznie przykro.
Ja mimo wszystko trzymam kciuki za Zosię i jej koty i w razie czego służę pomocą, chociaż za znawcę się nie uważam.
Szkoda, że wątek ma być zamknięty, bo interesują mnie dalsze losy kotki.
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2012 21:16 przez KOTY Z NARNII, łącznie edytowano 1 raz

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Sob sie 25, 2012 20:58 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Acha i nie dziwię się, że dziewczyna nie odpowiada na to, co się tutaj dzieje. :(

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Sob sie 25, 2012 21:02 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Neigh pisze:U Meksykanki byłam raz przez godzinę podczas towarzyskiego spotkania razem z Dalią. Nigdy nie diagnozowałam kota ani nie wydawałam na jego temat opinii.

Bardzo proszę żeby NIKT nie podpierał sie w mailach, pw czy innych miejscach moją osoba. Doskonale sobie radzę w wydawaniu opinii samodzielnie.

Przykro mi Zosiu - ale ja się też nie ciesze. Jesli chcesz się dowiedzieć czemu to Ci powiem przez tel. Gadałyśmy wielkorotnie możemy i tym razem. Byłabym jednak nieuczciwa, gdybym tego nie napisała. Interesuję Cię czemu zadzwonisz, nie interesuje - nie zadzwonisz.

Otwartym tekstem - ja bym wybrała inny dom, ale moja opinia się nie liczy. Byłabym jednak nieuczciwa, gdybym tego nie napisała.

JD - z tym plebsem to żeś pojechała........sorry ale totalnie bez sensu. Rzucać się na nikogo nie zamierzam, to nie moja domena. Jestem bardziej powściagliwa i inaczej okazuję zarówno złość jak i radość.............

Gdzie bylam kiedy Fiona potrzebowała pomocy - a tu na tym wątku - zaproponowałam tyle ile mogłam czyli dt na dwa tygodnie. ( do czasu transportu do Pieczarki - wszystko tu na wątku......) Bo gdyby nie propozycja dt Marii, to by Fiona W OGÓLE do Zosi nie trafiła, prawda? Ale to oczywiście szczegół.

I żeby nie było. NIE BOJĘ SIE MARII - nie mam z nią żadnych układów. Po prostu ZAWSZE mówię to, co myślę. Tym razem też

Nie znoszę przepychanek. Temat uważam z mojej strony za zakończony. Fionie duzo szczęścia i spokoju ( tego przede wszystkim )

Zacytowałam mój post w całości.JEDEN. Bo wiecej ich nie było.
Owszem zadzwoniłam do Ilonajot - bo zawsze robię to, co uwazam za słuszne. Podzieliłam się moimi watpliwościami. To źle?
Nie Ilono - tak robi odpowiedzialny człowiek. Nie podobała Ci się zasłyszana treść. Trudno. Ale tak ją widzę.

Mnie się PIEKIELNIE nie podobało, że ktoś posłużył się mną w celu potwierdzenia swoich opinii. To nieuczciwe. Po prostu.

Zobowiązalam się do uargumentowania swoich opinii u źródla. Nie będę o nich pisać na wątku, bo to moim zdaniem nie miejsce. I celem uniknięcia jatki, która się rozpętała.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sie 25, 2012 21:10 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

tu już dawno jest targowisko próżności....
i kto tu pamięta jeszcze o Fionie?
tu się próbuje zdyskredytować osobę,która chce ja adoptować...
może i "pyszczę" ale padały tutaj takie stwierdzenia,że 'nóż się w kieszeni otwiera"
a w szczególe-to nie trawię hipokryzji....
do momentu ogłoszenia chęci adopcji Zosia była "cacy"...nagle coś się zmieniło...
raptem jedna z drugą dostrzegły nieprawidłowości.....
to forum już nie jednego zniszczyło ...w imię własnego "widzimi się"...
i nie chodzi mi o obronę czy oskarżanie Zosi jako DS...
to schron ją wydał i schron jest władny do kontroli i orzekania ...NIE WY!!!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob sie 25, 2012 21:13 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Ach dodam jeszcze - nie jestem specjalistką. Jestem fakt kociarą. Każda wizyta przedadopcyjna trwa ok.godziny - podczas niej wyrabia sobie człowiek opinię o domu. Ja sobie wyrobiłam. I chętnie się nia Z DOMEM czyli Meksykanką podzielę - jesli kiedykolwiek wyrazi chęć jej usłyszenia.

Zośka ja NAPRAWDĘ uważam, że ten kot nie powinien u Ciebie zostac. Przykro mi, że tak właśnie myślę.

I ani słowa wiecej chocby się paliło i waliło. HOWGH
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sie 25, 2012 21:16 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

J.D. pisze:tu już dawno jest targowisko próżności....
może i "pyszczę" ale padały tutaj takie stwierdzenia,że 'nóż się w kieszeni otwiera"
do momentu ogłoszenia chęci adopcji Zosia była "cacy"...nagle coś się zmieniło...

Rozumiem, że Ilonajot jest odpowiedzialnym za adopcje pracownikiem schroniska?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob sie 25, 2012 21:27 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Neigh pisze:Podzieliłam się moimi watpliwościami. To źle?
Nie Ilono - tak robi odpowiedzialny człowiek. Nie podobała Ci się zasłyszana treść. Trudno. Ale tak ją widzę.

Odpowiedzialny czlowiek nie wypowiada sie na temat stanu emocjonalnego drugiego czlowieka po JEDNOGODZINNEJ wizycie!
Kim ty jestes Neigh, ze oceniasz ludzi po tak krotkim czasie, masz jakies trzecie oko?? Nie widzialas mnie na oczy, a juz dwa razy do mnie dzwonilas obgadujac w sposob bardzo przykry i obciazajacy inne osoby.

TO OBRZYDLIWE! Dla mnie to ty jestes intrygantka i osoba absolutnie niegodna zaufania.
Dlaczego po wizycie u Zosi nie pisalas tego wszystkiego oficjalnie tu na forum?? zamiast tego piszesz w postach, ze wprosisz sie jeszcze raz na kawe i ze bylo bardzo milo ... TO jest dopiero falsz nad falsze!!!

Mario D, apeluje do ciebie - UWAZAJ na NEIGH!!! Wszyscy na nia uwazajcie.
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Sob sie 25, 2012 21:31 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Zofia.Sasza pisze:
J.D. pisze:tu już dawno jest targowisko próżności....

Rozumiem, że Ilonajot jest odpowiedzialnym za adopcje pracownikiem schroniska?

Ilonajot jest wolontariuszka majca plenipotencje kierownictwa.
Kierowniczka jest informowana na biezaco, rowniez o tym, co sie dzieje w tej chwili tu na forum.
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Sob sie 25, 2012 21:33 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

To straszne...naprawdę.

Ale nie pierwszy raz się z czymś takim na forum spotykam.

Po co to? Pytam się! Po co?

Matko, bosko, kochano.

Odpuścić, przemilczeć, poczekać, zobaczyć po jakimś czasie - może tak będzie lepiej?
adeeniet

Post » Sob sie 25, 2012 21:38 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

ciekawi mnie -dlaczego Zosia nie jest odpowiednim ds dla Fiony???
edit:wyjawiono tu już mnóstwo spraw,których nie powinno się ujawniać....dlatego powód dyskredytacji Zosi jako DS dla Fiony-jako kluczowy dla tej "aferki"-mozna byłoby ujawnić -chyba -raczej -z pewnością :wink:

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 21:43 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Żenada.Wstyd.
Dziewczyny- za przykladem Neigh, która prosi o prywatny kontakt Meksykankę - może pierzcie swoje brudy na pw?
Z takiego wątku- takie COŚ??? 8O

Bogowie...cofnijcie się kilka stron i się poczytajcie....

Kto może zamknąc ten wątek???

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sie 25, 2012 21:48 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

maneki pisze:Ano niesprawiedliwie bo dziewczyny radzące meksykance pomagają kotom. Jednakże nic nie zapowiadało całej tej afery i dlatego inni mają prawo się dziwić i węszyć jakieś spiski. Bo naprawdę, czy by to wszystko wyszło, jakby meksykanka jednak oddała Fionkę?
No i zarzut, że u niej dwa persy były zestresowane, a u asher@amber nie, jest już nadużyciem, jak i że Fiona ucieka przed meksykanką. Znaczy, jak? Cały czas ucieka? Ech, niesmaczne toto.

Czytam ten wątek od dawna, bo i Meksykankę i Fionę poznałam. Bardzo polubiłam Zosię (a mój TŻet nawet bardziej bardzo, nawet nazwał ją "czarownicą", co jest dość dużym komplementem:)). W całej sytuacji z persami Zosia bardzo mi pomogła. Nie wiem, czy Zosia jest dobrym domem dla Fiony, wierzę, że tak....Wcześniej się nie oddzywałam...
Ale teraz proszę, nie chcę się do tego mieszać... Nie jestem ani "stroną konfliktu," ani nie uważam, że "sprawa persów" jest argumentem w dyskusji. Zresztą na perskim wątku pisałam w pewnym momencie co myślę na temat "cudownej persów przemiany" i chciałabym, żeby uznać to za wersję "ostateczną"....

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Sob sie 25, 2012 21:51 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

takie "cóś" jest nie pierwszy raz na tym forum...tu już stało się normą....deptanie ludzi...ośmieszanie ich...odzieranie z godności...poniżanie...wytykanie słabości...
no i oczywiście "obsmarowywanie" na pw jednych przed drugimi i drugich przed pierwszymi.... :twisted:

J.D.

Post » Sob sie 25, 2012 21:53 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

Czy można zamknąć ten wątek?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sie 25, 2012 21:55 Re: FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

J.D. pisze:ciekawi mnie -dlaczego Zosia nie jest odpowiednim ds dla Fiony???
edit:wyjawiono tu już mnóstwo spraw,których nie powinno się ujawniać....dlatego powód dyskredytacji Zosi jako DS dla Fiony-jako kluczowy dla tej "aferki"-mozna byłoby ujawnić -chyba -raczej -z pewnością :wink:

skoro publicznie prawie ją zlinczowaliście,że krzywdzi Fionę to podajcie powód ...

J.D.

[poprzednia][następna]